Alles verwijderen in Windows 11 als PC niet opstart

Stefan
Alles verwijderen in Windows 11 als PC niet opstart

Als uw computer niet meer opstart naar Windows 11, en u wilt alles verwijderen door Windows 11 opnieuw te installeren, dan is dit mogelijk via Windows RE.

Windows RE (“Recovery Environment”) is een ingebouwd hulpmiddel in onder andere Windows 11 dat een reeks diagnostische en reparatie hulpmiddelen biedt om bepaalde systeemproblemen te verhelpen die kunnen verhinderen dat Windows 11 correct opstart.

U kunt er Windows 11 opnieuw mee installeren als u problemen ondervindt met het opstarten naar Windows 11. Als u Windows 11 opnieuw wilt installeren dan kunt u kiezen uit een lokaal image bestand of u kunt Windows 11 opnieuw laten downloaden uit de cloud. U heeft vervolgens de keuze om bestanden, instellingen, apps te bewaren of om deze ook te verwijderen.

Alles verwijderen in Windows 11 als PC niet opstart

Om te beginnen moet u de PC opstarten naar de (“Recovery Environment“). Echter, omdat u Windows 11 niet kunt opstarten doet u het volgende.

Start de PC. Wacht tot het Windows 11 laadscherm komt, met het logo en druk de computer via de fysieke aan/uit knop uit. Ditzelfde doet u nogmaals twee keer. De derde keer zal Windows 11 naar WinRE opstarten.

De onderstaande afbeeldingen kunnen in Engels of Nederlands worden weergegeven. Dit is afhankelijk van de taal van het image waarmee het besturingssysteem is geïnstalleerd.

Automatic repair

Klik op “Advanced options”.

Advanced options

Klik op “Troubleshoot”.

Troubleshoot

Om Windows 11 opnieuw te installeren klikt u op “Reset this PC”.

Reset this PC

U heeft nu twee opties. Om alles te verwijderen, inclusief uw persoonlijke bestanden, apps en instellingen klikt u op “remove everything”.

Als u apps, instellingen wilt verwijderen, maar persoonlijke bestanden wilt behouden, dan klikt u op “keep my files”. Het gaat om de volgende persoonlijke bestanden zoals documenten, foto’s, muziek, video’s en andere bestanden die u heeft opgeslagen op uw computer.

Lees ook
Wat is lsass.exe? En wat doet lsass.exe op mijn PC?

Remove everthing

Als uw PC verbonden is met het internet, dan kiest u “Cloud download”. Als u dit niet het geval is dan klikt u op “Local reinstall”.

Reset this pc cloud of local install

Windows 11 wordt nu opnieuw geïnstalleerd. U kunt na installatie nieuwe gebruiker(s) aanmaken en de PC verder af configureren.

Lees ook: Windows 11 installeren zonder Microsoft-account.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *