Windows 10 taakbalk in Windows 11? Het kan!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Bent u op zoek naar een manier om het uiterlijk van de Windows 10 taakbalk te imiteren in Windows 11. Er is een hulpmiddel beschikbaar genaamd “ExplorerPatcher” die dit mogelijk maakt.

Er zitten wel wat beperkingen aan. Zo kunt u niet het Startmenu aanpassen van Windows 10. Als u op de Startknop klikt in de vernieuwde Windows 10 taakbalk in Windows 11 dan wordt het Windows 11 Startmenu geopend.

Ook kunt u geen apps slepen naar de taakbalk en werken de oude vertrouwde functies van de Windows 10 taakbalk ook niet. Het gaat enkel en alleen om het uiterlijk en het gebruikersgemak dan de Startknop weer zit aan de linkerzijde.

Windows 10 taakbalk in Windows 11? Het kan!

Om te beginnen download u ExplorerPatcher. Open het installatiebestand en geef toestemming om de app te installeren.

Als er een melding komt van Windows Smartscreen dan klikt u op Toch uitvoeren om de app te installeren. Na installatie wordt de Windows 11 taakbalk direct aangepast naar de taakbalk bekend uit Windows 10.

U ziet meteen dat de Startknop en de gehele uitlijning van de taakbalk wordt verplaatst naar de linkerzijde.

Windows 10 taakbalk in Windows 11

Als u vervolgens op de taakbalk klikt dan merkt u dat het Startmenu wordt geopend in het midden. Dit kunt u aanpassen naar de linkerzijde via de app instellingen.

Om de eigenschappen van “ExplorerPatcher” te openen klikt u op vrije ruimte in de taakbalk. Klik op Eigenschappen in het menu.

Taakbalk eigenschappen

De eigenschappen van de “ExplorerPatcher” app worden nu geopend. Door hier instellingen aan te passen kunt u de instellingen van de aangepaste taakbalk wijzigen.

Klik links op Start menu en wijzig “Position on screen” naar “Left”. Het Startmenu wordt nu geopend aan de linkerzijde.

Taakbalk eigenschappen naar links verplaatsen

U heeft nog veel meer functies die u kunt inschakelen en opties die u kunt aanpassen. Ik raad aan de functies en opties stuk voor stuk te bekijken en aan te passen naar wens.

Als u “ExplorerPatcher” weer verwijderd dan worden alle instellingen teruggezet naar de standaard instellingen zoals bekend in Windows 11. Deze app heeft verder geen negatieve gevolgen voor het functioneren van Windows.

Lees meer: Windows 11 taakbalk aanpassen

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

2 REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓