Iconen verwijderen uit het menu (menubalk) op een Mac – PC-Tips.info

Lees dit artikel rustig door. Stel uw vraag onderaan dit artikel.

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Iconen in het menu op een Mac. Meerdere applicaties maken steeds meer gebruik van de menubalk op een Mac computer om de gebruiker sneller toegang te geven tot bepaalde instellingen in hen applicatie.

De menubalk is op zich een prima plek om gebruikers attent te maken van een actief programma, echter soms wordt de menubalk in Mac OSX zo vol dat het overzicht kwijtraakt en men de Mac icoontjes wil verwijderen uit het menu. U kunt alleen iconen verwijderen die door Mac Mojave, Sierra of High Sierra zijn geïnstalleerd, denk hierbij aan systeem iconen zoals WiFi, Bluetooth, de huidige tijd en datum, en Siri.

In dit artikel laat ik U zien hoe U op een simpele manier de iconen in het Mac menu kunt verwijderen. Sommige applicaties bieden zelf de optie om het icoon in het menu te verwijderen, deze iconen kunt u dus verwijderen door in de instellingen van de applicatie zelf te zoeken naar een optie om menu iconen te verbergen.

Iconen verwijderen uit het menu (menubalk) op een Mac

In de onderstaande video ziet U hoe U de iconen uit het menu op een Mac kunt slepen met de muis of trackpad en met de command toets (⌘) ingedrukt. Op deze manier kunt u Mac iconen in de menubalk sorteren en ook verwijderen.

 

Hopelijk heeft de instructie u geholpen om de iconen op uw Mac te sorteren, beheren en waar mogelijk te verwijderen.

Om meer instellingen te beheren op uw Mac, zie het artikel Mac opschonen en sneller maken.

Lees meer tips

Malwarebytes

Malwarebytes is slimmer, sneller en lichter dan ooit tevoren. Bestrijd niet alleen virussen maar maak u ook geen zorgen meer om online bedreigingen. 14 dagen gratis test versie beschikbaar voor windows en Mac.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

417 Artikelen261 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x