Wachtwoorden exporteren uit Microsoft Edge? Dit is hoe!

Aanbevolen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Microsoft Edge biedt het opslaan van wachtwoorden aan om het Edge gebruikers makkelijker te maken bij het inloggen op bepaalde websites. Het automatisch aanvullen van wachtwoorden in Edge is een veel gebruikte functie. Een Microsoft-account biedt de mogelijkheid tot het synchroniseren van opgeslagen wachtwoorden in Microsoft Edge over meerdere apparaten.

Echter, als u liever overschakelt naar een andere web browser dan Microsoft Edge, dan is het aan te raden om uw opgeslagen wachtwoorden in Microsoft Edge te exporteren. Dit Microsoft Edge wachtwoorden bestand, kunt u later weer importeren in een andere web browser.

Wachtwoorden exporteren uit Microsoft Edge

Open de Microsoft Edge browser. In de rechterbovenhoek klik op het Edge menu. In het Edge menu klik op Instellingen.

microsoft edge instellingen menu

Klik links in het menu op Profielen en daarna in het rechtermenu op Wachtwoorden.

Microsoft Edge profielen wachtwoorden

Als u opgeslagen wachtwoorden heeft in Microsoft dan ziet u aan de rechterzijde naast “Opgeslagen wachtwoorden” een knop met 3 horizontale puntjes. Klik erop en kies voor Wachtwoorden exporteren.

wachtwoord exporteren microsoft edge

Bevestig de vraag of u de Microsoft Edge wachtwoorden wilt exporteren. Belangrijk is dat het bestand waar de wachtwoorden in staan opgeslagen leesbaar is voor iedereen die bij het bestand kan.

Ik raad u aan om daarom voorzichtig te zijn met het exporteren van de Microsoft Edge wachtwoorden als u de computer deelt met andere mensen. Klik op Wachtwoorden exporteren.

wachtwoord exporteren microsoft edge

Windows zal nu vragen om uw gebruikersnaam en wachtwoord van Windows in te geven. Na het bevestigen van het wachtwoord krijgt u het onderstaande scherm.

Selecteer een locatie en klik op Opslaan om uw wachtwoorden uit Microsoft Edge te exporteren. Het Edge wachtwoorden bestand wordt opgeslagen als een Csv-bestand.

wachtwoord opslaan microsoft edge

U heeft nu met succes de gebruikersnaam en wachtwoorden uit Microsoft Edge ge-exporteerd.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

455 Artikelen298 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
ComputerComputer
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x