Night Shift in- of uitschakelen op uw Mac, iPhone of iPad

Stefan
Night Shift in- of uitschakelen op uw Mac, iPhone of iPad

Night Shift is een functie in macOS die sinds macOS versie 10.12.4 toegevoegd is. Night Shift was eerder al beschikbaar voor iOS-apparaten zoals een iPhone en iPad. Night Shift voorkomt of verminderd blauw licht na een ingestelde periode.

De Night Shift functie verandert de kleurtemperatuur van het beeldscherm naar het gelige deel van het kleurenspectrum, waardoor er minder blauw licht van het scherm valt. Apple beweert dat de functie gebruikers kan helpen een betere nachtrust te hebben door blauwe golflengtes van het beeldscherm te filteren.

Licht met een blauwe golflengte stimuleert de sensoren in je ogen om signalen naar de interne klok van je hersenen te sturen. Het deels of volledige uitschakelen van blauw licht via de Night Shift functie in macOS zou dus moeten helpen om ‘s avonds beter in slaap te komen.

Night Shift in- of uitschakelen op uw Mac

Om Night Shift aan te zetten in macOS klikt u op het Apple-icoon in de linkerbovenhoek. In het menu klik op Systeemvoorkeuren.

In de Mac Systeemvoorkeuren klik op Beeldschermen.

Beeldscherm instellingen mac

Daarna klikt u op tabblad Night Shift.

U kunt de in de Night Shift instellingen op uw Mac een drie-tal schema’s kiezen. Zo kiest u het Schema uit om Night Shift uit te schakelen.

Om het Night Shift schema aan te passen aan eigen wens, denk aan een eigen ingestelde tijd om Night in- of uit te schakelen kiest u het schema Aangepast.

Het schema Zonsondergang tot zonsopgang stelt Night Shift zo in dat Night Shift pas wordt in- en weer uitgeschakeld bij het opgaan en ondergaan van de zon. Deze tijd is afhankelijk van de tijdzone waarin u zich met uw Mac bevind.

De optie Handmatig zet Night Shift aan tot zonsopgang. De kleurtemperatuur kunt u ook zelf instellen. Daarmee kunt u de geel en blauw tinten zo aanpassen dat het voor uw ogen het beste is.

Lees ook
Voorvertoning Mac: De alleskunner om afbeelding te bewerken!

Nigh Shift instellingen macLees meer Mac tips: mac sneller maken.

Night Shift in- of uitschakelen op uw iPhone of iPad

Night Shift (het verwijderen van blauw tinten) voor een betere nachtrust is ook beschikbaar op een iPhone of iPad. Night Shift was er eerder voor iOS dan voor macOS. Dit is hoe u Night Shift in- of uitschakelt op een iPhone of iPad met iOS geïnstalleerd.

Tik op de instellingen van uw iPhone of iPad. In het instellingen-menu tik op Scherm en helderheid. Tik daarna op Night Shift.

Om Night Shift gepland in te schakelen dan tikt u op de knop gepland. U ziet nu een begin en eindtijd. Stel deze tijd in om Night Shift te activeren en Night Shift uit te schakelen op de ingestelde tijd.

De optie Zet handmatig aan tot morgen zet Night Shift direct aan tot de morgen van de volgende dag.

Door de schuif van de Kleurtemperatuur van links naar rechts te slepen kunt u de blauwtint van het scherm vermeerderen of verminderen. Dit is afhankelijk van wat u prettig vind voor uw ogen.

Night Shift iPhone of iPad

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!


Geholpen?


Help ook andere mensen.
Deel dit artikel op een website, forum of via social media.

Meld u aan op ons nieuwe computer forum voor vragen en computerhulp.
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *