Laptop niet in slaapstand plaatsen bij dichtklappen? dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

Windows 10 plaatst uw laptop normaal gesproken in de slaapstand als u het deksel sluit. Dit kan een probleem zijn bij het aansluiten van uw laptop op een externe monitor.

Als u dit doet, wees dan voorzichtig. Het sluiten van de deksel van uw laptop en het plaatsen van de laptop in uw tas terwijl deze nog aan staat, kan leiden tot ernstige problemen als gevolg van een slechte luchtcirculatie of het blokkeren van de ventilatie in uw laptop.

Uw laptop zal blijven draaien, de batterij verspillen en mogelijk zelfs oververhitten in uw tas. Let dus op en beslis of u deze optie wilt inschakelen.

Indien u op zoek bent naar instellingen voor Mac lees dan het volgende artikel: Mac slaapstand en sluimerstand instellingen wijzigen.

Laptop niet in slaapstand plaatsen bij dichtklappen

Om te voorkomen dat Windows in slaapstand gaat wanneer u de deksel sluit dan klikt u met de rechtermuisknop op het batterijpictogram in het systeemvak. Klik vervolgens op Energiebeheer.

energiebeheer windows 10

Daarna klikt u links in het menu op Het gedrag van het sluiten van het deksel bepalen.

gedrag van de deksel windows 10

Om vervolgens te bepalen wat er dient te gebeuren als u de deksel van de laptop dichtklapt klikt u op – Actie als ik het deksel sluit – in de kolom batterij en netstroom. U heeft de keuze uit Geen actie ondernemen, de laptop in slaapstand plaatsen of de laptop afsluiten.

wat te doen als deksel sluit laptop windows 10

Ik hoop dat u hiermee geholpen bent. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

2 REACTIES

  1. Ik krijg m’n laptop niet meer opgestart nadat ik het scherm/deksel dicht deed. Dit doe ik normaal steeds zo of bij langer niet-gebruik zet hem op slaapstand. Nu verschijnt er een blauw scherm waarop m’n 4-cijferige code wordt gevraagd (administrator) en daarna verschijnt m’n email adres en wordt het wachtwoord gevraagd. Dat was ken ik niet meer. Ook de herstelprocedure krijg ik niet opgestart. Kent u een oplossing ? Bedankt. Kurt De Groof.

    • Hallo Kurt,
      als ik het goed begrijp krijgt u een pincode te zien bij inloggen die u niet meer weet, ook kunt u het wachtwoord van het Microsoft-account waar u in Windows mee probeert aan te loggen niet resetten? Welke foutmelding krijgt u bij het resetten van het wachtwoord. Als u inlogt met een Microsoft-account en kunt dat wachtwoord niet resetten dan kan ik u helaas niet verder helpen. Als er problemen zoals een foutmelding ontstaan hoor ik graag welke foutmelding. Groet Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓