Zoekbalk midden op het bureaublad in- of uitschakelen

Stefan
Zoekbalk midden op het bureaublad in- of uitschakelen

Microsoft test steeds nieuwe functionaliteit in Windows om het gebruikers makkelijker te maken. Een nieuw onderdeel dat Microsoft test is een zoekbalk midden op het bureaublad.

In Windows 11 is de zoekbalk al eens onderdeel geweest van een test, maar is het nooit uitgebracht in de publieke versie. Dezelfde zoekbalk gebruikt Microsoft nu ook in Windows 10.

Het is een zoekbalk die midden op het bureaublad staat waarmee u een zoekopdracht kunt uitvoeren. Als u een zoekopdracht uitvoert dan wordt de Microsoft Edge browser en de Bing zoekmachine geopend met het zoekresultaat.

Zoekbalk in- of uitschakelen in Windows 10

De zoekbalk midden op het bureaublad kunt u inschakelen of uitschakelen. Dit kan via de instellingen in de Microsoft Edge browser, en niet waar ik het zou verwachten via de Windows instellingen.

Zoekbalk midden op het bureaublad inschakelen of uitschakelen

Zoekbalk uitschakelen

Om de zoekbalk uit te schakelen, klikt u rechts van de zoekbalk op de drie horizontale puntjes. In het menu klikt u op “zoekbalk sluiten”. De zoekbalk midden op het bureaublad is nu gesloten en wordt niet meer geopend mits u de zoekbalk opnieuw inschakelt.

Zoekbalk sluiten

Zoekbalk inschakelen

Open de Microsoft Edge browser. Klik rechtsbovenin op het menu pictogram om het menu te openen. In het menu klik u op “meer hulpprogramma’s” en vervolgens op “Zoekbalk starten”.

Zoekbalk starten in Windows 10 via de Microsoft Edge browser

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *