Push notificaties verwijderen uit Google Chrome en Firefox

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Wist u dat push notificaties tegenwoordig veel misbruikt worden om vervelende advertenties weer te geven in de webbrowser?

Laat ik beginnen met push notificaties, wat zijn push notificaties? Een push notificatie is browser functionaliteit die wordt gebruikt om gebruikers een bericht te sturen m.b.t. nieuwe blogberichten of nieuws.

Als push notificaties door de gebruiker zijn geaccepteerd dan geeft de gebruiker toestemming om berichten, ook wel notificaties genoemd weer te geven bij nieuwe blogberichten of nieuws.

Push notificaties is legitieme functionaliteit die gebruikers moet helpen om ook zonder de website te bezoeken op de hoogte gehouden te worden over nieuwe inhoud.

Echter, ik zie steeds meer nepwebsites die push notificaties misbruiken om gebruikers te misleiden om op advertenties te klikken. Het is namelijk mogelijk om in plaats van een nieuw push bericht met een hyperlink naar een blogbericht te vervangen door een malafide advertentie.

push notificaties verwijderen

Op deze manier misbruiken cybercriminelen rechtmatige browser functionaliteit om gebruikers te misleiden en inkomsten te genereren door middel van vervelende advertenties.

In deze instructie leg ik u uit hoe u push notificaties (berichten) kunt uitschakelen in de Google Chrome en Firefox webbrowser.

Push notificaties verwijderen uit Google Chrome

Open de Google Chrome browser, open in de rechterhoek van Chrome het menu. Navigeer in het menu naar Instellingen.

Navigeer naar beneden naar Geavanceerde instellingen. In het geavanceerde Google Chrome menu ga naar Instellingen voor content.

Klik op meldingen en selecteer de drie verticale puntjes naast de URL die de meldingen weergeeft.

notificaties verwijderen google chrome

Selecteer verwijderen uit het meldingen menu.

Push notificaties uitschakelen in Mozilla Firefox

Open de Firefox browser, open in de rechterhoek van Firefox het menu. Navigeer in het menu naar Opties.

In het linker Firefox menu, selecteer Privacy & Beveiliging. Navigeer naar beneden, naar Notificaties en selecteer Instellingen.

notificaties verwijderen firefox

Selecteer de URL die de notificaties (meldingen) weergeeft en klik op Website verwijderen.

U heeft nu met succes push notificaties verwijderd uit Google Chrome of Firefox.

Het is belangrijk dat u geen notificaties accepteert van websites die u niet kent of waar u geen berichten van wilt ontvangen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben om meldingen te verwijderen.

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓