Live ondertiteling inschakelen in Google Chrome

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Google Chrome heeft een nieuwe functie die live ondertiteling kan weergegeven bij media die normaliter geen ondersteuning biedt voor ondertitels. Live ondertiteling maakt gebruik van ‘machine learning’ om spontaan ondertitels te creëren voor video’s of audio waar er eerder geen bestonden, en maakt het web zo veel toegankelijker voor iedereen die doof of slechthorend is.

Live ondertiteling werkt op sociale en videosites, podcasts en radio-inhoud, persoonlijke videobibliotheken (zoals Google Photos), ingebouwde videospelers in websites en de meeste webgebaseerde video- of audiochatdiensten zoals onder andere Youtube en Twitch.

Live ondertiteling inschakelen in Google Chrome

Een nadeel voor ons Nederlanders is dat de ondertiteling die gegenereerd wordt alleen werkt op Engelse media en ook alleen Engelse live ondertitels laat zien.

Live ondertiteling inschakelen in Google Chrome

Om de ondertiteling functie in Chrome in te schakelen is een internetverbinding vereist. Er dient namelijk eerst een spraakbestand gedownload te worden. Na het downloaden van dit bestand kunt u de live ondertiteling inschakelen.

Open de Google Chrome browser. Klik rechtsbovenin op de Chrome menu knop. In het Chrome menu klik op Instellingen.

Google Chrome instellingen

Klik links in het menu op Privacy en beveiliging. Navigeer helemaal tot onder tot u bij Geavanceerd bent. Klik erop om de geavanceerde Chrome instellingen te openen.

In het hoofdstuk Toegankelijkheid schakel de optie: Live ondertiteling in. Wacht tot het spraakbestand wordt gedownload.

Live ondertiteling maakt automatisch een ondertiteling voor audio en video in het Engels. De audio en ondertiteling worden nooit doorgestuurd vanaf uw apparaat.

Live ondertiteling inschakelen in Google Chrome

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓