Uw Mac Bureaublad opruimen, deze tips helpen!

Lees dit artikel rustig door. Stel uw vraag onderaan dit artikel.

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Heeft u ook een heleboel mappen en losse bestanden op uw bureaublad staan en wilt u deze opruimen? Mac OS biedt uitkomst. In Mac OS is het makkelijker dan ooit om een rommelig bureaublad overzicht te krijgen.

Bureaublad opruimen (Mac OS)

Stapels

Als u veel van dezelfde soort bestanden op het bureaublad heeft staan, bijvoorbeeld foto’s (afbeeldingen) of document bestanden dan is het handig om te beginnen met het inschakelen van Stapels.

Als u Stapels inschakelt dan maakt Mac OS Stapels van dezelfde soort bestanden en bundelt deze als een icoon op het Mac OS bureaublad.

Stapels inschakelen

Klik ergens op een vrije ruimte op uw Mac bureaublad met de rechtermuisknop. Klik op Gebruik stapels uit het content-menu.

stapels inschakelen mac

Hier een afbeelding van voor en na het in gebruiken van stapels op het Mac bureaublad.

bureaublad mac

Na het inschakelen van Stapels op uw Mac.

opgeruimd bureaublad mac

Zoals u ziet heeft Mac OS een nieuwe map (stapel) aangemaakt met de specifieke naam en alle bestanden gegroepeerd. Handig!

Stapels instellingen aanpassen

U kunt de stapels optie ook aanpassen. Klik met de rechtermuisknop ergens in een vrije ruimte op het Mac bureaublad. Klik op Toon Weergave opties.

weergave opties bureaublad

De Bureaublad weergave opties worden nu getoond.

bureaublad weergave opties

Stapels groeperen

U kunt de stapels groeperen op Soort, openingsdatum, toevoegingsdatum, bewerkingsdatum, aanmaakdatum en tags. Allemaal erg handig om meteen te kunnen zien welke bureaublad bestanden u het meest of minst gebruikt.

groepeer stapels op

Stapels sorteren

Als u stapels heeft gegroepeerd dan kunt u ze ook sorteren. Sorteren van stapels kan op Naam, Soort, Openingsdatum, Toevoegingsdatum (standaard), Bewerkingsdatum, Aanmaakdatum, Grootte en Tags.

sorteer stapels op

Mocht u de grootte van de iconen op het bureaublad willen aanpassen dan kan dit ook in de Weergave opties, alsmede de raster afstand tussen de iconen en de tekstgrootte.

Stapels onderdelen inschakelen

Als u Toon info onderdeel aanzet wordt er onder de stap aangegeven hoeveel bestanden zich totaal in de stapel bevinden.

toon onderdelen stapels mac

Stapels toon voorvertoning inschakelen

Als u Toon voorvertoning inschakelt dan wordt er een voorvertoning weergegeven van een van de laatste bestanden op de stapel. Als u voorvertoning uitschakelt wordt er een afbeelding weergegeven van het type bestand in de stapel.

Meer opruimen? Zie mijn CleanMyMac review. De applicatie om uw Mac gronding op te ruimen!

Ik hoop dat u hiermee uw Bureaublad wat heeft kunnen organiseren. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips

Malwarebytes

Malwarebytes is slimmer, sneller en lichter dan ooit tevoren. Bestrijd niet alleen virussen maar maak u ook geen zorgen meer om online bedreigingen. 14 dagen gratis test versie beschikbaar voor windows en Mac.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

415 Artikelen261 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x