Beveiligd WORD document bewerken? Dit is hoe (Simpele Truc)

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Heeft u wel eens word-document gekregen waarin het niet mogelijk was om tekst te bewerken? Dit word-document is geblokkeerd en kan niet worden bewerkt. Het is een beveiliging in Microsoft Word die veelvuldig wordt toegepast op document waarvan de schrijver niet wilt dat u het wilt bewerken.

Er is echter wel een manier om de tekst te bewerken in beveiligde word-documenten. U heeft hiervoor geen technische kennis nodig en ook geen speciale software. Het enige wat u nodig heeft is uiteraard een beveiligd Microsoft Word document en een tekst bewerker zoals notepad bijvoorbeeld. Laten we beginnen.

Beveiligd WORD document bewerken

Veel met een wachtwoord beveiligde documenten kunnen worden geopend, maar u kunt er niets mee doen, zoals een formulering die niet in een formulierveld staat wijzigen, stijlen aanpassen, een andere opmaak toepassen, enz.

Als het hele document beveiligd is, dan is het mogelijk dat u het niet kunt openen en dus geen van de onderstaande stappen kunt uitvoeren. Het is dus een voorwaarde dat u het document kunt openen en inzien. Het bewerken of kopieren van tekst kunt u na deze stappen uitvoeren.

Dubbelklik op het word (docx) document dat is beveiligd. Open het Word document in Microsoft Word.

In Word ga naar Opslaan Als en kies Deze PC als locatie. Sla het bestand op een door u gekozen locatie. Kies voor Opslaan Als “Word XML-document (*.xml)”.

word document opslaan als xml

Open de locatie waar u zojuist het xml-document heeft opgeslagen. Klik met de rechtermuisknop op het xml-document en kies voor Openen met en kies dan Kladblok als applicatie.

word document openen in kladblok

In kladblok ga in het menu naar Bewerken en dan Zoeken. U kunt ook CTRL+F drukken op uw toetsenbord.

word document kladblok zoeken

In het zoekveld type: w:enforcement=

druk op Volgende zoeken, u vind nu een string genaamd

w:enforcement="1"

in het xml-document.

enforcement wijzigen word document

Wijzig

w:enforcement="1"

naar

w:enforcement="0"

wenforcement wijzigen in 0

Ga in kladblok naar het Bestand menu, kies voor Opslaan of druk CTRL+S op uw toetsenbord. Sluit kladblok af.

xml document opslaan kladblok

Klik met de rechtermuisknop op het xml-document. In het menu kies Openen met en dan Word. Open het xml-document dus in Microsoft Word.

xml bestand openen in word

U merkt nu al dat u het document kunt bewerken. Nu gaan we het document weer terug opslaan als Microsoft Word (docx) document.

Kies voor Opslaan Als en sla het bestand op als Word-document (*.docx).

xml document opslaan als docx word

U heeft nu de mogelijkheid om het beveiligd document te bewerken in Microsoft Word. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben.

Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld.

Mijn computer hulp is gratis maar zonder garanties.

377 Artikelen244 REACTIES

2 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
JFG

Dankjewel!! Eindelijk een oplossing!!

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
2
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x