Windows opstart vertraging uitschakelen (Start Windows sneller op)

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Als Windows geladen wordt tijdens het opstarten van de computer, wordt er in Windows een 10 seconden opstart vertraging actief. Deze 10 seconden vertraging gebruikt Windows om systeem taken te starten voordat het de opstart programma’s laadt.

Windows gebruikt de 10 seconden opstart vertraging om systeem processen te laden, en het besturingssysteem in het geheugen te laden. Door het toepassen van deze vertraging verloopt het opstart proces in Windows soepel.

Het is aan te raden als u een snelle computer bezit, i5/i7 processor met 8GB of meer geheugen en SSD (Solid State harddisk) om de vertraging uit te schakelen. Dit is mogelijk met de instructies in dit artikel.

Let wel, als u de opstart vertraging in Windows uitschakelt, dan wordt dit actief voor alle opstart programma’s in Windows. Het is niet mogelijk om deze vertraging alleen toe te passen op specifieke programma’s.

Windows opstart vertraging uitschakelen

Open de register editor. Klik met de rechtermuisknop op de Windows startknop en selecteer Uitvoeren uit het menu.

In het uitvoeren venster type: regedit

windows register editor

De register editor wordt nu geopend. Type in de navigatie balk het volgende pad (of kopieer en plak uit dit artikel)

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\

Klik met de rechtermuisknop op de Explorer map en kies Nieuw > Sleutel.

serialize sleutel aanmaken register

Klik nu met de rechtermuisknop op de Serialize map en kies Nieuw > DWORD (32-bits) Waarde. Geef de nieuwe waarde de naam: StartupDelayInMSec.

StartupDelayInMSec sleutel aanmaken register

Klik op OK en sluit vervolgens de Register editor af. Om de wijzigingen in werking te laten treden, moet u uw computer opnieuw opstarten.

Als u deze vertraging ooit weer wilt inschakelen omdat uw opstart programma’s bij het aanmelden te veel resources vragen, gaat u terug naar de register-editor en verwijdert u de waarde StartupDelayInMSec sleutel door er met de rechtermuisknop op te klikken en vervolgens op verwijderen te klikken.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂
3 REACTIES
    • Hallo, over het algemeen op dezelfde manier als andere apps.
      https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/apps-en-programma-s-in-windows-verwijderen-of-verwijderen-4b55f974-2cc6-2d2b-d092-5905080eaf98#ID0EBD=Windows_10 Succes!

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!