More
  Startpagina Handige tips Ultimate Performance (Hoge prestaties) activeren in Windows 10 - PC-Tips.info

  Ultimate Performance (Hoge prestaties) activeren in Windows 10 – PC-Tips.info

  Ultimate Performance (Hoge prestaties) in Windows 10 is geïntroduceerd met de April 2018 update (versie 1803). Ultimate Performance is een energie schema speciaal ontworpen om het maximale uit uw computer hardware te halen met verlies van batterij. In mijn opinie niet geschikt om te activeren op een laptop die gebruikt wordt enkel of vaak op de batterij.

  Ultimate Performance voor Windows 10 is meer geschikt voor een server of desktop PC. Het Ultimate Performance energie plan in Windows 10 is gebouwd om het maximale uit de aanwezige hardware in de computer te halen. In eerdere energie schema’s die beschikbaar zijn voor Windows 10 onderzoekt Windows 10 welke hardware de meeste kracht nodig heeft en stuurt deze hardware aan, zie het als een perfect uitgebalanceerd systeem die precies weet welke hardware op dat moment de meeste kracht nodig heeft.

  In het Ultimate Performance (Hoge prestaties) energie plan wordt alle hardware dus maximaal ingezet. Dit is het meeste merkbaar tijdens het opstarten van de computer of bij tijdelijk intensieve applicaties.

  Ultimate Performance (Hoge prestaties) activeren

  Open het start-menu en selecteer Instellingen – of klik op de Windows toets op uw toetsenbord in combinatie met I (Windows toets + I) om de Windows 10 instellingen te openen.

  windows 10 start menu

  Open het Windows 10 Systeem menu.

  windows 10 systeem instellingen

  In het linker menu, open het Energiebeheer en slaapstand menu. In het rechter venster klik op het extra energie-instellingen menu.

  windows 10 energiebeheer

  Klik op het pijltje naar beneden om het Hoge Prestaties energie schema te zien. Klik daarna op Hoge Prestaties om het “Ultimate Performance” energie schema te activeren in Windows 10.

  energiebeheer - hoge prestaties - ultimate performance

  U hebt nu met succes Ultimate Performance mode geactiveerd in Windows 10.

  Ultimate Performance – Hoge Prestaties is niet beschikbaar in Windows 10?

  Als u de optie Hoge Prestaties – Ultimate Performance niet ziet kunt u deze toevoegen door de volgende stappen te volgen. Klik met de rechtermuisknop op de start-knop in Windows 10. Selecteer uit het menu opdracht-prompt (administrator).

  In het opdracht-prompt venster type: powercfg -duplicatescheme 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c

  powercfg windows 10

  Succes! Heeft u vragen dan kunt u het onderstaande commentaar veld gebruiken. Wist U dat Windows 10 ook een uitgebreid configuratiescherm biedt genaamd Godmode? Lees hier meer over Windows 10 godmode activeren.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Kjeld
  Kjeld
  8 maanden geleden

  Geweldig, dit hielp. Bedankt!

  Recente artikelen

  Dubbele bestanden vinden en verwijderen in Windows

  Dubbele bestanden vinden in een Windows installatie kan veel tijd kosten, deze tijd kunt u beter gebruiken. In dit artikel geef ik u meerdere...

  Google Chrome traag? Vind uit waarom Chrome traag is!

  Last van een trage Google Chrome browser? Google Chrome is nog steeds de meest gebruikte web browser te wereld. Doordat zoveel mensen Chrome gebruiken...

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...
  1
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x