Live ondertiteling inschakelen in Google Chrome

Stefan
Live ondertiteling inschakelen in Google Chrome

Google Chrome heeft een nieuwe functie die live ondertiteling kan weergegeven bij media die normaliter geen ondersteuning biedt voor ondertitels. Live ondertiteling maakt gebruik van ‘machine learning’ om spontaan ondertitels te creëren voor video’s of audio waar er eerder geen bestonden, en maakt het web zo veel toegankelijker voor iedereen die doof of slechthorend is.

Live ondertiteling werkt op sociale en videosites, podcasts en radio-inhoud, persoonlijke videobibliotheken (zoals Google Photos), ingebouwde videospelers in websites en de meeste webgebaseerde video- of audiochatdiensten zoals onder andere Youtube en Twitch.

Live ondertiteling inschakelen in Google Chrome

Een nadeel voor ons Nederlanders is dat de ondertiteling die gegenereerd wordt alleen werkt op Engelse media en ook alleen Engelse live ondertitels laat zien.

Live ondertiteling inschakelen in Google Chrome

Om de ondertiteling functie in Chrome in te schakelen is een internetverbinding vereist. Er dient namelijk eerst een spraakbestand gedownload te worden. Na het downloaden van dit bestand kunt u de live ondertiteling inschakelen.

Open de Google Chrome browser. Klik rechtsbovenin op de Chrome menu knop. In het Chrome menu klik op Instellingen.

Google Chrome instellingen

Klik links in het menu op Privacy en beveiliging. Navigeer helemaal tot onder tot u bij Geavanceerd bent. Klik erop om de geavanceerde Chrome instellingen te openen.

In het hoofdstuk Toegankelijkheid schakel de optie: Live ondertiteling in. Wacht tot het spraakbestand wordt gedownload.

Live ondertiteling maakt automatisch een ondertiteling voor audio en video in het Engels. De audio en ondertiteling worden nooit doorgestuurd vanaf uw apparaat.

Live ondertiteling inschakelen in Google Chrome

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *