More
  ComputerComputer
  Startpagina Handige tips Windows 10 8 Handige tips om de Windows Taakbalk aan te passen

  8 Handige tips om de Windows Taakbalk aan te passen

  De taakbalk in Windows wordt gebruikt om snelkoppelingen naar applicaties in weer te geven, zoekopdrachten mee uit te voeren en bezit een Windows start knop voor nog meer opties.

  In Windows heeft de taakbalk vaak een standaard uiterlijk, dit kunt u aanpassen naar wens. In deze instuctie leg ik u uit hoe u de Windows taakbalk kunt aanpassen naar uw eigen wensen via de Windows instellingen.

  Windows taakbalk aanpassen

  Taakbalk kleiner maken

  De Windows taakbalk is vrij groot en neemt een groot deel van de onderkant van het scherm in. U kunt de taakbalk grootte aanpassen door de iconen in de taakbalk te verkleinen.

  Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk. Klik op Taakbalkinstellingen uit het menu.

  In de taakbalk instellingen schakel de optie: kleine taakbalkknoppen gebruiken in.

  kleine taakbalkknoppen gebruiken

  Hierna ziet u dat de taakbalk in Windows een heel stuk kleiner is geworden.

  Naam van applicatie weergeven in de taakbalk

  Als u een applicatie heeft geopend in Windows dan zal de taakbalk de applicatie groeperen en de labels (titel) verbergen.

  Als u liever heeft (net als in Windows 7 bijvoorbeeld) dat de naam van de applicatie altijd zichtbaar is in de taakbalk dan wijzigt u de volgende optie: Taakbalkknoppen combineren naar wanneer taakbalk vol is, of, nooit.

  kleine taakbalkknoppen gebruiken

  De naam van de applicatie wordt nu weergegeven in de taakbalk.

  Taakbalk verplaatsen

  De taakbalk staat standaard in Windows onderin. U kunt de taakbalk wijzigen naar boven, de linkerzijde of de rechterzijde van het scherm.

  In de taakbalk instellingen wijzigt u de optie: Locatie van taakbalk op het scherm naar uw gewenste locatie.

  locatie taakbalk wijzigen

  Taakbalk verbergen

  Als u liever heeft dat de taakbalk wordt verborgen op het moment dat u deze niet nodig heeft, zet dan de optie: De taakbalk automatisch verbergen in bureaubladmodus aan. U kunt ook de taakbalk verbergen in tablet modus, zet dan de optie: De taakbalk automatisch verbergen in tabletmodus aan.

  Als de taakbalk verborgen is ga dan met de muis naar de locatie van de taakbalk en de taakbalk wordt weergegeven.

  taakbalk automatisch verbergen

  Windows zoeken verbergen

  Onderin de taakbalk vind u een groot leeg tekstveld om te zoeken in Windows. Dit zoekveld neemt nogal wat ruimte in beslag in de taakbalk. Om het zoekveld te vervangen voor een zoek icoon klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk.

  Open de Zoeken instellingen en klik op Zoekpictogram weergeven. Het Windows zoeken venster is nu vervangen voor een Windows zoeken icoon. Om Windows zoeken helemaal te verbergen klikt op Verborgen.

  windows zoeken uitschakelen taakbalk

  Cortana knop verbergen

  De virtuele assistent Cortana wordt in de taakbalk weergegeven door een rond icoon. Als u Cortana uitschakelt kunt u ook meteen de Cortana knop verbergen.

  Klik met de rechtermuisknop op de Windows taakbalk en klik op De knop Cortana weergeven. Zorg dat de instelling is uitgeschakeld.

  Cortana knop uitschakelen taakbalk

  Taakweergave knop verbergen

  De taakweergave knop in de taakbalk wordt standaard weergegeven in Windows 10. Als u geen gebruik maakt van de taakweergave functionaliteit is het ook niet nodig om ruimte in te nemen in de taakbalk.

  Klik met de rechtermuisknop op de Windows taakbalk en klik op De knop Taakweergave weergeven. Zorg dat de taakweergave knop is uitgeschakeld.

  Taakweergave knop uitschakelen taakbalk

  Systeemvak pictogramma verbergen

  Systeempictogrammen worden aan de rechterzijde in de taakbalk weergegeven, voorbeelden hiervan zijn de datum en tijd en het netwerk pictogram. U kunt zelf bepalen welk pictogrammen u wilt weergeven en welke niet.

  Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk. Open de taakbalkinstellingen uit het menu. Klik op de link: Systeempictogramma in- of uitschakelen.

  systeempictogramma in of uitschakelen

  U heeft nu de keus om de gewenste pictogrammen weer te geven in het systeemvak van Windows. U kunt de klok weergeven of verbergen, het volume, het netwerk icoon, etc.

  systeempictogrammen wijzigen windows

  U heeft nu een hoop tips gezien om de taakbalk in Windows aan te passen naar wens. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

  Vind u dit artikel handig? Bent u geholpen? Klik dan op de “Vind ik leuk” of “Like” knop. U ondersteunt daarmee mijn website. U kunt ook op één van de andere sociale media knoppen klikken en dit bericht delen op sociale media. Bedankt!

  Avatar of Stefan
  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Safari tabblad of startpagina aanpassen? Dit is hoe! (Big Sur)

  Safari is de standaard web browser van Apple in het Mac OS Big Sur besturingssysteem. Als u de Safari browser start merkt u meteen...

  Mac detecteert harde schijf niet? Vind hier de oplossing!

  Een externe hardeschijf is erg handig als u grote bestanden wilt opslaan van uw Mac. Als u een externe hardeschijf gebruikt kunt u veel...

  Het Bedieningspaneel aanpassen in Mac OS Big Sur, Dit is hoe!

  Het bedieningspaneel is een handige snelle manier om verschillende instellingen in Mac OS Big Sur aan te passen. In het bedieningspaneel kunt u WiFi...

  Batterij percentage weergeven in Mac OS Big Sur

  Het batterij percentage wordt in MacOS Big Sur standaard verborgen. Het batterij percentage wordt niet weergegeven, Big Sur laat alleen zien aan de hand...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x