Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Face ID werkt niet met zonnebril

Het is weer warm weer en we dragen een zonnebril tegen de felle zon. Een nadeel is dat bij sommige zonnebrillen, voornamelijk Ray-Ban, Face ID niet meer werkt.

De reden hiervoor is dat de infraroodsensor die uw ogen scant uw gezicht niet goed kan bepalen doordat de zonnebril de sensor blokkeert. Wanneer de functie “aandacht vereist voor Face ID” is ingeschakeld heeft een iPhone of iPad moeite om te bepalen wanneer u naar uw iPhone of iPad kijkt en ontgrendeld niet.

De oplossing is dan ook om de functie “aandacht vereist voor Face ID” uit te schakelen als u hiervan hinder ondervindt. Er zitten echter wel wat nadelen aan. Zo is het mogelijk dat de iPhone of iPad ontgrendeld wanneer er alleen al iemand naar de iPhone of iPad kijkt. Dit is een beveiligingsrisico.

Het is dus belangrijk om een afweging te maken tussen gemak en beveiliging bij het bepalen van de juiste instellingen voor Face ID op uw iPhone. Als u de voorkeur geeft aan een hoger beveiligingsniveau, is het raadzaam om “Aandacht vereist voor Face ID” ingeschakeld te laten. Als u echter vaak problemen hebt met het ontgrendelen van uw iPhone of iPad terwijl u een zonnebril draagt, kan het uitschakelen van deze functie helpen, maar dit gaat wel ten koste van de beveiliging.

Face ID werkt niet met zonnebril

Om met een zonnebril toch uw iPhone of iPad te ontgrendelen via Face ID volgt u onderstaande stappen.

Open de instellingen. In de instellingen druk op “Face ID en toegangscode”.

Face ID en toegangscode

Geef uw toegangscode in om de instellingen te ontgrendelen. Schakel vervolgens de instelling “Aandacht vereist voor Face ID” uit.

U krijgt de meldingen dat als u deze instelling uitschakelt uw iPhone zelfs kan worden ontgrendeld wanneer uw ogen niet duidelijk op het scherm zijn gericht. Bevestig met “OK” als u dit risico accepteert.

Aandacht vereist voor Face ID uitschakelen

U kunt nu uw iPhone ontgrendelen via Face ID met een zonnebril op. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: iPhone ontgrendelen via Apple Watch als u een mondkapje draagt.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!