Live ondertiteling inschakelen in Google Chrome

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Google Chrome heeft een nieuwe functie die live ondertiteling kan weergegeven bij media die normaliter geen ondersteuning biedt voor ondertitels. Live ondertiteling maakt gebruik van ‘machine learning’ om spontaan ondertitels te creëren voor video’s of audio waar er eerder geen bestonden, en maakt het web zo veel toegankelijker voor iedereen die doof of slechthorend is.

Live ondertiteling werkt op sociale en videosites, podcasts en radio-inhoud, persoonlijke videobibliotheken (zoals Google Photos), ingebouwde videospelers in websites en de meeste webgebaseerde video- of audiochatdiensten zoals onder andere Youtube en Twitch.

Live ondertiteling inschakelen in Google Chrome

Een nadeel voor ons Nederlanders is dat de ondertiteling die gegenereerd wordt alleen werkt op Engelse media en ook alleen Engelse live ondertitels laat zien.

Live ondertiteling inschakelen in Google Chrome

Om de ondertiteling functie in Chrome in te schakelen is een internetverbinding vereist. Er dient namelijk eerst een spraakbestand gedownload te worden. Na het downloaden van dit bestand kunt u de live ondertiteling inschakelen.

Open de Google Chrome browser. Klik rechtsbovenin op de Chrome menu knop. In het Chrome menu klik op Instellingen.

Google Chrome instellingen

Klik links in het menu op Privacy en beveiliging. Navigeer helemaal tot onder tot u bij Geavanceerd bent. Klik erop om de geavanceerde Chrome instellingen te openen.

In het hoofdstuk Toegankelijkheid schakel de optie: Live ondertiteling in. Wacht tot het spraakbestand wordt gedownload.

Live ondertiteling maakt automatisch een ondertiteling voor audio en video in het Engels. De audio en ondertiteling worden nooit doorgestuurd vanaf uw apparaat.

Live ondertiteling inschakelen in Google Chrome

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!