More
  ComputerComputer
  Startpagina Handige tips Windows 10 Steam opent niet? 7 tips om het probleem op te lossen

  Steam opent niet? 7 tips om het probleem op te lossen

  Steam is een van de grootste online game platform op dit moment. Steam is gestart bij Valve in 2003 en is verantwoordelijk voor meer dan 50% van de game industrie en heeft op dit moment meer dan 100 miljoen gebruikers.

  Er zijn dus enorm veel gamers die Steam gebruiken en een wel bekend probleem is dat Steam niet start. Deze vraag zag ik vaak rondgaan op online game forums. Ik heb een samenstelling gemaakt van tips die u kunt toepassen als Steam niet start, hiermee kunt u Steam weer openen en games spelen.

  Steam opent niet

  steam opent niet

  Steam uitvoeren als administrator

  Om beginnen dient u te proberen om Steam te starten als Administrator. Het is een voor de handliggende methode maar het kan zomaar de oplossing zijn als Steam niet start. Het komt geregeld voor dat bepaalde permissies niet uitgevoerd kunnen worden omdat Steam niet als beheerder wordt uitgevoerd.

  Zoek naar de snelkoppeling waarmee u Steam start. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer Als administrator uitvoeren.

  steam starten als administrator

  Steam proces afsluiten via taakbeheer.

  Soms blijft het Steam proces hangen en kunt u geen twee Steam processen starten. Het gevolg is dat Steam al gestart is, al ziet u dat niet en kan het opnieuw starten van Steam niet worden uitgevoerd. Het lijkt dus of Steam niet geopend kan worden maar er is al een Steam proces actief. Sluit dit proces en probeer het opnieuw.

  Open Taakbeheer. Klik met de rechtermuisknop op de Windows taakbalk, selecteer Taakbeheer uit het menu.

  Zoek naar het Steam proces, klik erop met de rechtermuisknop en selecteer Beeindigen. Herstart nu Steam opnieuw. U kunt ook uw computer herstarten.

  Steam proces afsluiten

  Tijd en datum aanpassen op uw computer

  Als de tijd en datum op uw computer niet correct zijn ingesteld kan Steam geen beveiligde verbindigen opzetten met de Steam services waardoor Steam niet start.

  Klik met de rechtermuisknop op de tijd en datum in de rechter beneden hoek van Windows. Klik op datum/tijd aanpassen.

  In de tijd en datum instellingen, klik op Tijd automatisch instellen.

  datum tijd aanpassen windows

  Start Steam om te kijken of Steam nu wel opent.

  Steam opnieuw installeren

  Soms is de simpelste oplossing het opnieuw installeren van Steam. Klik met de rechtermuisknop op de Windows start knop. Open Apps en Onderdelen uit het start menu.

  Zoek naar Steam. Klik op Steam en klik op Verwijderen, volg de verwijder instructies om Steam te verwijderen en daarna opnieuw te installeren.

  Steam opnieuw installeren

  Ga met de browser naar https://store.steampowered.com/ Klik bovenin op Steam installeren om Steam te downloaden en opnieuw te installeren.

  steam opnieuw installeren

  Steam installatie verversen

  Het volgende commando is om de installatie van Steam te verversen. Let op: de gegevens zoals Steam inlog gegevens e.d. dienen opnieuw ingesteld te worden.

  Klik met de rechtermuisknop op de Windows Start knop. Open Uitvoeren uit het menu.

  In het uitvoeren venster type: steam://flushconfig/

  steam flushconfig commando

  Nieuw ClientRegistry.blob bestand aanmaken

  Open Windows verkenner, ga naar de map: C:\Program Files (x86)\Steam\ en vind het bestand: ClientRegistry.blob

  Klik met de rechtermuisknop op het ClientRegistry.blob bestand en hernoem het bestand naar ClientRegistry.blob.old.

  Herstart Steam om te kijken of dit het probleem heeft opgelost.

  Appcache folder verwijderen

  Sluit Steam helemaal af.

  Open Windows verkenner, ga naar de map: C:\Program Files (x86)\Steam\ en vind het de map: appcache

  Klik met de rechtermuisknop op de appcache map en verwijder de map. Herstart Steam om te kijken of hiermee het probleem is opgelost.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

  Vind u dit artikel handig? Bent u geholpen? Klik dan op de “Vind ik leuk” of “Like” knop. U ondersteunt daarmee mijn website. U kunt ook op één van de andere sociale media knoppen klikken en dit bericht delen op sociale media. Bedankt!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Onedrive verwijderen in Windows 10? of Onedrive uitschakelen!

  Als u Windows 10 gebruikt dan is het u waarschijnlijk wel opgevallen dat OneDrive is geinstalleerd. OneDrive is de cloud oplossing om bestanden en...

  8 Handige tips om de Windows Taakbalk aan te passen

  De taakbalk in Windows wordt gebruikt om snelkoppelingen naar applicaties in weer te geven, zoekopdrachten mee uit te voeren en bezit een Windows start...

  Automatisch aanvullen in Google Chrome beheren of verwijderen

  Steeds meer mensen kopen online. Online kopen is snel en handig, als u producten online koopt wordt er vaak om persoonlijke gegevens gevraagd zoals...

  Windows wil niet opstarten? Dit is de oplossing!

  Indien u problemen heeft met doorstarten of opstarten van Windows wordt er normaliter door Windows een herstelscherm weergegeven met opties om Windows te herstellen. Echter,...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x