Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Spraakaankondigingen inschakelen op Mac

Apple heeft op een slimme manier speciale toegankelijkheidsfuncties ingebouwd om het gebruik van een Mac voor gebruikers met een handicap te vergemakkelijken. De gesproken materiaal functie is ontworpen om gebruikers met een visuele handicap te helpen.

Het idee is dat de Mac alle inkomende meldingen aankondigt, zodat de gebruiker goed op de hoogte blijft van meldingen. We kunnen deze functie in ons voordeel gebruiken en ervoor zorgen dat we geen belangrijke meldingen missen.

Spraakaankondiging inschakelen op Mac

Klik linksbovenin op het Apple-icoon. Klik op Systeemvoorkeuren in het menu. Klik daarna op Toegankelijkheid.

Toegankelijkheids instellingen mac

Klik links in het menu op Gesproken materiaal.

Bovenin kunt u de Systeemstem selecteren voor alle spraakopdrachten. Klik op de Speel af knop om de computerstem (Xander) te horen. Deze stem kunt u aanpassen door op “Pas aan” te klikken. Eventueel kunt u de spreeksnelheid nog aanpassen.

Schakel de volgende optie in: Spreek aankondigingen uit. U heeft nog een aantal extra spreekopdrachten die u kunt inschakelen, namelijk spreek selectie uit, spreek onderdelen onder aanwijzer uit en spreek feedback tijdens typen uit.

Gesproken materiaal instellingen mac

Klik op de Opties knop om de spraakopdrachten te wijzigen. U heeft hier extra opties om de specifieke spraakopdracht verder te wijzigen. Elke bovenstaande spraakopdrachten heeft weer andere specifieke opties. De opties voor het uitspreken van meldingen zijn de stem, de zin die uitgesproken dient te worden en een eventuele vertraging die ingezet dient te worden voordat de melding uitgesproken wordt.

Meldingen uitspreken mac

Lees ook, 27 tips om mac sneller te maken of wat is overige opslag in mac. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!