Mac adres opzoeken op Macbook of iMac

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Een media access control address (MAC-adres) is een unieke identificatie die is toegewezen aan een netwerkinterfacecontroller (NIC) voor gebruik als netwerkadres in de communicatie binnen een netwerksegment.

Dit gebruik is gebruikelijk in de meeste IEEE 802-netwerktechnologieën, waaronder Ethernet (bekabeld), Wi-Fi en Bluetooth.

Open netwerk voorkeuren

In het Mac menu, naast de tijd en datum. Klik op het Wi-Fi icoon. Klik op Open Netwerkvoorkeuren.

Geavanceerde netwerkinstellingen

Klik op de Geavanceerd knop in de actieve netwerkinstellingen.

Mac adres

Ga naar het tabblad Hardware en u ziet het Mac adres op uw Macbook, iMac of Mac computer.

U kunt ook het Mac adres opzoeken in Terminal. Ga naar Apps, ga naar Hulpprogramma’s en klik op Terminal. U kunt ook op Command + Spatiebalk drukken en zoeken op Terminal.

In het Terminal venster type: ifconfig. U ziet nu het mac adres (di heet: ether) onder “en0”, “en1” of “Wi-Fi”. Het ligt eraan welke netwerkadapter actief is, dus hoe Mac is verbonden met het internet.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓