Het Bedieningspaneel aanpassen in Mac OS Big Sur, Dit is hoe!

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Het bedieningspaneel is een handige snelle manier om verschillende instellingen in Mac OS Big Sur aan te passen. In het bedieningspaneel kunt u WiFi aanpassen, Bluetooth, Airdrop, helderheid scherm, helderheid toetsenbord en het geluid – volume van uw Mac.

U kunt het bedieningspaneel echter ook aanpassen aan eigen wens. U kunt in het “control center” ook bepaalde instellingen verbergen of juist toevoegen.

Het handige aan het bedieningspaneel is dat u alle instellingen samengevat heeft in een overzicht. De losse iconen zoals WiFi en Bluetooth die normaliter ook worden weergegeven in de menubalk in Mac Big Sur kunt u nu in principe verbergen. Dit is hoe u het bedieningspaneel in Big Sur kunt aanpassen.

Bedieningspaneel aanpassen in Mac OS Big Sur

Klik op het Apple icoon in de linker bovenhoek. Klik op Systeemvoorkeuren uit het menu.

systeemvoorkeuren mac big sur

Klik op Dock en menu instellingen in de Mac systeemvoorkeuren.

dock en menu instellingen mac big sur

In het linker menu vind u nu de bedieningspaneel instellingen. Deze instellingen kunt u toevoegen of verwijderen uit het Mac OS Big Sur bedieningspaneel. U ziet in de tekst onder de instellingen waar het item wordt weergegeven. U ziet bijvoorbeeld bij de Wifi instellingen “Menubalk en bedieningspaneel”. In dit geval betekend dat de Wifi instelling wordt weergegeven in de menubalk alsmede in het bedieningspaneel.

Door op de instelling te klikken kunt u bepalen of het dient te worden weergegeven in de menubalk of het bedieningspaneel.

bedieningspaneel aanpassen mac os big sur

Om meer instellingen (ook wel bekend als modules) aan het bedieningspaneel toe te voegen, navigeert u naar beneden totdat u bij Andere modules bent. Hier ziet u de modules Snelle opties voor toegankelijkheid, Batterij, en Snelle gebruikersoverschakeling.

andere modules toevoegen bedieningspaneel mac big sur

Selecteer een module zoals bijvoorbeeld Batterij en vink dan de optie Toon in bedieningspaneel aan om de module toe te voegen aan het bedieningspaneel. U kunt daar ook meteen het batterij percentage weergeven in Big Sur.

Ik hoop dat u hiermee het bedieningspaneel en de menubalk in Mac OS Big Sur heeft kunnen aanpassen aan uw wens.

Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld.

Mijn computer hulp is gratis maar zonder garanties.

377 Artikelen244 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x