More
  Startpagina Handige tips Backup maken in Windows 10 en Windows 8.1

  Backup maken in Windows 10 en Windows 8.1

  Een backup van uw PC is cruciaal. Het zorgt ervoor dat u bij problemen altijd terug kan naar een specifieke backup. Windows 8.1 en Windows 10 maken het gelukkig zeer makkelijk om een backup te maken van het volledige besturingssysteem. Deze backup bevat de volledige installatie van het besturingssysteem, instellingen, desktop programma’s, Windows apps, en al uw persoonlijke bestanden.

  Deze volledige backup kunt u opslaan op een intern of extern media apparaat, bijvoorbeeld een externe harddisk of een usb opslag medium.

  Een volledige backup van Windows 10 en Windows 8.1 biedt natuurlijk het grote voordeel dat je bij software matige problemen een backup kunt gebruiken. Het nadeel is dat je niet kunt kiezen om individuele bestanden te herstellen.

  Het is bedoeld om alles te herstellen, beetje bij beetje op dezelfde (of vervanging) van de harde schijf. Wat je wel kunt doen is door de backup handmatig bestanden selecteren en terugzetten, maar dit kan niet via de ingebouwd herstel functie in Windows.

  De volgende instructies zijn om een back-up te maken in Windows 10, maar deze stappen werken ook perfect in Windows 8.1.

  Backup maken in Windows 10 en Windows 8.1

  • Selecteer met de rechtermuisknop de Start knop.
  • Selecteer Configuratiescherm
  • Selecteer Back-up maken en terugzetten (Windows 7)

  backup-maken-windows-10-8-1-stap1

  • Selecteer Backup instellen
  • Selecteer de locatie voor uw backup, let op het medium moet NTFS geformatteerd zijn.
  • De backup word nu gemaakt. Dit kan 20 minuten tot 2 uur duren, afhankelijk van het aantal bestanden.

  backup-maken-windows-10-8-1-stap2

  Na dat de taak voltooid is, vergeet niet om de harde schijf of het USB medium op een veilige plaats te houden.

  Vragen kunt u stellen onderaan de instructie.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  De 11 beste Microsoft Edge experimentele instellingen (Tweaks)

  Microsoft Edge is gebaseerd op het Chromium Project, dit biedt evenals Google Chrome tot het aanpassen van instellingen in de browser. Er zijn nogal...

  Dit is hoe U een Windows Defender Offline scan uitvoert

  Windows Defender Offline scan uitvoeren. Waarom een offline scan? Een offline scan met Windows Defender Antivirus voert u uit als u te maken heeft...

  Windows Firewall herstellen (Windows Firewall reset) uitvoeren

  Windows Firewall is een handige ingebouwde firewall voor Windows sinds de introductie van de Windows Firewall in Windows XP Service pack 2. U kunt via...

  Malwarebytes Windows Firewall Control – Maak de Firewall beter

  Windows Firewall Control is een krachtig hulpmiddel dat de functionaliteit van Windows Firewall uitbreidt en nieuwe extra functies biedt die Windows Firewall beter maakt. Windows...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x