Laptop niet in slaapstand plaatsen bij dichtklappen? dit is hoe!

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen.

Windows 10 plaatst uw laptop normaal gesproken in de slaapstand als u het deksel sluit. Dit kan een probleem zijn bij het aansluiten van uw laptop op een externe monitor.

Als u dit doet, wees dan voorzichtig. Het sluiten van de deksel van uw laptop en het plaatsen van de laptop in uw tas terwijl deze nog aan staat, kan leiden tot ernstige problemen als gevolg van een slechte luchtcirculatie of het blokkeren van de ventilatie in uw laptop.

Uw laptop zal blijven draaien, de batterij verspillen en mogelijk zelfs oververhitten in uw tas. Let dus op en beslis of u deze optie wilt inschakelen.

Indien u op zoek bent naar instellingen voor Mac lees dan het volgende artikel: Mac slaapstand en sluimerstand instellingen wijzigen.

Laptop niet in slaapstand plaatsen bij dichtklappen

Om te voorkomen dat Windows in slaapstand gaat wanneer u de deksel sluit dan klikt u met de rechtermuisknop op het batterijpictogram in het systeemvak. Klik vervolgens op Energiebeheer.

energiebeheer windows 10

Daarna klikt u links in het menu op Het gedrag van het sluiten van het deksel bepalen.

gedrag van de deksel windows 10

Om vervolgens te bepalen wat er dient te gebeuren als u de deksel van de laptop dichtklapt klikt u op – Actie als ik het deksel sluit – in de kolom batterij en netstroom. U heeft de keuze uit Geen actie ondernemen, de laptop in slaapstand plaatsen of de laptop afsluiten.

wat te doen als deksel sluit laptop windows 10

Ik hoop dat u hiermee geholpen bent. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂
12 REACTIES
 1. bedankt voor de info tot nu, maar ik wil een 2de beeldscherm op mijnlaptop aansluiten via hdmi en als ik dan mijn laptop dichtklap gaat ook het 2de scherm uit. welke instellingen heb ik dan nodig

 2. Dag Stefan, ik ben al heel lang opzoek naar een manier om dit te doen, maar het werkt niet. Ik heb gewoon die instelling niet denk ik.
  kunt u mij daar mij mee helpen?

  Dankjewel voor te antwoorden 😉

  • Hallo, u kunt het volgende proberen om te kijken of de instelling “Actie als ik de deksel sluit” terugkomt.

   via de taakbalk of via het vergrootglas in de taakbalk zoek op “cmd.exe”. Klik met de rechtermuisknop op het resultaat “Opdrachtprompt” en kies “Als Administrator uitvoeren”. In het Opdrachtprompt venster kopieer en plak:

   REG ADD HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\4f971e89-eebd-4455-a8de-9e59040e7347\5ca83367-6e45-459f-a27b-476b1d01c936 /v Attributes /t REG_DWORD /d 2 /f

   Bevestig met ENTER en herstart uw computer. Controleer daarna of u de instelling “Actie als ik de deksel sluit” kunt aanpassen via de instructies in dit artikel. Succes! Groet, Stefan

 3. Ik krijg m’n laptop niet meer opgestart nadat ik het scherm/deksel dicht deed. Dit doe ik normaal steeds zo of bij langer niet-gebruik zet hem op slaapstand. Nu verschijnt er een blauw scherm waarop m’n 4-cijferige code wordt gevraagd (administrator) en daarna verschijnt m’n email adres en wordt het wachtwoord gevraagd. Dat was ken ik niet meer. Ook de herstelprocedure krijg ik niet opgestart. Kent u een oplossing ? Bedankt. Kurt De Groof.

  • Hallo Kurt,
   als ik het goed begrijp krijgt u een pincode te zien bij inloggen die u niet meer weet, ook kunt u het wachtwoord van het Microsoft-account waar u in Windows mee probeert aan te loggen niet resetten? Welke foutmelding krijgt u bij het resetten van het wachtwoord. Als u inlogt met een Microsoft-account en kunt dat wachtwoord niet resetten dan kan ik u helaas niet verder helpen. Als er problemen zoals een foutmelding ontstaan hoor ik graag welke foutmelding. Groet Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!