Mac menubalk verbergen of weergeven in Mac OS

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

De Mac menu balk is eigenlijk altijd aanwezig in Mac OS. In de menubalk bevinden zich iconen zoals applicatie iconen, het WiFi icoon, Bluetooth en de tijd en datum.

Indien u liever niet de menubalk ziet dan kunt u de menubalk in MacOS verbergen. Indien u dan met de muis over de locatie van de menubalk gaat, bovenaan in MacOS dan verschijnt de menubalk weer. U kunt de menubalk in Mac Big Sur op deze manier verbergen of weergeven, dit is hoe!

Mac menubalk verbergen of weergeven

Klik op het Apple  icoon in de linkerbovenhoek. In het Mac menu klik op Systeemvoorkeuren.

systeemvoorkeuren mac big sur

Klik op Dock en menu instellingen in de Mac systeemvoorkeuren.

dock en menu instellingen mac big sur

Klik links in het menu op Dock en menubalk. Schakel daarna de optie: Toon/Verberg de menubalk automatisch in of uit om de menubalk in MacOS te verbergen of weer te geven.

menubalk verbergen of menubalk weergeven in mac

Dock verbergen of weergeven

Hetzelfde kunt u ook doen voor het Dock. Als u de Dock automatisch wilt verbergen of juist niet tijdens het werken in Mac OS dan klikt u de optie Toon/verberg automatisch aan in de Dock instellingen in hetzelfde menu.

dock verbergen of dock weergeven in mac

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓