Windows Defender Antivirus in of uitschakelen in Windows 10

Windows Defender Antivirus komt als Microsoft’s alternatief voor een antivirus applicatie. Daarbij doet Windows Defender het vrij goed. Windows Defender beschermt uw Windows 10 PC tegen virussen, ongewenste software en adware. Windows Defender is eigenlijk altijd up to date omdat Windows 10 zelf de updates download en installeert terwijl de gebruiker de computer gebruikt voor alle daagse dingen zoals b.v. werken en gamen. Dit is allemaal geen probleem voor Windows Defender.

In Windows 10 is zowel Windows Defender Antivirus als Windows Firewall samengevat als Windows Defender Security Center. Windows Defender Security Center fungeert als een controle paneel waar de gebruiker verschillende instellingen kan wijzigen m.b.t. de Windows Defender Antivirus en Windows Firewall onderdelen.

Als U om wat voor reden dan ook de Windows Defender Antivirus bescherming volledig wilt uitschakelen kunt u dat via het Windows Defender Security Center doen. Echter, als er toch een bestand wordt gevonden dat als virus is gemarkeerd, schakelt de Windows Defender Antivirus toch in, en dat terwijl alle opties in de Windows Defender Security Center uit staan.

In het onderstaand voorbeeld ziet u hoe Windows 10 optimaal is beschermd en alle modules zoals de Windows Defender Antivirus en Windows Firewall zijn ingeschakeld.

windows defender security center

Om de virus bescherming in Windows 10 volledig uit te schakelen zou U normaliter doorklikken op Virus- en bedreigingsbeveiliging en daar alle opties de-selecteren om de Antivirus module uit te schakelen. Echter, U krijgt dan steeds bericht dat de module is uitgeschakeld is, en dat kan om wat voor reden dan ook als vervelend worden ervaren. Er is een snellere effectievere manier.

Windows Defender Antivirus in of uitschakelen in Windows 10

gpedit windows 10

Klik met de rechtermuisknop op de Start knop in Windows 10 en Selecteer Uitvoeren.

windows defender antivirus gpedit

In het venster Uitvoeren typt U gpedit.msc klik door op OK

windows defender antivirus uitschakelen

Er opent zich nu een groepsbeleid editor. U dient hiervoor wel Administrator rechten te hebben op de computer waar U de Windows 10 Antivirus op wilt in of uitschakelen.

Links bij Computer configuratie gaat u naar Beheerssjablonen > Windows Onderdelen > Windows Defender Antvirus

windows 10 antivirus uitschakelen

Er openen instellingen onder de optie Windows Defender Antivirus, dubbelklik op Windows Defender Antivirus uitschakelen.
Deze optie staat standaard op Niet configureert.

windows defender uitschakelen

Als u ervoor kiest om de Windows Defender Antivirus module tijdelijk of voor altijd uit te schakelen, dan zet u Inschakelen aan. Dit geldt voor alle gebruikers. Als u de Windows Defender Antivirus module echter geforceerd voor alle gebruikers wilt inschakelen, dan selecteert u uitschakelen. Als U niet configureert laat staan is het aan de Administrator zelf de keus om via het Windows Defender Security Center zelf de keus te maken.

Als U via deze manier de Windows Defender Antivirus module in Windows 10 in of uitschakelt ontvangt u geen meldingen van het Windows Control Center.

Bedankt voor het lezen! Deel dit bericht op social media of online, alvast bedankt!

Gerelateerde berichten

Auteur

9 Reacties

 1. Grandaelus
  juni 27, 2018
 2. Dhr:R.FrÖling
  februari 1, 2019
 3. emre
  september 24, 2019
 4. Jan
  februari 19, 2020
  • Stefan
   februari 20, 2020
   • Jan
    februari 21, 2020

Plaats een reactie