Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Automatische updates in- of uitschakelen in macOS Ventura

Als u macOS Ventura heeft geïnstalleerd, dan kunt u automatische updates beheren. U kunt de automatische updates inschakelen of uitschakelen voor zowel het macOS besturingssysteem als voor apps uit de AppStore.

Automatische updates zorgen ervoor dat uw systeem altijd up-to-date is met de laatste beveiligingspatches en functies, die uw computer kunnen helpen beschermen tegen potentiële bedreigingen en kwetsbaarheden.

Het regelmatig bijwerken van uw systeem kan de algemene prestaties van uw computer helpen verbeteren door foutmeldingen te repareren, voorkomen en software te optimaliseren. Ook helpen updates bij het detecteren van nieuwe randapparatuur die u aansluit aan uw Mac.

Als automatische updates zijn ingeschakeld, hoeft u zich geen zorgen te maken over het handmatig controleren op updates of het bijhouden wanneer updates beschikbaar zijn.

Er zitten ook verschillende nadelen aan automatische updates. Zo kunnen in sommige gevallen automatische updates compatibiliteitsproblemen veroorzaken met bepaalde apps of software, vooral als u uw systeeminstellingen heeft aangepast.

Als u uw Mac intensief gebruikt, dan kunnen automatische updates, wanneer ze worden geïnstalleerd tijdelijk uw Mac vertragen. In enkele gevallen is dit niet wenselijk. Ook willen sommige mensen de controle behouden over hun Mac. Door automatische updates heeft u minder controle over het update proces.

Automatische updates in- of uitschakelen in macOS Ventura

Om de automatische updates in macOS Ventura te beheren opent u links bovenin het Apple menu. Klik vervolgens op “Systeeminstellingen” om de instellingen te openen.

In de instellingen klikt u links in het menu op “Algemeen” en vervolgens op “Software-update”.

Software update instellingen

Om automatische updates te beheren in macOS Ventura klikt u naast “Automatische updates” op het informatie pictogram.

Automatische updates beheren in macOS Ventura

U kunt nu de volgende opties in- of uitschakelen om de automatische updates te beheren. Om de macOS updates in- of uit te schakelen wijzigt u de “Installeer macOS-updates” instelling naar de gewenste instelling.

Eventueel kunt u ook automatische app updates in- of uit te schakelen door de instelling “Installeer app-updates uit de App Store” te wijzigen naar de gewenste instelling.

Als laatste kunt u ook instellen hoe macOS omgaat met beveiligingsmaatregelen en systeembestanden. Als u dit type automatische updates wilt wijzigen dan wijzigt u de instelling “Installeer beveiligingsmaatregelen en systeembestanden”.

 

Automatische updates inschakelen of uitschakelen in Mac

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen.

Lees ook: Hoe maak ik mijn Mac sneller?

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!