Spraakaankondigingen inschakelen op Mac

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Apple heeft op een slimme manier speciale toegankelijkheidsfuncties ingebouwd om het gebruik van een Mac voor gebruikers met een handicap te vergemakkelijken. De gesproken materiaal functie is ontworpen om gebruikers met een visuele handicap te helpen.

Het idee is dat de Mac alle inkomende meldingen aankondigt, zodat de gebruiker goed op de hoogte blijft van meldingen. We kunnen deze functie in ons voordeel gebruiken en ervoor zorgen dat we geen belangrijke meldingen missen.

Spraakaankondiging inschakelen op Mac

Klik linksbovenin op het Apple-icoon. Klik op Systeemvoorkeuren in het menu. Klik daarna op Toegankelijkheid.

Toegankelijkheids instellingen mac

Klik links in het menu op Gesproken materiaal.

Bovenin kunt u de Systeemstem selecteren voor alle spraakopdrachten. Klik op de Speel af knop om de computerstem (Xander) te horen. Deze stem kunt u aanpassen door op “Pas aan” te klikken. Eventueel kunt u de spreeksnelheid nog aanpassen.

Schakel de volgende optie in: Spreek aankondigingen uit. U heeft nog een aantal extra spreekopdrachten die u kunt inschakelen, namelijk spreek selectie uit, spreek onderdelen onder aanwijzer uit en spreek feedback tijdens typen uit.

Gesproken materiaal instellingen mac

Klik op de Opties knop om de spraakopdrachten te wijzigen. U heeft hier extra opties om de specifieke spraakopdracht verder te wijzigen. Elke bovenstaande spraakopdrachten heeft weer andere specifieke opties. De opties voor het uitspreken van meldingen zijn de stem, de zin die uitgesproken dient te worden en een eventuele vertraging die ingezet dient te worden voordat de melding uitgesproken wordt.

Meldingen uitspreken mac

Lees ook, 27 tips om mac sneller te maken of wat is overige opslag in mac. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓