More
  Startpagina Handige tips Google Chrome Push notificaties (berichten) verwijderen uit Google Chrome en Firefox

  Push notificaties (berichten) verwijderen uit Google Chrome en Firefox

  Wist u dat push notificaties tegenwoordig veel misbruikt worden om vervelende advertenties weer te geven in de webbrowser?

  Laat ik beginnen met push notificaties, wat zijn push notificaties? Een push notificatie is browser functionaliteit die wordt gebruikt om gebruikers een bericht te sturen m.b.t. nieuwe blog berichten of nieuws.

  Als push notificaties door de gebruiker zijn geaccepteerd dan geeft de gebruiker toestemming om berichten, ook wel notificaties genoemd weer te geven bij nieuwe blog berichten of nieuws.

  Push notificaties is legitieme functionaliteit die gebruikers moet helpen om ook zonder de website te bezoeken op de hoogte gehouden te worden over nieuwe inhoud.

  Echter, we zien steeds meer nepwebsites die push notificaties misbruiken om gebruikers te misleiden om op advertenties te klikken. Het is namelijk mogelijk om in plaats van een nieuw push bericht met een hyperlink naar een blogbericht te vervangen voor een malafide advertentie.

  push notificaties verwijderen

  Op deze manier misbruiken cybercriminelen legitieme browser functionaliteit om gebruikers te misleiden en inkomsten te genereren doormiddel van vervelende advertenties.

  In deze instructie leg ik u uit hoe u push notificaties (berichten) kunt uitschakelen in de Google Chrome en Firefox webbrowser.

  Push notificaties verwijderen uit Google Chrome

  Open de Google Chrome browser, open in de rechterhoek van Chrome het menu. Navigeer in het menu naar Instellingen.

  Scroll naar beneden naar Geavanceerde instellingen. In het geavanceerde Google Chrome menu ga naar Instellingen voor content.

  Klik op meldingen en selecteer de drie verticale puntjes naast de URL die de meldingen weergeeft.

  notificaties verwijderen google chrome

  Selecteer verwijderen uit het meldingen menu.

  Push notificaties uitschakelen in Mozilla Firefox

  Open de Firefox browser, open in de rechterhoek van Firefox het menu. Navigeer in het menu naar Opties.

  In het linker Firefox menu, selecteer Privacy & Beveiliging. Navigeer naar beneden, naar Notificaties en selecteer Instellingen.

  notificaties verwijderen firefox

  Selecteer de URL die de notificaties (meldingen) weergeeft en klik op Website verwijderen.

  U heeft nu met succes push notificaties verwijderd uit Google Chrome of Firefox.

  Het is belangrijk dat u geen notificaties accepteert van websites die u niet kent of waar u geen berichten van wilt ontvangen.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben om meldingen te verwijderen.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  14 Mac OS X tips die u (mogelijk) nog niet wist?

  Het is bijzonder wat je allemaal met een Mac kunt doen. In dit artikel een aantal kleine tips en tricks om de ervaring met...

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...