Apple ProRAW foto’s inschakelen op iPhone (iOS)

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

iPhone’s, op het moment van schrijven alleen de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max ondersteunen recentelijk Apple ProRAW. Apple ProRAW is een RAW format wat door Apple zelf is ontworpen.

Als u een foto maakt met Apple ProRAW dan is dit een 12 bit RAW DNG bestand. Dat betekend dat u nog steeds gebruikt kunt maken van Artificial Intelligence technieken zoals nacht mode etc op uw iPhone. Een normaal RAW bestand zou alleen geen gebruik maken slimme camera technieken op een iPhone en alleen laten zien wat de cameralens daadwerkelijk heeft geschoten. Apple ProRAW is een mix van een aangepaste HEIC foto van uw iPhone en een daadwerkelijke RAW foto.

Om ProRAW in te schakelen op uw iPhone heeft u dus een iPhone 12 Pro of een iPhone 12 Pro Max nodig en minimaal iOS versie 14.3.

Apple ProRAW foto’s inschakelen op iPhone

Tik op het instellingen icoon op uw iPhone.

iphone instellingen

In de iPhone instellingen navigeer naar beneden tot u bij de Camera instellingen bent. Tik op de Camera instellingen.

iphone camera instellingen

Tik op de het menu Structuren om de foto structuren van uw iPhone aan te passen en Apple ProRAW in te schakelen.

iphone foto structuren

Tik bij Foto-opname op Apple ProRAW om de DNG structuur (ProRAW) in te schakelen op uw iPhone. Houdt er rekening mee dat elk foto bestand een stuk meer data inneemt dan HEIC foto’s, namelijk rond de 25MB.

iphone proraw inschakelen aanzetten

Om daadwerkelijk een foto te maken met Apple ProRAW opent u de Camera app. Bovenin vind u een RAW tekst met in eerste instantie een streep erdoor. Elke keer als u een foto in ProRAW wilt maken klikt u op de RAW tekst, het streepje verdwijnt dan, dit geeft aan dat de foto wordt geschoten in Apple ProRAW formaat.

iphone proraw foto maken

Indien u op uw iPhone naar de Foto’s app gaat ziet u daar uw foto’s met een RAW tekst ervoor. Dit geeft aan dat de foto is geschoten in ProRAW format. Indien u opzoek gaat naar foto bestanden op uw iPhone, foto’s in ProRAW hebben de extensie DNG en geen HEIC of JPG.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓