More
  Startpagina Handige tips Mac OSX Uw Mac Bureaublad opruimen, deze tips helpen!

  Uw Mac Bureaublad opruimen, deze tips helpen!

  Heeft u ook een heleboel mappen en losse bestanden op uw bureaublad staan en wilt u deze opruimen? Mac OS biedt uitkomst. In Mac OS is het makkelijker dan ooit om een rommelig bureaublad overzicht te krijgen.

  Bureaublad opruimen (Mac OS)

  Stapels

  Als u veel van dezelfde soort bestanden op het bureaublad heeft staan, bijvoorbeeld foto’s (afbeeldingen) of document bestanden dan is het handig om te beginnen met het inschakelen van Stapels.

  Als u Stapels inschakelt dan maakt Mac OS Stapels van dezelfde soort bestanden en bundelt deze als een icoon op het Mac OS bureaublad.

  Stapels inschakelen

  Klik ergens op een vrije ruimte op uw Mac bureaublad met de rechtermuisknop. Klik op Gebruik stapels uit het content-menu.

  stapels inschakelen mac

  Hier een afbeelding van voor en na het in gebruiken van stapels op het Mac bureaublad.

  bureaublad mac

  Na het inschakelen van Stapels op uw Mac.

  opgeruimd bureaublad mac

  Zoals u ziet heeft Mac OS een nieuwe map (stapel) aangemaakt met de specifieke naam en alle bestanden gegroepeerd. Handig!

  Stapels instellingen aanpassen

  U kunt de stapels optie ook aanpassen. Klik met de rechtermuisknop ergens in een vrije ruimte op het Mac bureaublad. Klik op Toon Weergave opties.

  weergave opties bureaublad

  De Bureaublad weergave opties worden nu getoond.

  bureaublad weergave opties

  Stapels groeperen

  U kunt de stapels groeperen op Soort, openingsdatum, toevoegingsdatum, bewerkingsdatum, aanmaakdatum en tags. Allemaal erg handig om meteen te kunnen zien welke bureaublad bestanden u het meest of minst gebruikt.

  groepeer stapels op

  Stapels sorteren

  Als u stapels heeft gegroepeerd dan kunt u ze ook sorteren. Sorteren van stapels kan op Naam, Soort, Openingsdatum, Toevoegingsdatum (standaard), Bewerkingsdatum, Aanmaakdatum, Grootte en Tags.

  sorteer stapels op

  Mocht u de grootte van de iconen op het bureaublad willen aanpassen dan kan dit ook in de Weergave opties, alsmede de raster afstand tussen de iconen en de tekstgrootte.

  Stapels onderdelen inschakelen

  Als u Toon info onderdeel aanzet wordt er onder de stap aangegeven hoeveel bestanden zich totaal in de stapel bevinden.

  toon onderdelen stapels mac

  Stapels toon voorvertoning inschakelen

  Als u Toon voorvertoning inschakelt dan wordt er een voorvertoning weergegeven van een van de laatste bestanden op de stapel. Als u voorvertoning uitschakelt wordt er een afbeelding weergegeven van het type bestand in de stapel.

  Meer opruimen? Zie mijn CleanMyMac review. De applicatie om uw Mac gronding op te ruimen!

  Ik hoop dat u hiermee uw Bureaublad wat heeft kunnen organiseren. Bedankt voor het lezen!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...

  Mac Camera werkt niet? Probeer deze tips!

  De meeste Mac computers hebben een ingebouwde camera. Alleen de Mac Pro en Mac mini hebben geen ingebouwde camera. In sommige gevallen werkt de ingebouwde...

  Standaard web browser (Safari) wijzigen in Mac OS

  Mac OS komt met een standaard browser. Deze browser kennen we allemaal dat is Safari. Echter, als u liever een andere browser gebruikt zoals...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x