De oplossing voor foutcode 36 op een Mac – PC-Tips.info
Mac computers staan bekend als stabiele en snelle computers in verschillende aspecten, bijvoorbeeld of het nu gaat om prestatiesnelheid of video bewerking snelheid etc. Verreweg de meeste Mac  gebruikers verbazen zich over het snelle gegevensbeheer en de verbazingwekkend korte duur tijdens de overdracht van bestanden. Helaas verschijnt plotseling Finder foutcode 36, die aangeeft dat de operatie niet kon worden voltooid, omdat sommige bestanden niet kunnen worden gelezen of geschreven. Dit is een zeldzaam probleem, dat zich kan voordoen op elke Mac computer die draait met Mac besturingssysteem ongeacht de versie. Hoewel deze specifieke foutcode zeldzaam is, zijn er een paar afzonderlijke oplossingen. Ander goed nieuws is, dat deze foutcode 36 meestal is niet gerelateerd aan hardware of software crashes.

In de meeste gevallen bevat het bestand dat niet gelezen of geschreven kan worden een verborgen dot-underline (._) extensie, één van de meest frequente bestanden zou “.DS_Store” zijn. Deze verborgen bestanden bevatten extra informatie, zoals afbeeldingen van pictogrammen. Gewoonlijk treedt de foutcode op wanneer deze bestanden worden overgezet van het Windows compatibele volume naar de Mac, of omgekeerd. De meest efficiënte en snelste oplossing zou zijn om het ingebouwde command-line (terminal) venster en de dot_clean tool te gebruiken, maar soms wordt de foutmelding veroorzaakt in Finder en is foutcode 36 gerelateerd aan virussen, malware, of beschadigde bestanden. In dit artikel beschrijven we de meest efficiënte methoden om de foutcode 36 op te lossen.
Gebruik “dot_clean” in Terminal om Foutmelding foutcode 36 op te lossen

In de meeste gevallen wordt de foutmeldingen foutcode 36 in Finder veroorzaakt door pogingen om verborgen systeembestanden zoals .DS_Store en andere, die dot-underline extensie in hun naam bevatten over te zetten. Zoals hierboven vermeld bevatten deze bestanden extra informatie, om deze reden is er geen schade aan het oorspronkelijke bestand als u het verborgen bestand verwijderd. Dit is een van de meest efficiënte methode om fout 36 op te lossen, maar er kunnen meerdere “dot-underline” bestanden zich in de map bevinden. Als gevolg van deze bestanden is het aanbevolen om het dot_clean commando te gebruiken via Terminal, dat alle verborgen bestanden hersteld binnen de aangeduide folder.

Om te beginnen start u de Terminal via Spotlight door op de sneltoets Command + spatiebalk op het toetsenbord te drukken, typt u Terminal en drukt u op Enter. Zodra de terminal toepassing is gestart typt u in venster: dot_clean druk op de spatiebalk en sleep de folder waar het om gaat in het terminal venster. Op deze manier zal Terminal automatisch de locatie van de map genereren waarin zich de foutcode 36 bevind, druk tenslotte op Enter om “dot_clean” uit te voeren.

dot_clean uitvoeren mac

Als alternatief kunt u de folder zelf typen om de folder helemaal schoon te maken, dit wordt aanbevolen als u de foutcode 36 aantreft tijdens het proberen om een back-up te maken van een volume. Als het terminalproces is voltooid, probeert u dezelfde map opnieuw te verplaatsen om te controleren of foutcode 36 is verdwenen.
Controleer toegangsrechten

Een ander veelvoorkomend probleem dat tot foutcode 36 zou kunnen leiden, zijn mismatches in de machtigingen van mappen en opties om bestanden te delen. Begin eerst met het controleren van de machtigingen en het delen van bestanden van een bepaalde map die resulteert in foutcode 36 tijdens het proberen over te zetten.

Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer Toon Info, vervolgens onderaan de lijst bij Delen en bevoegdheden, open deze informatie en controleer of uw gebruikersaccount machtigingen heeft om te lezen en te schrijven, anders klikt u op de Bevoegdheden en selecteert u Lezen en Schrijven.

bevoegdheden folder mac

U moet zich wellicht aanmelden met beheerders account voor het geval u de machtigingen niet kunt wijzigen. Een andere handige oplossing is om uw Mac computer op te starten in de Veilige modus. Veilige modus is een optie die in veel problematische situaties wordt gebruikt – probeer deze modus om foutcode 36 op te lossen. Als u de Mac in de veilige modus wilt opstarten, schakelt u de machine eerst uit. Eenmaal volledig uitgeschakeld, start het opnieuw. Als u het opstart geluid “chime” hoort, houdt u de Shift toets ingedrukt totdat u het Apple-logo ziet. Probeer de gewenste map te verplaatsen wanneer de Mac volledig opgestart is in veilige modus. Als dit het probleem heeft oplost, start u de Mac computer op de gebruikelijke manier opnieuw op.

Herstel schijfbevoegdheden automatiseren met CleanMyMac

We kunnen CleanMyMac niet genoeg prijzen, ook voor het probleem “foutcode 36” of “error 36” heeft CleanMyMac een oplossing. Zoals eerder aangegeven is het mogelijk dat foutcode 36 wordt veroorzaakt door dot-underline informatie in bestanden of door bevoegdheden op een bestand of folder niet niet goed zijn toegewezen aan de huidige gebruiker. Om deze bevoegdheden te herstellen heeft Clean My Mac een optie genaamd: herstel schijfbevoegdheden. Deze tool helpt u om de bevoegdheden te herstellen op uw Mac.

cleanmymac herstel schijfbevoegdheden

CleanMyMac herstel schijfbevoegdheden

CleanMyMac is een handige tool om schijf bevoegdheden te herstellen. Hiermee kunt u problemen o.a. foutcode 36 die zich voordoen op folders en bestanden simpel herstellen. Het is belangrijk uw Mac in top vorm te houden, CleanMyMac optimaliseert uw Mac en neemt u veel handmatig Mac onderhoud uit handen.
CleanMyMac downloaden

 

Onder het menu item Onderhoud vind u deze tool. Erg handig en voorkomt een hoop problematiek. Hopelijk heeft deze instructie u geholpen om de foutcode 36 op te lossen en uw bestanden en mappen weer te benaderen als vanouds. Als u vragen heeft kunt u deze stellen onderaan deze instructie. Succes!
Heeft u een vraag? Stel uw vraag in ons nieuwe forum!
Ik doe mijn best u verder te helpen.

Ga naar ons forum.

Geef uw mening over dit artikel: 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddelde: 5,00 van de 5)
Loading...

5 sterren is maximaal, 1 ster is minimaal. Bedankt voor uw stem!
p.s. stemmen is gratis en het helpt andere mensen. Heeft u een advies of vraag, dan kunt u het commentaar veld gebruiken.

Gerelateerde berichten

Auteur

Plaats een reactie