Het Bedieningspaneel aanpassen in macOS, Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Het bedieningspaneel is een handige snelle manier om verschillende instellingen in macOSaan te passen. In het bedieningspaneel kunt u WiFi aanpassen, Bluetooth, Airdrop, helderheid scherm, helderheid toetsenbord en het geluid – volume van uw Mac.

U kunt het bedieningspaneel echter ook aanpassen aan eigen wens. U kunt in het “control center” ook bepaalde instellingen verbergen of juist toevoegen.

Het handige aan het bedieningspaneel is dat u alle instellingen samengevat heeft in een overzicht. De losse iconen zoals WiFi en Bluetooth die normaliter ook worden weergegeven in de menubalk in macOS kunt u nu in principe verbergen. Dit is hoe u het bedieningspaneel in macOS kunt aanpassen.

Bedieningspaneel aanpassen in MacOS

Klik op het Apple icoon in de linker bovenhoek. Klik op Systeemvoorkeuren uit het menu.

systeemvoorkeuren mac big sur

Klik op Dock en menu instellingen in de Mac systeemvoorkeuren.

dock en menu instellingen mac big sur

In het linker menu vind u nu de bedieningspaneelinstellingen. Deze instellingen kunt u toevoegen of verwijderen uit het macOS bedieningspaneel. U ziet in de tekst onder de instellingen waar het item wordt weergegeven. U ziet bijvoorbeeld bij de Wifi instellingen “Menubalk en bedieningspaneel”. In dit geval betekent dat de Wifi instelling wordt weergegeven in de menubalk evenals in het bedieningspaneel.

Door op de instelling te klikken kunt u bepalen of het dient te worden weergegeven in de menubalk of het bedieningspaneel.

bedieningspaneel aanpassen mac os big sur

Om meer instellingen (ook wel bekend als modules) aan het bedieningspaneel toe te voegen, navigeert u naar beneden totdat u bij Andere modules bent. Hier ziet u de modules Snelle opties voor toegankelijkheid, Batterij, en Snelle gebruikersoverschakeling.

andere modules toevoegen bedieningspaneel mac big sur

Selecteer een module zoals bijvoorbeeld Batterij en vink dan de optie Toon in bedieningspaneel aan om de module toe te voegen aan het bedieningspaneel. U kunt daar ook meteen het batterij percentage weergeven in macOS.

Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓