More
  ComputerComputer
  Startpagina Handige tips Mac OSX Activeer verborgen activiteitenweergave panelen in Mac OS

  Activeer verborgen activiteitenweergave panelen in Mac OS

  Als u wilt weten hoe uw Apple computer’s CPU en GPU (Grafische kaart) presteerd dan kunt u dat controleren via Activiteitenweergave.

  Echter, u kunt in realtime zien hoe u uw CPU en GPU presteren via de activiteitenweergave panelen in Mac OS.

  Dit zijn panelen die u kunt plaatsen boven alle andere vensters en daarmee kunt controleren hoe u CPU en videokaart hardware presteerd. Zie het als realtime statistieken over ingebouwde hardware.

  Activeer verborgen activiteitenweergave panelen (Mac)

  Om te beginnen dient u Activiteitenweergave te openen. In de Applicaties folder, ga naar Hulpprogramma’s en open Activiteitenweergave.

  U kunt ook op de Command ⌘ + Spatiebalk drukken en Activiteitenweergave ingeven in Spotlight.

  activiteitenweergave openen in mac

  In het Activiteitenweergave menu in de bovenbalk van Mac OS ga naar Venster en activeer een of alle drie de panelen. CPU gebruik, CPU geschiedenis en/of GPU geschiedenis. U kunt ook desgewenst ⌘ + 2, ⌘ + 3, of ⌘ + 4 drukken op uw toetsenbord.

  cpu gpu weergave activiteitenweergave

  Er verschijnen nu drie panelen met elk een realtime meter weergave van de de prestaties van de CPU per core, CPU geschiedenis en de GPU (grafische kaart) prestaties.

  cpu en gpu panelen activiteitenweergave mac

  CPU paneel

  Elke meter licht op afhankelijk van hoeveel CPU activiteit er in die specifieke core plaatsvindt. Als er bijvoorbeeld vijf segmenten oplichten, gebruikt u 50 procent van de CPU capaciteit van die core.

  CPU geschiedenis paneel

  De hoogte van de meter in elke kolom komt overeen met de intensiteit van de CPU activiteit in die core. De rode vierkantjes staan voor CPU activiteit per systeemproces, terwijl de groene voor CPU activiteit per gebruikersproces staan.

  GPU paneel

  Aan de blauwe vierkantjes kunt u zien hoe hard de videokaart aan het werken is in uw Mac computer. Het is niet precies duidelijk waar een blauw vierkantje voor staat. De GPU meter geeft een inzicht in de prestaties maar niet specifiek.

  De meters staan standaard niet boven alle andere vensters die actief zijn in uw Mac. U kunt de meters bovenaan zetten door in het menu naar Venster te gaan en dan op Alles op voorgrond te klikken.

  alles op voorgrond activiteitenweergave

  Indien u de venster wilt sluiten kunt u of Activiteitenweergave sluiten of per meter op het rode kruisje klikken.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

  Lees ook: Mac sneller maken.

  Vind u dit artikel handig? Bent u geholpen? Klik dan op de “Vind ik leuk” of “Like” knop. U ondersteunt daarmee mijn website. U kunt ook op één van de andere sociale media knoppen klikken en dit bericht delen op sociale media. Bedankt!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Onedrive verwijderen in Windows 10? of Onedrive uitschakelen!

  Als u Windows 10 gebruikt dan is het u waarschijnlijk wel opgevallen dat OneDrive is geinstalleerd. OneDrive is de cloud oplossing om bestanden en...

  8 Handige tips om de Windows Taakbalk aan te passen

  De taakbalk in Windows wordt gebruikt om snelkoppelingen naar applicaties in weer te geven, zoekopdrachten mee uit te voeren en bezit een Windows start...

  Automatisch aanvullen in Google Chrome beheren of verwijderen

  Steeds meer mensen kopen online. Online kopen is snel en handig, als u producten online koopt wordt er vaak om persoonlijke gegevens gevraagd zoals...

  Windows wil niet opstarten? Dit is de oplossing!

  Indien u problemen heeft met doorstarten of opstarten van Windows wordt er normaliter door Windows een herstelscherm weergegeven met opties om Windows te herstellen. Echter,...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x