“Actie deksel openen” toevoegen in Energieschema voor Windows 11/10

Meest gelezen tips
Stefan
Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om dit artikel te delen.

In Windows 11 of Windows 10 kunt u een energieschema aanpassen naar wens. Een energieschema bepaalt hoe uw computer omgaat met verschillende instellingen die met energie te maken hebben.

Een van deze instellingen is een actie die wordt uitgevoerd op het moment dat u de deksel of het beeldscherm opent van een laptop. Deze instelling heet “Actie deksel openen”.

Sommige mensen missen deze optie in een specifiek energieschema. Dat belemmert de computer en de gebruiker om te bepalen wat er gedaan moet worden bij het openen van het beeldscherm van een laptop.

In dit artikel leest u hoe u het onderdeel “Actie deksel openen” kunt toevoegen aan het actieve energieschema in Windows 11 of Windows 10.

“Actie deksel openen” toevoegen in Energieschema voor Windows 11/10

Om te beginnen opent u het Opdrachtprompt als Administrator. Klik op het vergrootglas in de taakbalk.

In het zoekvenster type: cmd.exe. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en kies “Als administrator uitvoeren”.

Opdrachtprompt als administator uitvoeren

In het Opdrachtprompt type het volgende commando, gevolgd door een ENTER toets.

REG ADD HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\4f971e89-eebd-4455-a8de-9e59040e7347\99ff10e7-23b1-4c07-a9d1-5c3206d741b4 /v Attributes /t REG_DWORD /d 2 /f

Actie deksel openen toevoegen aan het energieschema in Windows 11 of Windows 10

Open nu het Energieschema en u ziet dat de volgende actie is toegevoegd “Aan/uit-knoppen en deksel” met sub instellingen “Actie deksel openen”.

U kunt de instelling aanpassen naar “Beeldscherm inschakelen” of “Geen actie ondernemen”.

Actie deksel openen toevoegen

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld of de reacties doorlezen.

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! šŸ™‚

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook deze PC Tips

Laatste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ā†“ Ik help u graag!