Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

10 browser extensies die u beschermt tegen gevaarlijke websites

Als u op het internet surft dan wordt u hoe dan ook blootgesteld aan malafide websites. De meeste malafide websites worden doorverwezen in de browser door advertentie netwerken.

Stel, u bent aan het zoeken naar een office programma en stuit op een website waar u office kunt downloaden. U klikt op de download knop en er opent een pop-up in browser die u langs verschillende advertentie netwerken leid dan is de kans groot dat u eindigt op een gevaarlijke site.

De meeste van deze gevaarlijke sites proberen u te overtuigen om een product te kopen, browser permissies te accepteren die u browser instellingen veranderen of zich voordoen als Microsoft. Dit is een vorm van cybercriminaliteit die steeds meer aan de orde is heden dag.

Waarom komt deze vorm van cybercriminaliteit steeds meer voor? Het is een techniek die heet social engineering. Computers en beveiliging wordt steeds beter, cybercriminelen proberen dus de gebruiker te verleiden zelf iets te accepteren om alsnog de computer binnen te dringen of de gebruiker geld afhandig te maken.

Hoe voorkomt u deze voor van cybercriminaliteit? U kunt dit soort malafide websites voorkomen door een browser extensie te installeren die websites controleert op ongewenst gedrag. Denk aan pop-ups weergeven, gebruikers doorverwijzen naar malafide websites, browser permissies aanvragen etc.

In dit artikel heb ik een lijst samengesteld met de meest geïnstalleerd browser extensies die voorkomen dat er in uw browser gevaarlijke websites worden weergegeven. Deze gevaarlijke websites worden dan nog voordat u deze websites te zien krijgt door de browser extensie geblokkeerd.

10 browser extensies die u beschermen tegen malafide websites

Avast Online Security

Avast Online Security

Avast online security beschermt Google Chrome tegen dreigingen van internet.

De nieuwste versie van de plug-in Browser Security and Web Reputation van Avast ontzorgt en verbetert uw gebruikerservaring. Hieronder ziet u een lijst van de voornaamste functies.

Overzicht van functies

 • Verzamelt gegevens over phishing-sites en waarschuwt u zo nodig.
 • Verschaft toegang tot het website reputatiesysteem, dat door meer dan 220 miljoen gebruikers wordt ondersteund.
 • Geeft de beoordeling weer naast de koppeling naar de site in de zoekresultaten.
 • Waarschuwt u wanneer u een website met een slechte reputatie bezoekt.
 • Maakt het mogelijk om een site te beoordelen (oké of niet oké). Op die manier verbetert u het systeem en helpt u andere gebruikers.
 • Blokkeert irritante advertentie- en analysesites en voorkomt dat uw online activiteiten worden gevolgd.

Meer informatie over Avast Online Security

Avira Browser Safety

Avira Browser Safety

Avira Browser Safety beschermt u tegen kwaadaardige websites & onzichtbare trackers

Overzicht van functies

 • Blokkeert kwaadaardige websites, phishing en spam aanvallen in de browser.
 • Blokkeert onveilige downloads via uw browser.
 • Blokkeert malafide tracking netwerken.
 • Markeert geïnfecteerde websites in zoekresultaten.
 • Blokkeert browser hijacking, hiermee wordt voorkomen dat uw browser instellingen zonder medeweten van de gebruiker wordt veranderd.

Meer informatie over Avira Browser Safety

Bitdefender TrafficLight

Bitdefender TrafficLight

Bitdefender TrafficLight voegt een sterke en niet-belastende beveiligingslaag toe aan uw surfervaring.
TrafficLight werkt volgens het concept van beveiligen-onder-het-browsen op de plek waar het hoort: in de browser. De TrafficLight extensie voegt een sterke laag beveiliging toe aan uw browser ervaring, zonder dat ze leiden tot verlies van snelheid of verbruik van het systeemvermogen.

Een deel van het proces wordt uitgevoerd in de cloud, met enkele kleine intelligente engines die gevarieerde controles van de pagina’s die u bezoekt verzorgen, waardoor u de top van anti phishing en antimalware beveiliging behaalt.

Overzicht van functies

 • TrafficLight scant de pagina’s die u bezoekt op malware en phishing-pogingen, telkens wanneer u er naartoe gaat, om de dreiging van integere maar recent gecompromitteerde websites te omzeilen.
 • TrafficLight blokkeert geen volledige website indien er slechts een paar pagina’s schadelijk zijn. Enkel de mogelijk schadelijke elementen worden geblokkeerd, zodat u de rest van de site kunt bekijken als u dat wenst.
 • TrafficLight voegt geen takenbalk toe aan u reeds overbeladen browser interface. De interface blijft onzichtbaar tot uw input vereist is of u kunt hem eenvoudig oproepen met de muis.
 • TrafficLight duidt malware en frauduleuze websites aan in de zoekresultaten.

Meer informatie over Bitdefender TrafficLight

Comodo Online Security

Comodo Online Security

Comodo Online Security is een krachtige webfilter extensie voor Chrome en Firefox die u online beschermt door schadelijke en phishing-websites onmiddellijk te blokkeren.

Overzicht van functies

 • Blokkeert onmiddellijk gevaarlijke en frauduleuze websites
 • Werkt met incognito, privé en normale bladerstanden
 • Het downloaden en installeren neemt enkele seconden in beslag
 • Geen invloed op de snelheid van het surfen
 • Blokkeert sites die mogelijk zijn gemist door in-browser webfilters

Meer informatie over Comodo Online Security

Malwarebytes browser guard

Malwarebytes browser guard

Malwarebytes Browser Guard biedt u een veiligere en snellere webbrowser ervaring. Het blokkeert potentieel gevaarlijke websites en filtert advertenties en ongewenste inhoud uit de website. Dit biedt een snellere en vooral veiligere surfervaring.

Ik heb Malwarebytes browser guard zelf een tijdje gebruikt. Het wordt namelijk aangeboden tijdens het installatieproces van de Malwareytes software. Deze extensie werkt erg goed, maar soms te goed. In mijn ervaring werden er te vaak website geblokkeerd die niet gevaarlijk zijn, de zogenaamde “false positives” is een veelgehoorde klacht over deze extensie.

Meer informatie over Malwarebytes browser guard

McAfee WebAdvisor

McAfee WebAdvisor

McAfee WebAdvisor is uw “trouwe metgezel” die u beschermt tegen bedreigingen tijdens het zoeken en surfen op het internet. Tijdens het surfen beschermt WebAdvisor u tegen malware en phishing,  met zo min mogelijk impact op de prestaties of de ervaring van het surfen.

Overzicht van functies

 • Blokkeert malware en phishingsites als u per ongeluk op een gevaarlijke link klikt.
 • Beschermt u als u een webadres verkeerd typt en wijst u in de juiste richting.
 • Scant uw downloads en waarschuwt u bij bekende risico’s.
 • Controleert of uw firewall en antivirus zijn ingeschakeld voordat u online gaat.

Meer informatie over McAfee WebAdvisor

Norton Safe Web

Norton Safe Web

Norton Safe Web biedt bescherming tegen online bedreigingen terwijl u op het web surft.

Norton Safe Web helpt u te beschermen tegen identiteitsdiefstal en online oplichting door u te waarschuwen voor gevaarlijke sites terwijl u online zoekt, winkelt of surft.

Norton Safe Web biedt veiligheidsinformatie voor elke pagina die u laadt door de Remote URL Reputation Service van Symantec te raadplegen, die regelmatig wordt bijgewerkt met de nieuwste informatie over bedreigingen. Norton Safe Web blokkeert automatisch schadelijke pagina’s en downloads om u een veilige online ervaring te bieden.

Meer informatie over Norton Safe Web

Windows Defender browser protection

Windows Defender browser protection

Bescherm uzelf tegen online bedreigingen, zoals phishing en kwaadaardige websites, met real-time bescherming van Microsoft.

De Windows Defender Browser protection extensie helpt u te beschermen tegen online bedreigingen, zoals koppelingen in phishing-e-mails en websites die zijn ontworpen om u te verleiden tot het downloaden en installeren van kwaadaardige software die uw computer kan beschadigen.

Als u op een schadelijke koppeling in een e-mail klikt of naar een site navigeert die is ontworpen om u te verleiden tot het openbaar maken van financiële, persoonlijke of andere gevoelige informatie, of een website die malware bevat, controleert Windows Defender Browser Protection deze aan de hand van een voortdurend bijgewerkte lijst van schadelijke URL’s die bekend zijn bij Microsoft.

Als de schadelijke koppeling overeenkomt met één op de lijst, toont Windows Defender Browser protection een rood waarschuwingsscherm dat u laat weten dat de webpagina die u gaat bezoeken bekend staat als schadelijk, zodat u met één klik een duidelijk pad terug naar de veiligheid kunt vinden.

Meer informatie over Windows Defender browser protection

Emsisoft browser security

Emsisoft browser security

Blokkeert gevaarlijke websites die malware verspreiden en voorkomt phishing-aanvallen.
Emsisoft Browser Security beschermt u tegen slechte websites en voorkomt phishingaanvallen zonder uw activiteiten te volgen.

Deze privacy bewuste browser extensie is licht en bliksemsnel. Het blokkeert de toegang tot websites die malware verspreiden en voorkomt phishing-aanvallen die uw wachtwoorden proberen te stelen, terwijl het u toch de flexibiliteit geeft om de sites te bezoeken die u vertrouwt.

Emsisoft Browser Security maakt gebruik van privacy bewuste beveiligingstechnologie, zodat het geen gegevens over uw browser activiteiten verzamelt. Uw browser geschiedenis is uw eigendom. Het is aan Emsisoft om deze online veilig te houden.

Meer informatie over Emsisoft browser security

uBlock Origin

uBlock Origin

Eindelijk, een efficiënte adblocker. Gebruikt weinig processorkracht en geheugen.
Een efficiënte adblocker: gebruikt weinig processorkracht en geheugen. Toch kan het duizenden filters meer laden en toepassen dan andere populaire adblockers.

Standaard worden de volgende filterlijsten geladen en toegepast:

– EasyList
– Peter Lowe’s Ad server list
– EasyPrivacy
– Malware domains

Meer informatie over uBlock Origin (aanrader!)

Welke browser extensie is het beste?

Als ik een browser extensie mag aanwijzen die in mijn ogen de beste is, is het uBlock Origin. De uBlock Origin extensie is standaard al voorzien van goede malware en phishing bescherming tegen veel potentieel gevaarlijke advertentienetwerken.

Bent u echter opzoek naar een goede browser bescherming tegen vooral online oplichting en phishing (de meeste voorkomende aanvallen) dan raad ik Malwarebytes Browser Guard te proberen ondanks de mogelijke “false positives”. Succes!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!