More
  ComputerComputer
  Startpagina Handige tips Mac OSX Standaard web browser (Safari) wijzigen in Mac OS

  Standaard web browser (Safari) wijzigen in Mac OS

  Mac OS komt met een standaard browser. Deze browser kennen we allemaal dat is Safari. Echter, als u liever een andere browser gebruikt zoals Google Chrome of Firefox dan kunt u deze browser ook instellen als standaard web browser in Mac OS.

  Alle Mac applicaties zullen dan websites, hyperlinks en links in e-mail berichten openen via de nieuwe standaard ingestelde web browser.

  Dit is hoe u de standaard web browser wijzigt in Mac OS.

  Standaard browser wijzigen in Mac

  Klik links bovenin op het Apple icoon . Klik op Systeemvoorkeuren uit het menu.

  In de systeeminstellingen klik op de Algemeen instellingen.

  systeem instellingen mac

  In de algemene instellingen. Selecteer de standaard web browser uit de lijst. Zorg er uiteraard wel voor dat u de nieuwe gewenste web browser al heeft geïnstalleerd anders wordt de browser niet weergegeven in de lijst.

  standaard browser wijzigen mac

  U heeft nu met succes de standaard Safari web browser gewijzigd in een web browser (Google Chrome, Firefox etc.) naar een eigen keus.

  Bedankt voor het lezen!

  Vind u dit artikel handig? Bent u geholpen? Klik dan op de “Vind ik leuk” of “Like” knop. U ondersteunt daarmee mijn website. U kunt ook op één van de andere sociale media knoppen klikken en dit bericht delen op sociale media. Bedankt!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  dick evers
  dick evers
  24 dagen geleden

  ik heb chrome ingesteld op mijn mac als standaardbrowser .
  nieuwe venster blijft de mac in safari openen.
  wat kan ik nu doen?

  dick evers
  dick evers
  24 dagen geleden
  Antwoord aan  Stefan

  Dank voor je antwoord. Chrome staat in het menu instellen inderdaad als standaardbrowser. Voor de zekerheid heb ik Safari nagekeken en die staat op ‘safari is niet je standaard browser’. ik ga kijken waar mijn Mac “mail” op ingesteld staat want die gaat [bijna] altijd naar Safari.

  dick evers
  dick evers
  24 dagen geleden
  Antwoord aan  dick evers

  getest. Mac Mail blijft in Safari openen…

  Recente artikelen

  Onedrive verwijderen in Windows 10? of Onedrive uitschakelen!

  Als u Windows 10 gebruikt dan is het u waarschijnlijk wel opgevallen dat OneDrive is geinstalleerd. OneDrive is de cloud oplossing om bestanden en...

  8 Handige tips om de Windows Taakbalk aan te passen

  De taakbalk in Windows wordt gebruikt om snelkoppelingen naar applicaties in weer te geven, zoekopdrachten mee uit te voeren en bezit een Windows start...

  Automatisch aanvullen in Google Chrome beheren of verwijderen

  Steeds meer mensen kopen online. Online kopen is snel en handig, als u producten online koopt wordt er vaak om persoonlijke gegevens gevraagd zoals...

  Windows wil niet opstarten? Dit is de oplossing!

  Indien u problemen heeft met doorstarten of opstarten van Windows wordt er normaliter door Windows een herstelscherm weergegeven met opties om Windows te herstellen. Echter,...
  4
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x