3 manieren om de Batterij status te bekijken van uw MacBook

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

Net als elk ander elektronisch apparaat kan er een moment komen waarop uw MacBook niet meer zo lang meegaat als toen u hem voor het eerst kocht. Hoewel MacBook batterijen langer meegaan dan die van andere laptops, kunnen ze na verloop van tijd ook slechter worden en moet u ze na langdurig gebruik wellicht vervangen door een nieuwe.

Dit is waar de batterijconditie van uw MacBook van pas komt: deze laat de huidige conditie van uw batterij zien en helpt u te beslissen of u de batterij meteen moet vervangen. In dit artikel leg ik u uit waarom u de batterijconditie van uw Mac moet controleren, op welke manieren u dit kunt doen en hoe u kunt beslissen wanneer het tijd is om de batterij te vervangen.

Als u uw MacBook gebruikt, wordt de batterij elke keer opgeladen als u deze op de lader aansluit. Net als de batterij van elk modern apparaat, heeft ook de batterij van uw Mac een beperkt aantal laadcycli en voor u het weet, gaat uw Mac niet meer zo lang mee als vroeger.

Het is daarom belangrijk om de batterijconditie van uw MacBook van tijd tot tijd te controleren, zodat u weet wanneer u de batterij moet laten vervangen.

Er zijn verschillende manieren om de batterijstatus van uw MacBook te controleren. De eerste manier is via de batterijstatus in de macOS instellingen. De tweede manier is via een systeem rapportage en de derde manier is via een app.

Batterijstatus bekijken via de macOS instellingen

Klik op het Apple menu in de linkerbovenhoek. Klik op Systeemvoorkeuren in het menu. Klik op Batterij. Klik aan de linkerzijde nogmaals op Batterij. Klik daarna op de Batterijconditie knop.

U ziet bovenaan de batterijconditie.

Batterijstatus controleren via macOS instellingen

Batterijstatus bekijken via Systeemoverzicht in macOS

Klik op het Apple menu in de linkerbovenhoek. Klik op Over deze Mac. Klik op Systeemoverzicht. Klik links in het menu onder Hardware op Voeding.

In de informatie over de batterij ziet u de batterijconditie. Naast deze informatie kunt u ook het aantal cycli van uw MacBook bekijken, de volledige laadcapaciteit, het stroomverbruik, het voltage en nog veel meer.

Informatie batterijstatus via systeem overzicht macOS

Batterijstatus opzoeken met CoconutBattery

CoconutBattery kan de gezondheid van de batterij van uw MacBook beoordelen en een compleet overzicht tonen. Het programma is gratis te downloaden en laat u niet alleen de huidige maximale capaciteit zien, maar ook de oorspronkelijke capaciteit van de batterij die bij uw MacBook is geleverd.

Download CoconutBattery

CoconutBattery batterijstatus

CoconutBattery toont de gezondheid van de batterij van uw MacBook in procenten door de huidige capaciteit te vergelijken met de originele waarde. Het vertelt u de leeftijd van uw MacBook, de batterij en hoe vaak het is opgeladen.

Batterij leeftijd in MacBook

Als u een iPhone of iPad bezit dan kunt u deze koppelen met uw MacBook via USB. CoconutBattery zal dan ook de batterijstatus van het iOS apparaat tonen in het iOS Device tabblad.

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓