More
  Startpagina Handige tips Windows Defender Bestanden Uitsluiten, zo doet u dat!

  Windows Defender Bestanden Uitsluiten, zo doet u dat!

  Windows Defender Bestanden Uitsluiten? Windows Defender is geïntegreerd in Windows 10 en beschermt Windows 10 tegen virussen en andere vormen van malware. Om een aantal redenen zou u specifieke bestanden of mappen kunnen uitsluiten van de Windows Defender bescherming.

  Mocht u bijvoorbeeld een map hebben met veel media bestanden zoals foto’s, films en geluidsfragmenten dan kan ik me voorstellen dat u deze map inclusief bestanden wilt uitsluiten van de Windows Defender scan. Het duurt immers even doordat de scan voltooid is en elke minuut extra is er een.

  Echter, ik raadt u aan om geen hele mappen of schijven uit te sluiten in Windows Defender. Mocht u het toch nodig vinden om bestanden uit te sluiten, in dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe u bestanden uitsluit van de Windows Defender scan.

  Opzoek naar een uitgebreidere antivirus en meer functionaliteit? Koop Antivirus software veilig online via Bol.com

  Windows Defender bestanden of map uitsluiten

  In het zoekvenster onderin Windows 10, zoekt u op: windows-beveiliging.

  windows beveiliging

  Klik op het windows beveiliging resultaat. Klik links in het menu op: Virus- en bedreigingsbeveiliging. Daarna klikt u op: Instellingen beheren in de Instellingen voor virus- en bedreigingsbeveiliging.

  virus instellingen windows 10

  Daarna navigeert u een stukje naar beneden naar, uitsluitingen toevoegen of verwijderen.

  windows defender uitsluitingen toevoegen of verwijderen

  Om een bestand of map aan de uitsluitingen van Windows Defender toe te voegen klikt u op: een uitsluiting toevoegen.

  U heeft nu de keuze om een enkel bestand, een map, een specifiek bestandstype of een proces uit te sluiten van de scan en detectie in Windows Defender.

  windows defender bestand uitsluiten van scan

  Windows Defender bestanden of map uitsluiten verwijderen

  Om een uitsluiting te verwijderen uit Windows Defender gaat u naar de Uitsluitingen zoals beschreven in dit artikel. U klikt daarna op het bestand, map, bestandstype of proces in de lijst en selecteert verwijderen.

  uitsluiting verwijderen windows defender windows 10

  Leer meer over Windows Defender:

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben, bedankt voor het lezen.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Dubbele bestanden vinden en verwijderen in Windows

  Dubbele bestanden vinden in een Windows installatie kan veel tijd kosten, deze tijd kunt u beter gebruiken. In dit artikel geef ik u meerdere...

  Google Chrome traag? Vind uit waarom Chrome traag is!

  Last van een trage Google Chrome browser? Google Chrome is nog steeds de meest gebruikte web browser te wereld. Doordat zoveel mensen Chrome gebruiken...

  MacOS BigSur installeren op uw Mac

  MacOS BigSur installeren op uw Mac? Het kan! Apple heeft recentelijk MacOS BigSur aangekondigd als opvolger van MacOS Catalina. Big Sur bevat een hele...

  Automatisch bestanden in Prullenbak verwijderen

  Windows 10 beschikt over slimme opslag. Slimme opslag is functionaliteit waarmee u tijdelijk bestanden die niet door applicaties worden gebruikt automatisch kunt verwijderen. Als u...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x