Google Chrome wil niet updaten? Dit is de oplossing!

Stefan

Om de zoveel tijd brengt Google een nieuwe versie uit van de Google Chrome web browser. Een nieuwe versie of een update voor Google Chrome brengt stabiliteit, nieuwe onderdelen en toevoegingen en beveiligs-updates naar Chrome.

Echter, soms wilt Google Chrome niet updaten er ontstaat dan een foutmelding waardoor Chrome niet kan worden bijgewerkt naar de laatste versie die Google heeft uitgebracht. De oorzaak voor het niet kunnen updaten van Chrome is vaak niet bekend.

In deze tip geef ik u meerdere tips over hoe u problemen met het bijwerken van Google Chrome kunt oplossen. Sommige tips zijn simpeler dan andere tips, maar ik doe mijn best om dit zo duidelijk mogelijk voor u uit te leggen zodat u elke tip kunt toepassen om te kijken of na het uitvoeren de oplossing het probleem is opgelost.

De meeste voor de hand liggende redenen waarom Chrome niet kan worden geüpdatet zijn connectie problemen, compatibiliteitsproblemen, Google update service problemen, ongewenste of malafide extensies of beschadigde systeem of Chrome bestanden.

Een simpele oplossing is vaak het herstarten van de computer. Als u de computer herstart worden bepaalde processen beëindigd en daarna weer opnieuw opgestart. Als u Chrome dus niet kunt updaten is het aan te raden om eerst de computer eens te herstarten. Mocht een herstart niet het gewenste effect hebben dan kunt u onderstaande tips proberen.

Google Chrome wil niet updaten

Als er netwerk- of internet problemen zijn dan kan Chrome niet updaten. Om Chrome bij te werken naar de laatste versie is een goedwerkende internet connectie vereist. Om te beginnen raadt ik u daarom aan om het hulpprogramma voor internet connecties te starten in Windows.

Probleemoplossers uitvoeren

In de Windows zoekbalk type: andere problemen oplossen. Klik op het resultaat om de probleemoplossers in Windows te openen.

Probleem oplosser uitvoeren

Klik daarna op de Internetverbindingen probleemoplosser en daarna op Probleemoplosser uitvoeren en volg de instructies.

Internetverbindingen probleemoplosser uitvoeren

Als u deze probleemoplosser heeft uitgevoerd navigeer daarna een stukje naar beneden en start de probleemoplosser voor Binnenkomende verbindingen en de probleemoplosser voor de Netwerkadapter.

Extra probleemoplossers uitvoeren in Windows

Controleer nu of Google Chrome nu wel kan updaten.

DNS Cache wissen

Als er een oude verwijzing is opgeslagen op uw computer naar de update-servers van Chrome dan kan Chrome niet worden bijgewerkt. De DNS-cache wissen kan dan helpen.

In de Windows zoekbalk type: Opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en kies voor Als Administrator uitvoeren.

Opdrachtprompt uitvoeren als Administrator

In het Opdrachtprompt venster type:

ipconfig /flushdns

ipconfig flushdns

De Windows DNS-cache is nu gewist. Probeer Google Chrome nu opnieuw te updaten.

Compatibiliteit mode uitschakelen

Als u Google Chrome heeft geconfigureerd om te starten in Windows XP of in Windows Vista modus dan kan Chrome niet updaten. Chrome is namelijk niet meer compatibel met deze Windows-versies.

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling die u gebruikt om Google Chrome te openen. Klik op Eigenschappen uit het menu.

Chrome eigenschappen

Klik op tabblad: Compatibiliteit en bij Compatibiliteitmodus schakel de optie uit. Klik op toepassen en daarna op OK. Sluit Chrome af en open Chrome opnieuw.

Compatibiliteit aanpassen in Google Chrome

Controleer of u Chrome nu wel kunt updaten.

Firewall instellingen aanpassen

Als u software van derden gebruikt zoals een firewall. Denk bijvoorbeeld aan ZoneAlarm of een andere software matige firewall, zorg er dan voor dat het Chrome proces GoogleUpdate.exe toegang heeft tot het internet. Als u hostnamen blokkeert zorg er dan voor dat de hostnaam: tools.google.com en dl.google.com niet geblokkeerd zijn. Om zeker te zijn raadt ik u aan om de firewall volledig uit te schakelen voordat u Google Chrome gaat updaten. Als de update klaar is kunt u de firewall weer inschakelen.

Google Update service inschakelen

Google Chrome maakt gebruik van een Windows service om zichzelf te kunnen updaten naar de laatste versie. Deze Chrome update service dient ingeschakeld te zijn. Dit is hoe u de Chrome update service inschakelt.

In de Windows zoekbalk type: services.msc. Klik op het Services app resultaat.

services msc openen

In de Windows services zoek naar de naam: Google Update Service (gupdate). Klik met de rechtermuisknop op deze service en klik op Eigenschappen in het menu.

google update service starten

Wijzig het opstarttype naar Automatisch. Klik op Toepassen en daarna op OK.

Google update service aanpassen naar automatisch opstarten

Doe hetzelfde nogmaals voor de service met de naam: Google Update Service (geupdatem). Herhaal de stappen dus nogmaals. Als u klaar bent herstart dan uw computer. Probeer daarna Google Chrome alsnog te updaten.

Google Chrome resetten

Als niets heeft geholpen dan kunt u Google Chrome resetten. Google Chrome wordt dan volledig opnieuw ingesteld.

  • Chrome-instellingen en -snelkoppelingen worden gereset.
  • Extensies worden uitgeschakeld.
  • Cookies en andere tijdelijke sitegegevens worden verwijderd.

De opgeslagen websites (bookmarks) en opgeslagen wachtwoorden in Google Chrome gaan niet verloren.

In de Google Chrome adres balk type: chrome://settings/resetProfileSettings

Klik daarna op de instellingen resetten knop en herstart Google Chrome.

Google Chrome resetten

Controleer na een herstart of u Google Chrome nu wel kunt bijwerken naar de laatste versie.

Het lukt niet om Google Chrome te updaten!

Als het nog steeds niet lukt dan kunt u proberen problemen in Windows op te lossen. Het opnieuw downloaden en installeren van Google Chrome kan ook helpen. Het is ook bekend dat sommige apps worden geblokkeerd door antivirus software. Ik raad u aan om uw antivirus tijdelijk uit te schakelen tijdens het updaten van Google Chrome.

Lees meer: 7 tips voor Google Chrome die iedereen moet weten.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Total
0
Shares
0 Share
0 Tweet
0 Pin it
0 Share
0 Share

Geholpen? Help ook andere mensen.
Deel dit artikel op een website, forum of via social media.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen