Weergave Taal en Regio wijzigen in uw Mac – Simpel en effectief!

Hoe kan ik de weergave taal wijzigen op een Mac? Het was voor mij ook even zoeken hoe ik de taal op mijn Mac kon wijzigen. Na wat zoeken is het vrij eenvoudig.

In dit artikel leg ik u stap voor stap uit hoe u de taal op een Mac kunt wijzigen.

Waarom zou U de weergave taal wijzigen en heeft dit ook betrekking op de weergave taal van de geïnstalleerde applicaties?

De meeste mensen willen de weergave taal in hun Mac wijzigen omdat hun origine anders is dan Nederlands. Persoonlijk vind ik Engels fijner om te lezen, dus ga ik mijn weergave taal wijzigen op mijn Mac van Nederlands naar Engels.

De taal die in het besturingssysteem als standaard is ingesteld is in Mac OS ook de taal waarin applicaties worden aangeboden.

Stel dat u een nieuwe applicatie installeert na het wijzigen van een taal op uw Mac dan zal deze applicatie zich aanpassen aan uw nieuwe ingestelde taal. Applicaties die al eerder geïnstalleerd zijn zullen wijzigen naar de taal van het besturingssysteem na het wijzigen van de taal op uw Mac.

Dit geldt echter niet voor alle applicaties, maar meeste wel weet ik uit ervaring, zoals Mac OS systeem-applicaties en de geïnstalleerde Mac software uit de Appstore.

Weergave taal wijzigen in Mac OS

Open in de linker boven hoek het Apple menu (). In het menu selecteer systeemvoorkeuren.

mac taal wijzigen systeemvoorkeuren

In het voorkeuren menu op uw Mac open Taal en Regio om de taal instellingen op uw Mac te openen.

mac taal wijzigen instellingen

Ga verder en klik op het + icoon om een weergave taal toe te voegen aan Mac OS.

mac taal wijzigen toevoegen

Selecteer uw gewenste nieuwe weergave taal uit de lijst en klik op Voeg Toe om te bevestigen.

voeg nieuwe taal toe mac

Bevestig de nieuwe weergave taal op uw Mac met Gebruik uw-taal-hier.

taal wijzigen mac opslaan

De nieuwe weergave taal voor Mac staat nu ingesteld als primair, echter, de Regio, het begin van de week, soort kalender, tijdnotatie en weergave temperatuur staan nog ingesteld als Nederlandse waarde.

Als u het nodig vind deze instellingen te wijzigen dan kunt u klikken op het blauwe icoon naast de instellingen om een nieuwe waarde in te stellen.

mac taal wijzigen geavanceerde instellingen

Onderaan bij de Geavanceerde taal instellingen kunt u taal instellingen wijzigen zoals valuta, maateenheden, datum formaten en tijd formaten die overeenkomen met uw zojuist nieuwe ingesteld standaard taal op uw Mac.

Het is aan ieder dit aan te passen zijn naar wens, bij het alleen wijzigen van de weergave taal is het niet altijd nodig om meteen de geavanceerde regio instellingen te wijzigen.

taal en regio wijzigen mac

Als u klaar bent met het instellingen van de taal en regio instellingen op uw Mac, sluit dan het venster of klik terug naar het Mac instellingen overzicht.

primaire taal wijzigen mac

De taal en regio instellingen worden automatisch opgeslagen.

Mac OS vraagt u om uw Mac opnieuw op te starten om de nieuwe taal en regio instellingen toe te passen.

Ik hoop dat dit artikel u heeft geholpen om de weergave taal en regio op uw Mac te wijzigen.

Om oude instellingen op te ruimen raadt ik u aan het artikel: Mac sneller maken en opschonen te lezen. Dit artikel laat u zien hoe u oude taal instellingen kunt opruimen en daarmee uw Mac snel en overzichtelijk houdt.

U kunt vragen of opmerkingen plaatsen onderaan deze instructie.

Bedankt voor het lezen! Deel dit bericht op social media of online, alvast bedankt!

Gerelateerde berichten

Auteur

Plaats een reactie