Standaard web browser (Safari) wijzigen in Mac OS

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Mac OS komt met een standaard browser. Deze browser kennen we allemaal dat is Safari. Echter, als u liever een andere browser gebruikt zoals Google Chrome of Firefox dan kunt u deze browser ook instellen als standaard web browser in Mac OS.

Alle Mac applicaties zullen dan websites, hyperlinks en links in e-mail berichten openen via de nieuwe standaard ingestelde web browser.

Dit is hoe u de standaard web browser wijzigt in Mac OS.

Standaard browser wijzigen in Mac

Klik links bovenin op het Apple icoon . Klik op Systeemvoorkeuren uit het menu.

In de systeeminstellingen klik op de Algemeen instellingen.

systeem instellingen mac

In de algemene instellingen. Selecteer de standaard web browser uit de lijst. Zorg er uiteraard wel voor dat u de nieuwe gewenste web browser al heeft geïnstalleerd anders wordt de browser niet weergegeven in de lijst.

standaard browser wijzigen mac

U heeft nu met succes de standaard Safari web browser gewijzigd in een web browser (Google Chrome, Firefox etc.) naar een eigen keus.

Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

4 REACTIES

  1. ik heb chrome ingesteld op mijn mac als standaardbrowser .
    nieuwe venster blijft de mac in safari openen.
    wat kan ik nu doen?

    • Ik heb zelf dit probleem niet kunnen testen. Ik raad u aan om te kijken of Chrome inderdaad als standaard browser is ingesteld. Open Google Chrome. In de rechterbovenhoek klik op de 3 verticale puntjes, open het Chrome menu. In het menu klik op Instellen, navigeer naar: Standaardbrowser. Kijk of er staat “Google Chrome is je standaardbrowser”. Zo niet, stel Google Chrome in als standaard browser. Het kan ook zijn dat de applicatie waarin u de links opent (nieuw venster) ingesteld staat om Safari te gebruiken in plaats van Google Chrome. Ik kan echter niet opmaken uit uw bericht wanneer en in welke applicatie een nieuw venster in Safari wordt geopend.

      • Dank voor je antwoord. Chrome staat in het menu instellen inderdaad als standaardbrowser. Voor de zekerheid heb ik Safari nagekeken en die staat op ‘safari is niet je standaard browser’. ik ga kijken waar mijn Mac “mail” op ingesteld staat want die gaat [bijna] altijd naar Safari.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓