Bespaar batterij met deze Google Chrome tips – PC-Tips.info

Energiebesparende tips voor Google Chrome. Hoe zorg ik ervoor dat Google Chrome minder batterij gaat gebruiken? En gaat de batterij dan ook langer mee?

Het antwoord hierop is ja. Er zijn een aantal eenvoudige tips die je kunt toepassen om te zorgen dat Google Chrome energie besparend wordt.

Google Chrome is net als elke andere webbrowser op elk operating system een grote energieverbruiker. Dat komt omdat Google Chrome op de achtergrond een aantal processen uitvoert die zorgen dat de website goed wordt weergegeven.

Laat ik beginnen met de meest eenvoudige manier om Google Chrome energiezuiniger te maken.

Google Chrome updaten

Om energie te besparen met Google Chrome is het belangrijk dat u altijd de laatste versie van Google Chrome heeft geïnstalleerd.

Om Google Chrome bij te werken naar de laatste versie opent u Google Chrome, klikt u op het menu rechtsboven in en klikt u op Help en dan Over Google Chrome.

google chrome updaten

Het chrome://settings/help menu wordt dan geopend en Google Chrome gaat zoeken naar laatste versie. Indien gevonden zal Google Chrome deze updates installeren.

google chrome bijwerken laatste versie

Google Chrome – The Great Suspender extensie

Een van de meest energie verbruikende functies in Google Chrome zijn tabbladen. Als tabbladen open blijven dan verbruiken ze constant computer geheugen.

Dit is waar de browser extensie: The Great Suspender erg handig van pas komt. Deze browser extensie zorgt er namelijk voor dat u de tabbladen en hun energieverbruik kunt verminderen.

the great suspender google chrome

Na installatie van The Great Suspender extensie kunt u de instellen voor tabbladen wijzigen. De volgende instellingen zijn erg handig.

[wpipa id=”1707″]

Google Chrome tabbladen pauzeren om energie te besparen

U kunt een tijd instellen waarna tabbladen automatisch worden gepauzeerd. Als een tabblad is gepauzeerd dan kunt u dit zien aan het icoon van de website (favorite icon) die grijzig wordt.

the great suspender tab blad pauzeren

Als u terug gaat naar het gepauzeerde tabblad dan ziet u dat The Great Suspender het tabblad vervangen heeft voor een refresh pagina. Als u in het tabblad klikt dan zal The Great Suspender het tabblad weer laden vanaf het punt waar de website gepauzeerd werd.

google chrome tab blad pauzeren

Om te voorkomen dat u dient te klikken om de website opnieuw te laden, is het ook mogelijk om het tabblad automatisch te herstellen.

In het menu Suspended tabs ziet u een optie: Automatically unsuspend tab when it is viewed.

google chrome suspended tabs

Als u deze optie inschakelt hoeft u niet meer te klikken om het tabblad met website te herladen.

Google Chrome – Tab Discarding

Sinds versie 46 van Google Chrome biedt Chrome nu ook gebruikers om tab discarding in te schakelen zonder het gebruik van een browser extensie.

Dit biedt een aantal voordelen. De tabbladen worden door Google Chrome zelf beheerd, zonder enige toevoeging van een extensie. Dit maakt Chrome sneller en effectiever.

Daarnaast, is tab discarding in Google Chrome volledig automatisch en het allerbelangrijkst; het behoud data zoals form data en inhoud, pagina positie en behoud de navigatie om naar de vorige pagina te gaan.

Ondanks dat Google Chrome dus de tabbladen afsluit, blijft de tab zichtbaar en gaat er geen data verloren. Dit is handig.

Tab discarding aanzetten

Open de Google Chrome browser. In de navigatiebalk type (of kopieer en plak): chrome://flags/#enable-tab-discarding

google chrome automatic tab discarding aanzetten

Zet de optie: Automatic tab discarding op Enabled. Herstart nu Google Chrome om de instellingen toe te passen.

Om de tabbladen te beheren en voor meer technische informatie kunt u in de navigatiebalk van Google Chrome de volgende pagina openen: chrome://discards

Op de volgende pagina vindt u meer informatie over Google Discarding: https://developers.google.com/web/updates/2015/09/tab-discarding

Google Chrome – Achtergrondapps afsluiten

Als u Google Chrome afsluit dan blijven er in Google Chrome voor Microsoft Windows achtergrondapps actief.

Deze achtergrondapps zorgen ervoor dat Google Chrome de volgende keer sneller opstart en dat plugins of extensies acties uitvoeren op de achtergrond.

Achtergrondapps uitschakelen als Google Chrome afgesloten wordt levert een flinke energiebesparing op.

Open Google Chrome, klik op het Google Chrome menu en selecteer Instellingen. Scroll naar beneden en selecteer Geavanceerd.

achtergrondapps afsluiten google chrome

Scroll naar beneden naar Achtergrond apps blijven uitvoeren wanneer Google Chrome is gesloten en vink de optie uit.

Conclusie

Na het toepassen van deze energiebesparende Google Chrome instellen gaat een gemiddelde batterij nu 1,5 uur langer mee. Dit is een aanzienlijke energiewinst voor deze simpele Google Chrome instellingen. Succes!

Bedankt voor het lezen! Deel dit bericht op social media of online, alvast bedankt!

Gerelateerde berichten

Auteur

Plaats een reactie