Ultimate Performance (Hoge prestaties) activeren in Windows 10

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Ultimate Performance (Hoge prestaties) in Windows 10 is geïntroduceerd met de April 2018 update (versie 1803). Ultimate Performance is een energie schema speciaal ontworpen om het maximale uit uw computer hardware te halen met verlies van batterij.

In mijn opinie niet geschikt om in te schakelen op een laptop die alleen wordt gebruikt op de batterij. Ultimate Performance voor Windows 10 is meer geschikt voor een server of desktop-pc.

Het Ultimate Performance energie plan in Windows 10 is gebouwd om het maximale uit de aanwezige hardware in de computer te halen. In eerdere energie schema’s die beschikbaar zijn voor Windows 10 onderzoekt Windows 10 welke hardware de meeste kracht nodig heeft en stuurt deze hardware aan. Zie het als een perfect uitgebalanceerd systeem die precies weet welke hardware op dat moment de meeste kracht nodig heeft.

In het Ultimate Performance (Hoge prestaties) energie plan wordt alle hardware dus maximaal ingezet. Dit is het meeste merkbaar tijdens het opstarten van de computer of bij tijdelijk intensieve applicaties.

Ultimate Performance (Hoge prestaties) activeren

Open het start-menu en klik op Instellingen – of klik op de Windows toets op uw toetsenbord in combinatie met I (Windows toets + I) om de Windows 10 instellingen te openen.

windows 10 start menu

Open het Windows 10 Systeem menu.

windows 10 systeem instellingen

In het linker menu, klik op het Energiebeheer en slaapstand menu. In het rechter venster klik op het extra energie-instellingen menu.

windows 10 energiebeheer

Klik op het pijltje naar beneden om het Hoge Prestaties energie schema te zien. Klik daarna op Hoge Prestaties om het “Ultimate Performance” energie schema te activeren in Windows 10.

energiebeheer - hoge prestaties - ultimate performance

U hebt nu met succes Ultimate Performance mode geactiveerd in Windows 10.

Ultimate Performance – Hoge Prestaties is niet beschikbaar in Windows 10?

Als u de optie Hoge Prestaties – Ultimate Performance niet ziet kunt u deze toevoegen door de volgende stappen te volgen. Klik met de rechtermuisknop op de startknop in Windows 10. Selecteer uit het menu opdracht-prompt (administrator).

In het opdracht-prompt venster type:

powercfg -duplicatescheme 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c

powercfg windows 10

Wist u dat Windows 10 ook een uitgebreid configuratiescherm biedt genaamd Godmode? Lees hier meer over Windows 10 godmode activeren.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂
8 REACTIES
 1. Help Stefan!

  Ik zal het kort houden 😉 . Ik heb een HP spectre x360 laptop (i7). Een van de algemene problemen is dat de laptop continue blijft blazen (door te warm worden). De enige oplossing die ik kan vinden is dat er aan de geavanceerde opties van het energiebeheer wordt getweakt bij hoge prestaties. Waar ik ook kijk wat ik ook probeer het komt er bij mij niet bij. Het zou de bedoeling moeten zijn dat ik de processor powermanagement kan tweaken, maar deze staat er bij mij niet bij. Nu heb ik een windows 10 pro key gekocht om 10 home hierna toe te upgraden. Dit lijkt namelijk een instelling van pro, maar ook hier staat hij er niet bij. Ook de CMD truc die je schetst om het aan te zetten, werkt gewoon simpelweg niet. En nee, HP helpt ook niet ze doen er gewoon niks aan.

  Ik hoop dat je me kan helpen.

  Groetjes

   • Reactie terug per e-mail. Probleem opgelost.

    Bij deze ben je mijn held Stefan, hij komt er inderdaad nu bij. Ik kan hem bij netstroom nu ook op passief zetten ipv actief. Het lijkt tot dusver redelijk te werken.
    Ik ga het zo even aanzien en hopen dat hij een beetje kalm blijft. Maar tot dusver super bedankt.

    Groetjes Joris

 2. Bedankt, de oplossing werkt. Kan iemand misschien uitleggen wat er onder de motorkap gebeurt? Ik vind de ‘fix’ op veel plaatsen, maar niemand legt uit waarom de hoge energie-settings ‘soms’ missen (ik heb een PC en een laptop met dezelfde installatie-USB een schone Windows 10 setup gegeven en de PC had het schema wel, de laptop niet).

  • Ultimate Performance is alleen beschikbaar in Windows 10 pro. U kunt het toevoegen aan iedere Windows 10 versie met de stappen in deze instructie. Ik denk dat het ligt aan de prestaties van de computer. Ik kan me voorstellen dat het Ultimate performance schema niet wenselijk is op een laptop en wel op een snellere desktop computer.
   Het hogere prestatie plan schakelt in wezen elke denkbare energiebesparende hardware functie uit.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!