Zoekbalk op het Windows 11 bureaublad in- of uitschakelen

Stefan
Zoekbalk op het Windows 11 bureaublad in- of uitschakelen

Microsoft test steeds nieuwe functies en verbeteringen in Windows 11. Zo test Microsoft een nieuwe zoekbalk die zichtbaar is het op het bureaublad.

Deze zoekbalk die direct midden op het bureaublad staat, helpt gebruikers om te kunnen zoeken via deze zoekbalk. U kunt er een zoekopdracht ingeven en uw zoekopdracht wordt vervolgens geopend in een Microsoft Edge browser via de Bing zoekmachine.

Deze nieuwe functie is onderdeel van de Windows 11 widgets. Op deze manier helpt de zoekbalk mensen sneller te zoeken in Windows 11 via een zoekmachine zonder eerst de browser te openen.

Zoekbalk op het Windows 11 bureaublad

Zoals gezegd is het voor nu, op dit moment van schrijven nog een experimentele functie. Zelfs voor sommige gebruikers die zijn aangemeld bij het Windows insider programma is de zoekbalk nog niet beschikbaar.

In dit artikel leest u hoe u de zoekbalk in Windows 11 kunt inschakelen of uitschakelen. Ook zal ik toelichten hoe u de zoekbalk kunt installeren in Windows 11 zodat u ermee kunt testen mocht u dat willen.

Zoekbalk op het Windows 11 bureaublad inschakelen of uitschakelen

Zoekbalk op het bureaublad in Windows 11 uitschakelen

De zoekbalk inschakelen of uitschakelen is erg eenvoudig. U klikt met de rechtermuisknop op vrije ruimte op het bureaublad. In het menu klikt u op “meer opties weergeven” en daarna op “Show search”.

De naam van deze instelling kan ik de loop van de tijd nog veranderen. Het is zoals gezegd op dit moment nog een experimentele functie.

Show search

Zoekbalk op het bureaublad in Windows 11 inschakelen

Als u de zoekbalk wilt inschakelen via de instellingen dan volgt u bovenstaande procedure. Door nogmaals te klikken op “Show search” schakelt u de zoekbalk op het bureaublad in.

Mocht u de experimentele zoekfunctie functie nu willen activeren, dan kan dat op de volgende manier.

Lees ook
Dev Drive (Ontwikkelaarsstation) aanmaken in Windows 11

U begint met het downloaden van ViveTools naar uw computer. Pak het ZIP-bestand uit en plaats de inhoud op een voor u bekende locatie. Dit kan bijvoorbeeld op het bureaublad.

Open een opdrachtprompt als normale gebruiker. Klik op het vergrootglas in de taakbalk en zoek vervolgens op Opdrachtprompt. Klik erop om te openen.

Opdrachtprompt openen

Ga naar de locatie waar “vivetool.exe” is uitgepakt via het opdrachtprompt. In het opdrachtprompt type vervolgens het volgende commando om de zoekbalk te installeren.

vivetool.exe addconfig 37969115 2

U ziet nu “Successfully set feature configuration”.

zoekbalk installeren in windows 11 via vivetool

Herstart uw computer om de zoekbalk weer te geven op het bureaublad in Windows 11.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer:

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *