Een website vertalen met Safari (macOS)? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

In Safari 14 of hoger is het mogelijk om rechtstreeks vanuit de Safari web browser een website te vertalen. Het is niet meer nodig om naar Google translate te gaan en de website te vertalen.

Apple ondersteunt middels Safari de volgende talen voor vertaling: Spaans, Engels, Chinees, Italiaans, Frans, Duits, Russisch, en Portugees (Braziliaans). Het automatisch vertalen naar Nederlands wordt dus nog niet ondersteunt, tenminsten niet op het moment van schrijven van dit artikel.

Website vertalen met Safari

Om te beginnen dient u eerst via de Apple systeeminstellingen een van de bovenstaande talen toe te voegen om een vertaling te kunnen uitvoeren in Safari.

Klik op het Apple icoon () in de linker bovenhoek. Kies Systeemvoorkeuren uit het menu. In de Systeemvoorkeuren klik op Taal & regio.

taal en regio instellingen mac

Klik op de + knop om een taal toe te voegen.

taal toevoegen mac

Klik op de taal die u wilt toevoegen aan uw Mac instellingen om hier later een website in te kunnen vertalen middels Safari.

taal wijzigen mac

Nu is het opletten. Uw Mac zal u vragen om de primaire weergave taal van macOS te wijzigen in de zojuist geselecteerde taal. Indien u de weergave taal van macOS wilt blijven gebruiken die u al gebruikte, dan klikt u op Gebruik Nederlands (Nederland).

De weergave taal blijft ongewijzigd en de secundaire taal wordt toegevoerd om hiermee later een website te kunnen vertalen.

voorkeurstaal instellingen mac

Open nu de Safari browser en ga naar een website die geschreven is in een van de volgende talen: Spaans, Engels, Chinees, Italiaans, Frans, Duits, Russisch, en Portugees (Braziliaans).

U ziet dan een vertaal knop aan de rechterzijde van de adresbalk verschijnen.

Als u op de Safari vertaal knop klikt dan ziet u een tekst verschijnen met de tekst “Vertaal in het …” en dan de zojuist toegevoegde taal.

website vertalen safari

Als u erop klikt dan verschijnt het volgende onderstaande bericht. Klik op Schakel vertaling in. Het adres en de inhoud van de webpagina worden naar Apple verstuurd, zodat de vertaling kan woren verwerkt.

website vertaling inschakelen safari

De website wordt nu automatisch voor u vertaald in een van de ondersteunende en toegevoegde talen in Safari.

Om het origineel weer weer te geven klikt u nogmaals het vertaal icoon in de adresbalk en klikt u op Toon origineel. De originele website zonder vertaling wordt weergegeven.

website vertalen safari

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓