Android telefoon of tablet projecteren naar Windows 11 PC

Stefan
Android telefoon of tablet projecten naar Windows 11 PC

In Windows 11 kunt u door middel van een app het scherm ontvangen van een Android telefoon of tablet. Dit proces heet bij Google “Casten” en bij Microsoft werkt het via een app genaamd “Draadloos beeldscherm”.

De draadloos beeldscherm app in Windows 11 laat Android apparaten verbinden met een Windows 11 PC. Op deze manier kunnen Android gebruikers het scherm van hun apparaat weergeven op een groter scherm.

Het casten van Android naar Windows 11 werkt met zowel audio als beeld en vereist een stabiele internetverbinding. Om verbinding te maken dienen alle apparaten zoals PC, tablet en/of telefoon verbonden te zijn met hetzelfde Wi-Fi netwerk.

Om de draadloos beeldscherm app te installeren dient u via de optionele instellingen de app toe te voegen. Nadat u de app heeft geïnstalleerd dient u in Windows 11 de toegestane verbinding te configureren en de app te starten. Dit is hoe het werkt.

Android telefoon of tablet projecteren naar Windows 11 PC

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik vervolgens links op “Apps” en daarna op “Optionele onderdelen”.

Klik op de “Functies weergeven” knop.

Optioneel onderdeel toevoegen in Windows 11

In het zoekvak type: draadloos beeldscherm. Klik vervolgens op het resultaat en klik op volgende.

Draadloos beeldscherm app installeren in Windows 11

Klik nu op Installeren. De draadloos beeldscherm app wordt nu geïnstalleerd.

Draadloos beeldscherm app installeren

Nadat draadloos beeldscherm is geinstalleerd is het tijd om Windows 11 zo te configureren dat het Android telefoon of tablet verbindingen kan accepteren.

Ga terug naar de instellingen, klik vervolgens op Systeem en daarna op “Op deze PC projecteren”.

Onderstaande afbeelding wijkt af, houdt hier rekening mee.

Lees ook
Snelkoppeling naar bureaublad plaatsen op taakbalk

Wijzig de optie “Sommige Windows- en android-telefoon apparaten kunnen op deze PC projecteren als u daarvoor toestemming geeft” naar “Altijd aan” of “inschakelen”.

Onderaan kunt u nog instellen of er een PINcode gevraagd dient te worden bij Android verbinding. Selecteer de gewenste optie.

Eventueel kunt u de optie “Deze PC kan worden gevonden door projectie alleen wanneer deze is aangesloten op netstroom” nog wijzigen naar uit. Op deze manier kunt u projecteren als de PC actief is via de accu.

Android projecteren naar Windows 11

Om nu te beginnen opent u de Draadloos beeldscherm app op uw Windows 11 computer en gaat u vanaf uw Android apparaat zoeken naar apparaten om naar te casten.

U kunt nu de naam van uw PC vinden in de lijst en er verbinding mee maken. Het scherm van uw Android telefoon of tablet wordt nu weergegeven op uw Windows 11 PC.

Lees ook: Miracast gebruiken in Windows 10.

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *