Dubbele bladwijzers (bookmarks) verwijderen uit Safari

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Na jaren van gebruik kan Safari vervuild raken met dubbele bladwijzers, ook wel bookmarks genaamd. Doordat Apple verschillende apparaten met elkaar doormiddel door middel van een iCloud account met elkaar laat synchroniseren kunnen bladwijzers van verschillende apparaten met elkaar verwisseld worden. Dit leidt tot dubbele bookmarks in Safari. In dit artikel richt ik me tot de Mac. 

De oorzaak is meestal het synchroniseren van de Safari bladwijzers middel het iCloud id op verschillende apparaten zoals een iPhone, iPad en Mac computers. Dit kan leiden tot veel irritatie bij gebruikers. Safari zelf biedt er niet direct een oplossing voor, helaas. In dit artikel kunt u door middel van software of handmatig de bladwijzers in Safari ordenen en verwijderen waar nodig.

Dubbele bladwijzers (bookmarks) verwijderen uit Safari

BookMarkApp verwijder dubbele bladwijzers uit Safari automatisch

BookMarkApp ontworpen door Ruslan Hakimzhanov is een betaald stuk software die bladwijzer duplicaten kan verwijderen uit Safari met 1 druk op de knop.

U kunt snel dubbele bladwijzers identificeren, alle dubbele bladwijzers verwijderen met een klik, of selectief de Safari bladwijzer een voor een verwijderen. De BookMarkApp is de tool voor het organiseren van uw Safari bladwijzers. BookMarkApp is in tegenstelling heel veel andere software High Sierra ready!

BookMarkApp verwijderen dubbele bladwijzers bookmarks Safari
Klik op de afbeelding om de Mac App Store te openen naar de BookMarkApp

Handmatig dubbele bladwijzers verwijderen uit Safari

Het is ook mogelijk om handmatig dubbele bladwijzers te verwijderen uit Safari. Het is een methode die wat tijd kost. Het is mogelijk om dubbele bladwijzers uit Safari een voor een te selecteren en te verwijderen. U kiest de bladwijzer uit de lijst en selecteert met de rechtermuisknop verwijderen. De bladwijzer is nu verwijderd.

Wat misschien nog wel sneller gaat is een nieuwe map aanmaken bij de Safari bladwijzers. Daarna sleept u de ongewenste dubbele bladwijzer(s) in de nieuwe aangemaakte map. Als u klaar bent klikt u op de nieuwe map en selecteert u verwijderen. Alle dubbele bladwijzers in deze nieuwe map zijn nu verwijderd.

Om uw Mac nog meer op te schonen hebben we een uitgebreide instructie gemaakt. In deze instructie vind u nog meer tips m.b.t. tot Mac & Safari. Ga door naar: Mac opschonen en sneller maken.

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓