Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Pop-up advertenties toestaan of blokkeren in Safari voor Mac

Het lijkt wel of we zoveel moeite doen om dingen als pop-ups en advertenties te blokkeren als we op het web surfen, dat we sites vergeten die eigenlijk pop-ups gebruiken met een goede reden.

Dat kan een shopping-website zijn waar u een bevestiging krijgt, een website die een script wil uitvoeren in een website, of een site waar u zich via een pop-up dient aan te melden bij sociale media.

In Safari kunt u pop-ups blokkeren of toestaan. Dit is per apparaat verschillend. In dit artikel leest u hoe u pop-ups in Safari macOS kunt toestaan of blokkeren.

Pop-ups blokkeren in Safari voor macOS inschakelen of uitschakelen

Pop-ups toestaan in Safari

Open de Safari browser. Klik links bovenin in het menu op Safari en klik daarna op Voorkeuren in het menu. Klik daarna op tabblad Websites. Klik links in het menu helemaal onderaan op “Pop-upvensters”.

pop-ups toestaan in Safari

Gebruik het drop-down menu naast de optie ‘Bij bezoek andere websites’ linksonder en klik op ‘Sta toe’.

Als u per website wilt bepalen of er een pop-up moet worden toegestaan en de rest blokkeren? Dan kunt in de “Geopende websites” per website een pop-up toestaan of blokkeren.

Mocht het nog niet werken dan raad ik aan om te controleren of er extensies zijn geïnstalleerd in Safari die voorkomen dat er een pop-up kan worden geopend.

Sommige beveiligingsextensies of advertentie blockers voorkomen dat pop-ups kunnen worden weergegeven in Safari.

Open de Safari browser. Klik links bovenin in het menu op Safari en klik daarna op Voorkeuren in het menu. Klik daarna op tabblad Extensies.

Controleer of er een adblocker is geïnstalleerd. Indien dit zo is dan vinkt u de extensie uit door op het blauwe vinkje te klikken.

adblocker uitschakelen safari

Herstart de Safari browser en probeer het opnieuw. De pop-up(s) worden nu toegestaan.

Als het nog steeds niet werkt? Controleer of u verbonden bent met een VPN-server en zorg ervoor dat antivirus software of beveiligingssoftware op uw Mac de pop-up niet blokkeert. Soms wil software ongewenste pop-ups ook wel eens blokkeren.

Pop-ups blokkeren in Safari

Open de Safari browser. Klik links bovenin in het menu op Safari en klik daarna op Voorkeuren in het menu. Klik daarna op tabblad Websites. Klik links in het menu helemaal onderaan op “Pop-upvensters”.

pop-ups blokkeren in Safari

Gebruik het drop-down menu naast de optie ‘Bij bezoeken aan andere websites’ linksonder en klik op ‘Blokkeer en informeer’. Eventueel kunt u ook kiezen voor ‘Blokkeer’.

Lees ook:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!