Windows 10 taakbalk in Windows 11? Het kan!

Stefan
Windows 10 taakbalk terug in Windows 11

Bent u op zoek naar een manier om het uiterlijk van de Windows 10 taakbalk te imiteren in Windows 11. Er is een hulpmiddel beschikbaar genaamd “ExplorerPatcher” die dit mogelijk maakt.

Er zitten wel wat beperkingen aan. Zo kunt u niet het Startmenu aanpassen van Windows 10. Als u op de Startknop klikt in de vernieuwde Windows 10 taakbalk in Windows 11 dan wordt het Windows 11 Startmenu geopend.

Ook kunt u geen apps slepen naar de taakbalk en werken de oude vertrouwde functies van de Windows 10 taakbalk ook niet. Het gaat enkel en alleen om het uiterlijk en het gebruikersgemak dan de Startknop weer zit aan de linkerzijde.

Windows 10 taakbalk in Windows 11? Het kan!

Om te beginnen download u ExplorerPatcher. Open het installatiebestand en geef toestemming om de app te installeren.

Als er een melding komt van Windows Smartscreen dan klikt u op Toch uitvoeren om de app te installeren. Na installatie wordt de Windows 11 taakbalk direct aangepast naar de taakbalk bekend uit Windows 10.

U ziet meteen dat de Startknop en de gehele uitlijning van de taakbalk wordt verplaatst naar de linkerzijde.

Windows 10 taakbalk in Windows 11

Als u vervolgens op de taakbalk klikt dan merkt u dat het Startmenu wordt geopend in het midden. Dit kunt u aanpassen naar de linkerzijde via de app instellingen.

Om de eigenschappen van “ExplorerPatcher” te openen klikt u op vrije ruimte in de taakbalk. Klik op Eigenschappen in het menu.

Taakbalk eigenschappen

De eigenschappen van de “ExplorerPatcher” app worden nu geopend. Door hier instellingen aan te passen kunt u de instellingen van de aangepaste taakbalk wijzigen.

Lees ook
Muiswiel gebruiken om te wisselen tussen browser tabbladen

Klik links op Start menu en wijzig “Position on screen” naar “Left”. Het Startmenu wordt nu geopend aan de linkerzijde.

Taakbalk eigenschappen naar links verplaatsen

U heeft nog veel meer functies die u kunt inschakelen en opties die u kunt aanpassen. Ik raad aan de functies en opties stuk voor stuk te bekijken en aan te passen naar wens.

Als u “ExplorerPatcher” weer verwijderd dan worden alle instellingen teruggezet naar de standaard instellingen zoals bekend in Windows 11. Deze app heeft verder geen negatieve gevolgen voor het functioneren van Windows.

Lees meer: Windows 11 taakbalk aanpassen

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

2 reacties
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *