iCloud Foto’s synchronisatie in- of uitschakelen op Mac

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

iCloud foto’s is een geweldige applicatie om foto’s tussen uw Apple apparaten te synchroniseren. Echter, als u veel foto’s heeft op uw Apple iCloud dan nemen deze foto’s ook een behoorlijk groot deel van de Mac schijfruimte in, het gevolg is een Mac die traag wordt door overvolle bestandsopslag.

Foto’s en video bestanden worden door uw Mac constant ge-upload en gedownload van en naar uw iCloud account zonder dat de Foto’s app actief is op uw Mac.

In dit artikel leg ik u stap voor stap uit hoe u de synchronisatie tussen Foto’s op uw Mac en iCloud kunt in- of uitschakelen.

iCloud Foto’s synchronisatie in- of uitschakelen op Mac

Open de Foto’s app op uw Mac. U kunt de Foto’s app openen vanuit het Dock of u kunt zoeken via Spotlight.

Fotos openen Mac

Als u de Foto’s app heeft geopend dan klikt u bovenin in het menu op Foto’s en daarna op Voorkeuren.

Fotos app voorkeuren mac

In de Foto’s app voorkeuren klik op Tabblad iCloud. Om de synchronisatie tussen de Foto’s in de Foto’s app en iCloud in te schakelen, vinkt u de optie: iCloud-foto’s aan.

Als u de synchronisatie tussen de Foto’s in de Foto’s app op uw Mac en iCloud wilt uitschakelen dan vinkt u de optie: iCloud-foto’s uit.

Lees meer: Bespaar schijfruimte op Mac of maak uw Mac sneller.

iCloud synchronisatie Fotos app voor Mac

Uw Mac zal nu stoppen met het uploaden en downloaden van Foto- en video-bestanden. Deze instellingen hebben geen effect op andere apparaten die u bezit zoals bijvoorbeeld een iPhone of iPad.

Om bestanden die al naar uw Mac zijn gedownload te verwijderen uit de Foto’s app klikt u aan de linkerzijde (in de Foto’s app) op Bibliotheek. Daarna klikt u op tabblad: Alle foto’s en selecteert u de afbeeldingen die u wenst te verwijderen. Klik daarna met de rechtermuisknop op een afbeelding en kies voor Verwijder <aantal> Foto’s.

De foto’s die door iCloud naar uw Mac zijn gedownload zijn nu succesvol verwijderd en de synchronisatie met iCloud heeft u in- of uitgeschakeld.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓