Privé surfen in Safari op de iPhone? Zo werkt het!

Stefan
Privé surfen in Safari op de iPhone? Zo werkt het!

Privé surfen in Safari op de iPhone maakt het mogelijk te internetten via Safari zonder dat de browser historie wordt opgeslagen op uw iPhone of wordt gesynchroniseerd via uw Apple-ID.

Als u een privétabblad opent dan wordt het internetverkeer niet versleuteld. Dit is vaak een grote misvatting. Een incognito tabblad of privétabblad doet het volgende.

  1. Het verhinderd websites om uw te volgen over meerdere apparaten omdat browser historie en cookies niet worden opgeslagen op uw iPhone.
  2. Bestanden die worden gedownload worden niet opgeslagen in uw recente downloads. Er wordt dus geen downloadhistorie bijgehouden op uw iPhone.
  3. Cookies en websitedata worden niet opgeslagen op uw iPhone.
  4. Zoekopdrachten worden op de iPhone niet bijgehouden.

U herkent een privétabblad aan de donkere adresbalk. Als u erop klikt dan ziet u “Privémodus”.

Privemodus in Safari op een iPhone

Surfen in een privétabblad heeft dus zijn voordelen. In deze gids leest u alles over privé surfen met Safari op een iPhone.

Privé surfen in Safari op de iPhone

Privétabblad openen in Safari

Om privé te kunnen surfen moet er een speciaal tabblad worden geopend. In dit tabblad is de sessie privé. Dit heet ook wel een incognito tabblad.

Er zijn verschillende manieren om een privétab te openen in Safari. De meest makkelijke manier om direct een privétabblad te openen in Safari is door lang te drukken op het Safari pictogram in de apps.

In het menu klik vervolgens op “Nieuw privétabblad”

Nieuw privetabblad in Safari openen

Als u Safari al heeft geopend, dan kunt u op twee manieren een nieuw privétabblad openen. U kunt een bestaand tabblad omzetten naar een privétabblad of een nieuw openen.

Alle privétabbladen weergeven

Als u al een privétabblad heeft geopend, dan kunt u verder gaan of een nieuw openen. Druk op de twee vensters rechtsonderin en vervolgens op “privé”. U ziet nu alle privétabbladen.

Bestaand tabblad omzetten naar privetabblad in Safari

Nieuw privétabblad openen vanuit Safari

Als u een nieuw privétabblad wilt openen vanuit Safari dan houdt u de vinger op de twee vensters rechtsonderin de menubalk van Safari. Druk vervolgens op “Nieuw privétabblad”.

Nieuw privetabblad openen in Safari

Privétabblad afsluiten

Als u al een privétabblad heeft geopend, dan kunt u deze op twee manieren afsluiten. U kunt ervoor kiezen om alle privétabbladen allemaal tegelijk te sluiten of stuk voor stuk.

Alle privétabbladen sluiten

De eerste manier om alle privétabbladen te sluiten is door met de vinger te drukken op de twee vensters rechtsonderin als u een privésessie gebruikt.

Druk vervolgens op “Sluit X tabbladen”. X is het nummer van open privétabbladen.

Sluit alle prive tabbladen in Safari

Een of meerdere privétabbladen sluiten

U kunt er ook voor kiezen om maar één privétabblad te sluiten. Druk dan maar één keer op de twee vensters rechtsonderin. U ziet nu een raster met alle geopende privétabbladen. Druk vervolgens op zo’n tabblad in de rechterbovenhoek op het sluiten pictogram, te herkennen aan het kruisje.

Enkele privetab sluiten in Safari

Snel wisselen tussen privétabbladen en normale tabbladen

Als u een privétabblad heeft geopend en u wilt snel wissen tussen een normaal tabblad, privé of andersom dan doet u dit op de volgende manier.

Druk lang op het tabblad pictogram in de rechterbenedenhoek. Druk vervolgens op “privé” om te wisselen naar de privetabbladen. Druk op “X tabblad” het pictogram met het handje om te wisselen naar normale tabbladen.

wisselen tussen prive en normale tabbladen in safari

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Voorkom dat websites je volgen via Safari op iPhone.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *