More
  Startpagina Handige tips Bluetooth niet beschikbaar, Bluetooth werkt niet op een Mac

  Bluetooth niet beschikbaar, Bluetooth werkt niet op een Mac

  De Bluetooth-technologie opent een heleboel nieuwe mogelijkheden, zoals draadloze toetsenborden, muizen, hoofdtelefoons en nog veel meer. Naast deze draadloze randapparatuur wordt deze technologie veel gebruikt bij nieuwe technologieën in ons dagelijks huishouden. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het gebruik van deze draadloze Bluetooth verbinding. Echter als Bluetooth niet werkt of een slechte verbinding heeft kan dit voor problemen zorgen. In dit artikel richt ik me tot het oplossen van problemen met Bluetooth op een Mac.

  Bluetooth uitschakelen en opnieuw Bluetooth inschakelen Mac

  De gemakkelijkste en snelste oplossing is het uitschakelen en opnieuw inschakelen van Bluetooth. Klik eerst op het Bluetooth-pictogram in de menubalk rechtsboven op het scherm en selecteer Bluetooth uitschakelen. Wacht enkele seconden en klik op hetzelfde Bluetooth-pictogram en selecteer Bluetooth inschakelen om de service te starten.

  bluetooth inschakelen en uitschakelen

  U kunt ook proberen uw computer opnieuw op te starten door op het Apple logo te klikken in de menubalk linksboven op uw scherm en vervolgens Herstart te selecteren.

  Bluetooth randapparatuur

  Soms is de Bluetooth-verbinding instabiel en reageert deze op de activiteiten van de Mac. Probeer ook alle USB randapparatuur te verwijderen om dit probleem op te lossen. Begin met het loskoppelen van alle apparaten die zijn aangesloten via de USB-poort, zoals de muis, het toetsenbord, externe harde schijven, enz. Schakel Bluetooth uit en schakel je Mac volledig uit, wacht een paar minuten. Start uw computer opnieuw op en zet uw Bluetooth aan, controleer of dit uw probleem heeft opgelost en sluit vervolgens uw apparaten aan via USB-poorten. Als deze methode uw problemen heeft opgelost, kunt U proberen om één voor één verbinding te maken en uw Mac opnieuw op te starten na elk aangesloten apparaat om erachter te komen welk rand apparatuur de problemen veroorzaakt.

  Bluetooth configuratie bestand verwijderen

  Waarschijnlijk het meeste voorkomende probleem als Bluetooth niet werkt op een Mac is een beschadigd Bluetooth configuratie bestand op de Mac. Als de hierboven vermelde methoden uw probleem met Bluetooth niet konden oplossen, probeert u het Bluetooth configuratie bestand van uw Mac te verwijderen.

  Open Finder op uw Mac, U kunt Finder links onderaan in de menu-balk vinden of U kunt de spatie balk tegelijk met de CMD-knop indrukken. In het zoekveld typt u Finder. Boven in het menu gaat U naar “Ga” en klik door op “Ga naar map”. In het veld typt U /Bibliotheek/Preferences er opent zich een nieuwe map. Zoek naar bestand: com.apple.bluetooth.plist en verwijder het bestand door het te slepen naar de prullenbak.

  com.apple.bluetooth.plist verwijderen

  Als uw Mac om de administrator gegevens vraagt, geef deze in en sluit uw Mac af. Wacht even, en zet uw Mac opnieuw aan. Controleer of Bluetooth werkt op uw Mac.

  Reset de Bluetooth module van de Mac

  Normaal gesproken is het resetten van het Bluetooth-systeem van de Mac de eenvoudigste methode om verschillende problemen op te lossen die U tegenkomt wanneer u probeert Bluetooth of andere apparaten te gebruiken die via deze verbinding met uw computer zijn verbonden.

  Om te beginnen houdt u de Shift- en Optieknop op uw toetsenbord ingedrukt en klikt u op het Bluetooth-pictogram in de menubalk rechtsboven op uw scherm. Zodra u het verborgen menu hebt geopend, selecteert u de optie Foutopsporing en vervolgens “verwijder alle apparaten” om alle gekoppelde Bluetooth apparaten te wissen.

  bluetooth verwijder alle apparaten mac

  Vervolgens gaat u naar hetzelfde verborgen menu door de Shift- en Optieknop ingedrukt te houden en op het Bluetooth menu te klikken. Zodra het resetten is voltooid, wordt de Bluetooth-module van uw Mac vernieuwd. Probeer al uw Bluetooth-apparaten opnieuw aan te sluiten om een nieuw bestand met paren en een lijst met voorkeuren te maken.

  Hopelijk hebben deze tips U geholpen om de Bluetooth problemen op te lossen!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  6 REACTIES

  1. en als [shift-optie] en bluetooth-incoon aanklikken meldt dat er geen bluetooth beschikbaar is in plaats van een verborgen menu te tonen???

  2. Mijn macbook air herkent de bluetooth hardware niet. Heb de WIFI/Bluetooth module al twee keer vervangen (twee moducles getest) Ik krijg geen debug menu voor bluetooth. Enkel OpenPacketLogger.
   Heeft iemand een idee ?

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...

  Bluetooth problemen in Mac OS X oplossen

  Dit is een tip voortgekomen uit eigen frustratie. Na het aanschaffen van een nieuwe toetsenbord voor mijn Mac kwam ik met bluetooth in de...