Ultimate Performance (Hoge prestaties) activeren in Windows 10 – PC-Tips.info
Ultimate Performance (Hoge prestaties) in Windows 10 is geïntroduceerd met de April 2018 update (versie 1803). Ultimate Performance is een energie schema speciaal ontworpen om het maximale uit uw computer hardware te halen met verlies van batterij. In mijn opinie niet geschikt om te activeren op een laptop die gebruikt wordt enkel of vaak op de batterij.

Ultimate Performance voor Windows 10 is meer geschikt voor een server of desktop PC. Het Ultimate Performance energie plan in Windows 10 is gebouwd om het maximale uit de aanwezige hardware in de computer te halen. In eerdere energie schema’s die beschikbaar zijn voor Windows 10 onderzoekt Windows 10 welke hardware de meeste kracht nodig heeft en stuurt deze hardware aan, zie het als een perfect uitgebalanceerd systeem die precies weet welke hardware op dat moment de meeste kracht nodig heeft.

In het Ultimate Performance (Hoge prestaties) energie plan wordt alle hardware dus maximaal ingezet. Dit is het meeste merkbaar tijdens het opstarten van de computer of bij tijdelijk intensieve applicaties.
Ultimate Performance (Hoge prestaties) activeren

Open het start-menu en selecteer Instellingen – of klik op de Windows toets op uw toetsenbord in combinatie met I (Windows toets + I) om de Windows 10 instellingen te openen.

windows 10 start menu

Open het Windows 10 Systeem menu.
windows 10 systeem instellingen

In het linker menu, open het Energiebeheer en slaapstand menu. In het rechter venster klik op het extra energie-instellingen menu.

windows 10 energiebeheer

Klik op het pijltje naar beneden om het Hoge Prestaties energie schema te zien. Klik daarna op Hoge Prestaties om het “Ultimate Performance” energie schema te activeren in Windows 10.

energiebeheer - hoge prestaties - ultimate performance

U hebt nu met succes Ultimate Performance mode geactiveerd in Windows 10.

Ultimate Performance – Hoge Prestaties is niet beschikbaar in Windows 10?

Als u de optie Hoge Prestaties – Ultimate Performance niet ziet kunt u deze toevoegen door de volgende stappen te volgen. Klik met de rechtermuisknop op de start-knop in Windows 10. Selecteer uit het menu opdracht-prompt (administrator).

In het opdracht-prompt venster type: powercfg -duplicatescheme 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c

powercfg windows 10

Succes! Heeft u vragen dan kunt u het onderstaande commentaar veld gebruiken. Wist U dat Windows 10 ook een uitgebreid configuratiescherm biedt genaamd Godmode? Lees hier meer over Windows 10 godmode activeren.
Heeft u een vraag? Stel uw vraag in ons nieuwe forum!
Ik doe mijn best u verder te helpen.

Ga naar ons forum.

Geef uw mening over dit artikel: 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddelde: 5,00 van de 5)
Loading...

5 sterren is maximaal, 1 ster is minimaal. Bedankt voor uw stem!
p.s. stemmen is gratis en het helpt andere mensen. Heeft u een advies of vraag, dan kunt u het commentaar veld gebruiken.

Gerelateerde berichten

Auteur

Plaats een reactie