Het Bedieningspaneel aanpassen in macOS, Dit is hoe!

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Het bedieningspaneel is een handige snelle manier om verschillende instellingen in macOSaan te passen. In het bedieningspaneel kunt u WiFi aanpassen, Bluetooth, Airdrop, helderheid scherm, helderheid toetsenbord en het geluid – volume van uw Mac.

U kunt het bedieningspaneel echter ook aanpassen aan eigen wens. U kunt in het “control center” ook bepaalde instellingen verbergen of juist toevoegen.

Het handige aan het bedieningspaneel is dat u alle instellingen samengevat heeft in een overzicht. De losse iconen zoals WiFi en Bluetooth die normaliter ook worden weergegeven in de menubalk in macOS kunt u nu in principe verbergen. Dit is hoe u het bedieningspaneel in macOS kunt aanpassen.

Bedieningspaneel aanpassen in MacOS

Klik op het Apple icoon in de linker bovenhoek. Klik op Systeemvoorkeuren uit het menu.

systeemvoorkeuren mac big sur

Klik op Dock en menu instellingen in de Mac systeemvoorkeuren.

dock en menu instellingen mac big sur

In het linker menu vind u nu de bedieningspaneelinstellingen. Deze instellingen kunt u toevoegen of verwijderen uit het macOS bedieningspaneel. U ziet in de tekst onder de instellingen waar het item wordt weergegeven. U ziet bijvoorbeeld bij de Wifi instellingen “Menubalk en bedieningspaneel”. In dit geval betekent dat de Wifi instelling wordt weergegeven in de menubalk evenals in het bedieningspaneel.

Door op de instelling te klikken kunt u bepalen of het dient te worden weergegeven in de menubalk of het bedieningspaneel.

bedieningspaneel aanpassen mac os big sur

Om meer instellingen (ook wel bekend als modules) aan het bedieningspaneel toe te voegen, navigeert u naar beneden totdat u bij Andere modules bent. Hier ziet u de modules Snelle opties voor toegankelijkheid, Batterij, en Snelle gebruikersoverschakeling.

andere modules toevoegen bedieningspaneel mac big sur

Selecteer een module zoals bijvoorbeeld Batterij en vink dan de optie Toon in bedieningspaneel aan om de module toe te voegen aan het bedieningspaneel. U kunt daar ook meteen het batterij percentage weergeven in macOS.

Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!