More
  Startpagina Handige tips Windows Defender Antivirus in of uitschakelen in Windows 10

  Windows Defender Antivirus in of uitschakelen in Windows 10

  Windows Defender Antivirus komt als Microsoft’s alternatief voor een antivirus applicatie. Daarbij doet Windows Defender het vrij goed. Windows Defender beschermt uw Windows 10 PC tegen virussen, ongewenste software en adware. Windows Defender is eigenlijk altijd up to date omdat Windows 10 zelf de updates download en installeert terwijl de gebruiker de computer gebruikt voor alle daagse dingen zoals b.v. werken en gamen. Dit is allemaal geen probleem voor Windows Defender.

  In Windows 10 is zowel Windows Defender Antivirus als Windows Firewall samengevat als Windows Defender Security Center. Windows Defender Security Center fungeert als een controle paneel waar de gebruiker verschillende instellingen kan wijzigen m.b.t. de Windows Defender Antivirus en Windows Firewall onderdelen.

  Als U om wat voor reden dan ook de Windows Defender Antivirus bescherming volledig wilt uitschakelen kunt u dat via het Windows Defender Security Center doen. Echter, als er toch een bestand wordt gevonden dat als virus is gemarkeerd, schakelt de Windows Defender Antivirus toch in, en dat terwijl alle opties in de Windows Defender Security Center uit staan.

  In het onderstaand voorbeeld ziet u hoe Windows 10 optimaal is beschermd en alle modules zoals de Windows Defender Antivirus en Windows Firewall zijn ingeschakeld.

  windows defender security center

  Om de virus bescherming in Windows 10 volledig uit te schakelen zou U normaliter doorklikken op Virus- en bedreigingsbeveiliging en daar alle opties de-selecteren om de Antivirus module uit te schakelen. Echter, U krijgt dan steeds bericht dat de module is uitgeschakeld is, en dat kan om wat voor reden dan ook als vervelend worden ervaren. Er is een snellere effectievere manier.

  Koop Antivirus software veilig online via Bol.com

  Windows Defender Antivirus in of uitschakelen in Windows 10

  gpedit windows 10

  Klik met de rechtermuisknop op de Start knop in Windows 10 en Selecteer Uitvoeren.

  windows defender antivirus gpedit

  In het venster Uitvoeren typt U gpedit.msc klik door op OK

  windows defender antivirus uitschakelen

  Er opent zich nu een groepsbeleid editor. U dient hiervoor wel Administrator rechten te hebben op de computer waar U de Windows 10 Antivirus op wilt in of uitschakelen.

  Links bij Computer configuratie gaat u naar Beheerssjablonen > Windows Onderdelen > Windows Defender Antvirus

  windows 10 antivirus uitschakelen

  Er openen instellingen onder de optie Windows Defender Antivirus, dubbelklik op Windows Defender Antivirus uitschakelen.
  Deze optie staat standaard op Niet configureert.

  windows defender uitschakelen

  Als u ervoor kiest om de Windows Defender Antivirus module tijdelijk of voor altijd uit te schakelen, dan zet u Inschakelen aan. Dit geldt voor alle gebruikers. Als u de Windows Defender Antivirus module echter geforceerd voor alle gebruikers wilt inschakelen, dan selecteert u uitschakelen. Als U niet configureert laat staan is het aan de Administrator zelf de keus om via het Windows Defender Security Center zelf de keus te maken.

  Als U via deze manier de Windows Defender Antivirus module in Windows 10 in of uitschakelt ontvangt u geen meldingen van het Windows Control Center.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Grandaelus
  Grandaelus
  2 jaren geleden

  Heel leuk en aardig, maar gpedit.msc wordt niet herkend.
  Dat is nou windows 10 voor je…
  Als ze windows 7 eruit willen drukken, moeten ze toch wel de vele falen uit 10 halen.

  Dhr:R.FrÖling
  Dhr:R.FrÖling
  1 jaar geleden

  Heb bovenstaande opgevolgd ,krijg nog steeds meldingen van windowsdefender.

  emre
  emre
  9 maanden geleden

  Beste Stefan.

  Na installatie opnieuw gestart maar kan dit alsnog niet starten

  Jan
  Jan
  4 maanden geleden

  Hallo Stefan, ook ik krijg het niet voor elkaar, beide bestanden geprobeerd, echter krijg ik niet de opties beheersjablonen. hoe krijg ik dit programma dan volledig uit en weg?

  Jan
  Jan
  4 maanden geleden
  Antwoord aan  Stefan

  ik gebruik windows 10 home

  Recente artikelen

  De 11 beste Microsoft Edge experimentele instellingen (Tweaks)

  Microsoft Edge is gebaseerd op het Chromium Project, dit biedt evenals Google Chrome tot het aanpassen van instellingen in de browser. Er zijn nogal...

  Dit is hoe U een Windows Defender Offline scan uitvoert

  Windows Defender Offline scan uitvoeren. Waarom een offline scan? Een offline scan met Windows Defender Antivirus voert u uit als u te maken heeft...

  Windows Firewall herstellen (Windows Firewall reset) uitvoeren

  Windows Firewall is een handige ingebouwde firewall voor Windows sinds de introductie van de Windows Firewall in Windows XP Service pack 2. U kunt via...

  Malwarebytes Windows Firewall Control – Maak de Firewall beter

  Windows Firewall Control is een krachtig hulpmiddel dat de functionaliteit van Windows Firewall uitbreidt en nieuwe extra functies biedt die Windows Firewall beter maakt. Windows...
  9
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x