Bladwijzers importen van Google Chrome naar Firefox

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Google Chrome en Firefox zijn beide favoriete web browsers onder computer gebruikers. Zowel Chrome als Firefox heeft zo zijn voordelen. Google Chrome biedt gebruikers veel gemak door het synchroniseren van Chrome data tussen alle Google services en Firefox biedt gebruikers weer veel opties met betrekking tot online privacy.

Er wordt ook veel geklaagd over dat Google Chrome een stuk trager is dan de gemiddelde web browser zoals bijvoorbeeld Firefox.

Indien u de overstap wilt maken van Google Chrome naar Firefox is het aan te raden om de bladwijzers over te zetten naar de Firefox web browser.

In deze instructie leg ik u stap voor stap uit hoe u Google Chrome aangemaakte bladwijzers kunt importeren in de Firefox browser.

Bladwijzers importen van Google Chrome naar Firefox

Bladwijzers exporteren uit Google Chrome

Open de Google Chrome browser. Klik in de rechterbovenhoek op het menu icoon. Klik op Bladwijzers in het menu en klik daarna op Bladwijzerbeheer.

Google Chrome bladwijzer beheer

Klik daarna op meer acties menu knop, zie afbeelding. In het menu klik op Bookmarks exporteren.

Bladwijzers exporten vanuit Google Chrome

Kies een locatie op het HTML-bestand op te slaan. Geef het HTML-bestand met de bladwijzers een naam en klik op Opslaan.

Het HTML-bestand gaan we gebruiken om de bladwijzers in Firefox te importeren.

Bladwijzers opslaan als HTML bestand

Bladwijzers importeren in Firefox

Open nu de Firefox browser. Druk op de volgende toetscombinatie op uw toetsenbord. CTRL + SHIFT + O om Bladwijzer beheer te openen in Firefox.

In het menu klik op Importeren en reservekopie maken. Klik daarna op Bladwijzers importeren vanuit HTML.

Bladwijzers importeren in Firefox

Selecteer het HTML-bestand wat u eerder heeft ge-exporteerd uit Google Chrome. Als u het bestand heeft geïmporteerd krijgt u geen melding de bladwijzers zijn nu automatisch geïmporteerd in Firefox.

Gegevens van andere browsers importeren in Firefox

In plaats van Bladwijzers importen vanuit HTML kunt u ook kiezen uit Gegevens van een andere browser importen.

Gegevens van een andere browser importeren in Firefox

Op deze manier kunt u browser gegevens importeren uit andere web browser zoals Microsoft Edge, Microsoft Edge Legacy, Internet Explorer of Chrome.

Firefox importwizard

De te importeren gegevens zoals Cookies, Navigatiegeschiedenis, Opgeslagen aanmeldingen en wachtwoorden en Bladwijzers kunnen op deze manier worden geïmporteerd in Firefox.

Gegevens importeren in Firefox

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓