Standaard web browser (Safari) wijzigen in Mac OS

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Mac OS komt met een standaard browser. Deze browser kennen we allemaal dat is Safari. Echter, als u liever een andere browser gebruikt zoals Google Chrome of Firefox dan kunt u deze browser ook instellen als standaard web browser in Mac OS.

Alle Mac applicaties zullen dan websites, hyperlinks en links in e-mail berichten openen via de nieuwe standaard ingestelde web browser.

Dit is hoe u de standaard web browser wijzigt in Mac OS.

Standaard browser wijzigen in Mac

Klik links bovenin op het Apple icoon . Klik op Systeemvoorkeuren uit het menu.

In de systeeminstellingen klik op de Algemeen instellingen.

systeem instellingen mac

In de algemene instellingen. Selecteer de standaard web browser uit de lijst. Zorg er uiteraard wel voor dat u de nieuwe gewenste web browser al heeft geïnstalleerd anders wordt de browser niet weergegeven in de lijst.

standaard browser wijzigen mac

U heeft nu met succes de standaard Safari web browser gewijzigd in een web browser (Google Chrome, Firefox etc.) naar een eigen keus.

Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂
4 REACTIES
    • Ik heb zelf dit probleem niet kunnen testen. Ik raad u aan om te kijken of Chrome inderdaad als standaard browser is ingesteld. Open Google Chrome. In de rechterbovenhoek klik op de 3 verticale puntjes, open het Chrome menu. In het menu klik op Instellen, navigeer naar: Standaardbrowser. Kijk of er staat “Google Chrome is je standaardbrowser”. Zo niet, stel Google Chrome in als standaard browser. Het kan ook zijn dat de applicatie waarin u de links opent (nieuw venster) ingesteld staat om Safari te gebruiken in plaats van Google Chrome. Ik kan echter niet opmaken uit uw bericht wanneer en in welke applicatie een nieuw venster in Safari wordt geopend.

      • Dank voor je antwoord. Chrome staat in het menu instellen inderdaad als standaardbrowser. Voor de zekerheid heb ik Safari nagekeken en die staat op ‘safari is niet je standaard browser’. ik ga kijken waar mijn Mac “mail” op ingesteld staat want die gaat [bijna] altijd naar Safari.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!