Google account verwijderen uit Chrome (PC, iPhone en Android)

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u een Google-account toevoegt aan Google Chrome dan heeft u op meerdere apparaten tot opgeslagen gegevens. Zo kunt u de browser gegevens die u heeft aangemaakt op een computer ook terugvinden op een mobiele telefoon en andersom.

Het synchroniseren van Chrome gegevens biedt vele voordelen. Echter, voor sommige gebruikers is er een reden om het Google-account los te koppelen in Google Chrome. Als u het Google-account wenst te verwijderen uit Chrome voor PC, mobiel of tablet? Dan leest u in dit artikel hoe het werkt.

Google account verwijderen uit Chrome

Google account verwijderen uit Chrome voor PC

Om een Google-account te verwijderen uit Chrome op desktop, start u de browser en klikt u op het pictogram ‘Gebruikersprofiel’ in de rechterbovenhoek. Als u een foto hebt toegevoegd aan de Google-account, wordt deze weergegeven. Anders zouden het de initialen van uw naam zijn. Als u beide niet vindt, betekent dit dat er geen Google-account aan de Chrome browser is gekoppeld.

Klik vervolgens op het profiel icoon rechts naast “Andere profielen”.

Chrome profiel beheren

Klik daarna op de 3 verticale puntjes in het gebruikersprofiel welke u wenst te verwijderen.

Chrome gebruikers profiel verwijderen

Klik daarna op verwijderen om het gekoppelde Google-account in Google Chrome te verwijderen.

Er verschijnt een bevestigingsvenster waarin de gegevens worden vermeld die van uw apparaat worden verwijderd als u het profiel verwijdert. Klik op Verwijderen rechtsonder in het bevestigingsvenster om de verwijdering van het profiel en de bijbehorende Google-account te bevestigen.

Google-account verwijderen uit Chrome voor mobiele telefoon en tablets

Open de instellingen in Google Chrome op uw apparaat. Dit kunt u doen naar Google.com te surfen via de Chrome browser. Klik rechtsbovenin op het profiel wat u wilt verwijderen en klik op accounts beheren. Klik daarna Accounts op dit apparaat beheren.

Klik op het gewenste Google-account en klik op Account verwijderen van dit apparaat.

Account verwijderen van dit apparaat

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓