Grootte van de taakbalk pictogrammen aanpassen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

In Windows 11 kunt u verschillende aanpassingen doorvoeren aan de taakbalk. Zo kunt u de taakbalk instellingen aanpassen, de taakbalk links uitlijnen en de taakbalk widgets aanpassen.

Er is echter in Windows 11 geen standaard instellingen om de grootte van de taakbalk pictogrammen aan te passen.

In dit artikel leest u hoe u via een register aanpassing de grootte van de taakbalk iconen kunt aanpassen naar klein, middel (standaard grootte) of groot.

Grootte taakbalk pictogrammen wijzigen in Windows 11

Voordat u wijzigingen gaat doorvoeren in Windows 11 maakt eerst een Windows 11 herstelpunt. Op deze manier kunt u altijd terug naar een herstelpunt.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op uitvoeren in het menu. In het uitvoeren venster type: regedit en open de Windows-register editor.

In de bovenste balk kopieer en plak de volgende regel en bevestig met de enter toets.

Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced

register windows 11

Klik op vrije ruimte aan de rechterzijde. Klik op Nieuw en daarna op DWORD-waarde 32-bit.

Nieuwe DWORD-waarde in het register aanmaken

Geef deze waarde de naam: TaskbarSi

TaskbarSi grootte taakbalk iconen aanpassen in Windows 11

Geef de waarde 0 voor kleine pictogrammen. 1 voor normale (middel) pictogrammen en 2 voor grote taakbalk pictogrammen. De taakbalk zelf wordt ook aangepast aan het nieuwe pictogrammen formaat. Herstart de computer als u klaar bent.

Hier eerst een voorbeeld van normale taakbalk pictogrammen en daarna een voorbeeld van “0” met andere woorden kleine pictogrammen in de taakbalk.

normale taakbalk pictogrammen
Normale grootte taakbalk pictogrammen
kleine taakbalk pictogrammen
Kleine taakbalk pictogrammen

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

12 REACTIES

 1. Pictogrammen op taakbalk vergroten in W11 is gelukt.
  Is dit ook mogelijk voor het systeemvak. Ik heb een groot beeldscherm en het systeemvak is bijna niet te zien.

  Alvast bedankt

  • Hallo, dat is standaard niet mogelijk. U zou kunnen proberen om alles te vergroten.

   Open Instellingen. Klik op Systeem. Klik op de pagina Weergave aan de rechterkant.
   In de sectie “Schaal & lay-out” gebruikt u het vervolgkeuzemenu Schaal en selecteert u de schaalinstelling – bijvoorbeeld 100%, 125%, 150%, en 175%.

   Succes! Groet, Stefan

 2. Hi Stefan, wou je even nogmaals bedanken en doorgeven dat gelukt is, met het verkleinen van de onder taakbalk, inderdaad datum verdwijnt gedeeltelijk maar goed het is het of het anderen wat vindt men belangrijker een dunne balk of datum goed zichtbaar (je kunt trouwens met je muis erop gaan en complet datum verschijnt net daarboven) misschien helpt dat in het maken van een keus.
  groetjes,
  Jamee

 3. Dank voor alle tips! Klein schoonheidsfoutje: in het artikel staan als mogelijke waarden voor de TaskbarSI 1, 2, 3 terwijl dit 0, 1, 2 moet zijn

 4. Hallo Stefan, met windows 11 is de mogelijkheid om “Taakbalkknoppen combineren” uit te zetten verdwenen.
  Heb jij nog ergens een mogelijkheid gevonden of zie ik iets over het hoofd.
  Groet Bart

 5. Op de taakbalk staat rechts de tijd en datum, als je de taakbalk smaller maakt dan is de datum niet goed te zien. Is er ook een mogelijkheid om de datum te verwijderen in Win11 want deze gebruik je toch niet of zeer weinig. In Win10 is dit wel mogelijk.
  Alvast bedankt voor jullie reactie, Cees

  • Hallo Cees, in Windows 10 was er inderdaad een optie om kleine taakbalk iconen weer te geven. Hiermee verdween de datum uit de datum/tijd notering. Dit is er niet in Windows 11. Er is dan ook geen manier om de datum te verwijderen uit de datum/tijd notitie. Als iemand anders een manier/app heeft dan mag u reageren. Groet, Stefan

 6. Als ik dit doe krijg ik inderdaad kleiner icons, dit is ook wat ik wil.
  Maar dan zie ik na opstarten nog maar de helft van de datum ? rechts onder.
  Hoe dit aan te passen ?

  Alvast bedankt

  • Hallo Wim, dat kunt u niet aanpassen, tenminsten niet via instellingen. Dit is een aanpassing die eigenlijk niet ondersteunt, wordt. Er is geen instelling of iets om dit op te lossen. Ik raad dus aan de aanpassing terug te draaien of de “TaskBarSi” waarde aan te passen naar “2”. Dit kan voorkomen op bepaalde beeldschermen, bv bij het gebruik van meerdere schermen of een bepaalde resolutie. Het aanpassen van de resolutie en weer terugzetten zou kunnen helpen..
   Succes! Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓