Windows tijd klopt niet? Probeer deze tips!

Meeste gelezen tips

Stefan
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computer kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel deze pagina op Sociale media of op een website. Alvast bedankt!

Als uw Windows tijd instellingen niet meer kloppen dan kunt u deze in Windows simpel aanpassen. Echter, als de tijd in Windows niet klopt omdat deze zich bijvoorbeeld constant automatisch aanpast naar een andere tijd of tijdzone dan is dat erg vervelend.

Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom de tijd in Windows niet meer klopt. Denk hierbij aan verkeerde instellingen, de CMOS batterij in uw computer die niet goed werkt, of een foutieve Windows-update.

In dit artikel geef ik u een aantal tips die u kunt gebruiken om de tijd en datum in Windows weer correct in te stellen.

Windows tijd klopt niet

Tijdzone controleren

Klik met de rechtermuisknop op de tijd en datum in de rechterbenedenhoek in Windows. In de tijd en datum menu klik op Datum/Tijd aanpassen.

Controleer uw tijdzone. De standaard tijdzone voor Nederland is (UTC+01:00) Amsterdam, Berlijn, Bern, Rome, Stockholm, Wenen.

U kunt de tijdzone automatisch instellen door de optie: Tijd automatisch instellen in te schakelen. Om handmatig een tijdzone in te stellen wijzigt u de tijdzone in de “Tijdzone” instelling.

Als u deze tijdzone-instelling niet handmatig kunt wijzigen, schakel dan de optie: Tijd automatisch instellen uit.

Als u klaar bent dan klikt u op de “Nu synchroniseren” knop om de tijd bij te werken via de tijdserver: time.windows.com.

tijdzone instellen in windows

Synchronisatie-instellingen aanpassen

Als de tijd in Windows constant een paar seconden of minuten voor of achter loopt dan is het aan te raden om de tijd synchronisatie-instellingen in Windows waar nodig aan te passen.

In de Windows zoekbalk in de taakbalk type: Configuratiescherm. Open het Configuratiescherm in Windows en klik op Klok en Regio.

Klok en regio instellingen in windows

Klik daarna op Tijd en datum instellen.

Tijd en datum instellen in windows

Klik nu op het tabblad Internettijd instellen.

internettijd instellen in windows

Schakel de optie: Klok met een internet-tijdsserver synchroniseren in en selecteer een server uit de lijst. Klik daarna op Nu bijwerken en klik op OK.

In de Windows zoekbalk type: services.msc. Open de Windows Services.

Zoek naar de service met naam: Windows Time. Klik met de rechtermuisknop op de Windows Time service en kies Eigenschappen uit het menu.

Wijzig het opstarttype van handmatig naar automatisch, klik daarna op (indien nodig op Starten) daarna Toepassen en daarna op OK.

W32Time service instellen op automatisch

Windows tijd service opnieuw registreren

Indien het nog niet werkt kunt u proberen de datum en tijd services in Windows opnieuw te registreren. Het opnieuw registreren van deze datum en tijd service kan beschadigde tijd instellingen in Windows herstellen.

In de Windows zoekbalk type: Opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en kies voor Als Administrator uitvoeren.

In het Opdrachtprompt type de volgende commando’s. Bevestig ieder commando met de ENTER toets.

w32tm /debug /disabled
w32tm /unregister

Herstart uw computer. Zorg ervoor dat u de hyperlink van dit artikel opslaat om terug te keren naar dit artikel voor de vervolg stappen.

w32tm /register
net start w32time

Als u nog steeds problemen ervaart dan raadt ik u aan om uw Windows-installatie te controleren op fouten.

In het volgende artikel: 3 tips om een probleem in Windows op te lossen vind u uitgebreide informatie over hoe problemen in Windows op te lossen.

NetTime software

Als u liever een applicatie inzet om problemen met uw tijd en datum op te lossen in Windows, dan kunt u gebruik maken van de gratis software NetTime.

Met NetTime kunt u simpel de tijd synchroniseren met tijdservers. Door het te synchroniseren wordt de datum en tijd in Windows automatisch voor u aangepast.

Na installatie vind u NetTime terug in het Windows systeemvak. Klik op Update Now om de datum en tijd in Windows automatisch bij te werken.

nettime software

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Aanbevolen voor jou

Lees meer tips

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?


Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Dit artikel is geschreven door

478 Artikelen303 REACTIES
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Laatste tips

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓
0
Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
()
x