Bluetooth niet beschikbaar, Bluetooth werkt niet op een Mac
De Bluetooth-technologie opent een heleboel nieuwe mogelijkheden, zoals draadloze toetsenborden, muizen, hoofdtelefoons en nog veel meer. Naast deze draadloze randapparatuur wordt deze technologie veel gebruikt bij nieuwe technologieën in ons dagelijks huishouden. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het gebruik van deze draadloze Bluetooth verbinding. Echter als Bluetooth niet werkt of een slechte verbinding heeft kan dit voor problemen zorgen. In dit artikel richt ik me tot het oplossen van problemen met Bluetooth op een Mac.

Bluetooth uitschakelen en opnieuw Bluetooth inschakelen Mac

De gemakkelijkste en snelste oplossing is het uitschakelen en opnieuw inschakelen van Bluetooth. Klik eerst op het Bluetooth-pictogram in de menubalk rechtsboven op het scherm en selecteer Bluetooth uitschakelen. Wacht enkele seconden en klik op hetzelfde Bluetooth-pictogram en selecteer Bluetooth inschakelen om de service te starten.

bluetooth inschakelen en uitschakelen

U kunt ook proberen uw computer opnieuw op te starten door op het Apple logo te klikken in de menubalk linksboven op uw scherm en vervolgens Herstart te selecteren.

Bluetooth randapparatuur

Soms is de Bluetooth-verbinding instabiel en reageert deze op de activiteiten van de Mac. Probeer ook alle USB randapparatuur te verwijderen om dit probleem op te lossen. Begin met het loskoppelen van alle apparaten die zijn aangesloten via de USB-poort, zoals de muis, het toetsenbord, externe harde schijven, enz. Schakel Bluetooth uit en schakel je Mac volledig uit, wacht een paar minuten. Start uw computer opnieuw op en zet uw Bluetooth aan, controleer of dit uw probleem heeft opgelost en sluit vervolgens uw apparaten aan via USB-poorten. Als deze methode uw problemen heeft opgelost, kunt U proberen om één voor één verbinding te maken en uw Mac opnieuw op te starten na elk aangesloten apparaat om erachter te komen welk rand apparatuur de problemen veroorzaakt.

Bluetooth configuratie bestand verwijderen

Waarschijnlijk het meeste voorkomende probleem als Bluetooth niet werkt op een Mac is een beschadigd Bluetooth configuratie bestand op de Mac. Als de hierboven vermelde methoden uw probleem met Bluetooth niet konden oplossen, probeert u het Bluetooth configuratie bestand van uw Mac te verwijderen.

Open Finder op uw Mac, U kunt Finder links onderaan in de menu-balk vinden of U kunt de spatie balk tegelijk met de CMD-knop indrukken. In het zoekveld typt u Finder. Boven in het menu gaat U naar “Ga” en klik door op “Ga naar map”. In het veld typt U /Bibliotheek/Preferences er opent zich een nieuwe map. Zoek naar bestand: com.apple.bluetooth.plist en verwijder het bestand door het te slepen naar de prullenbak.
com.apple.bluetooth.plist verwijderen

Als uw Mac om de administrator gegevens vraagt, geef deze in en sluit uw Mac af. Wacht even, en zet uw Mac opnieuw aan. Controleer of Bluetooth werkt op uw Mac.

Reset de Bluetooth module van de Mac

Normaal gesproken is het resetten van het Bluetooth-systeem van de Mac de eenvoudigste methode om verschillende problemen op te lossen die U tegenkomt wanneer u probeert Bluetooth of andere apparaten te gebruiken die via deze verbinding met uw computer zijn verbonden.

Om te beginnen houdt u de Shift- en Optieknop op uw toetsenbord ingedrukt en klikt u op het Bluetooth-pictogram in de menubalk rechtsboven op uw scherm. Zodra u het verborgen menu hebt geopend, selecteert u de optie Foutopsporing en vervolgens “verwijder alle apparaten” om alle gekoppelde Bluetooth apparaten te wissen.

bluetooth verwijder alle apparaten mac

Vervolgens gaat u naar hetzelfde verborgen menu door de Shift- en Optieknop ingedrukt te houden en op het Bluetooth menu te klikken. Zodra het resetten is voltooid, wordt de Bluetooth-module van uw Mac vernieuwd. Probeer al uw Bluetooth-apparaten opnieuw aan te sluiten om een nieuw bestand met paren en een lijst met voorkeuren te maken.

Hopelijk hebben deze tips U geholpen om de Bluetooth problemen op te lossen!
Heeft u een vraag? Stel uw vraag in ons nieuwe forum!
Ik doe mijn best u verder te helpen.

Ga naar ons forum.

Geef uw mening over dit artikel: 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordelingen)
Loading...

5 sterren is maximaal, 1 ster is minimaal. Bedankt voor uw stem!
p.s. stemmen is gratis en het helpt andere mensen. Heeft u een advies of vraag, dan kunt u het commentaar veld gebruiken.

Gerelateerde berichten

Auteur

2 Reacties

  1. Silvia
    augustus 7, 2018

Plaats een reactie