Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Accountafbeelding instellen of wijzigen in Windows 11

U kunt in Windows 11 een accountafbeelding of profielfoto instellen. Hiermee kunt u uw account personaliseren en makkelijker identificeren.

Een accountafbeelding geeft u dus de mogelijkheid om uw profiel te personaliseren en een visuele weergave van uzelf of iets dat u leuk vindt te tonen. Het voegt een vleugje individualiteit toe aan een gebruikersaccount.

Er zijn twee manieren om een accountafbeelding te maken. U heeft de keuze om een accountafbeelding te maken via een camera of door zelf een afbeelding in te stellen via een afbeeldingsbestand. Dit afbeeldingsbestand kunt u zelf selecteren op uw computer en instellen als profielfoto voor een gebruikersaccount.

Accountafbeelding instellen of wijzigen in Windows 11

Om te beginnen opent u de instellingen. In de instellingen klikt u links op “accounts” en vervolgens in de accountinstellingen op “uw info”.

accountinstellingen openen in Windows 11

Er zijn, zoals eerder aangegeven, twee manieren om een profielfoto of accountafbeelding in te stellen. De eerste manier is via de camera. Hiermee kunt u een foto maken van uzelf via de camera. Deze foto wordt vervolgens automatisch ingesteld als profielfoto.

De tweede manier is door een afbeeldingsbestand te selecteren op uw computer. Dit kan een foto zijn maar ook een illustratie of iets anders. Zolang het maar een afbeeldingsbestandstype betreft, kunt u het instellen als profielfoto. Houd er rekening mee dat deze profielfoto zichtbaar is het op het aanmeld- en vergrendelscherm in Windows 11.

Profielfoto instellen voor gebruikersaccount in Windows 11

Klik op de knop “door bestanden bladeren”. Ga vervolgens naar de map waar de afbeelding voor het gebruikersprofiel zich bevindt en klik op “afbeelding kiezen”.

Profielfoto instellen in Windows 11 voor gebruikersaccount

U ziet nu de ingestelde afbeelding voor het gebruikersaccount of profielfoto terug in de instellingen. Herstart de computer om de afbeelding door te voeren op andere onderdelen in Windows 11, bijvoorbeeld het aanmeld- en vergrendelscherm.

Accountafbeelding instellen of wijzigen in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Bericht instellen op het Windows aanmeldscherm.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!