Beeldscherm projecteren via Windows 11? Dit is hoe!

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

In Windows 11 kunt u het beeldscherm projecteren. U kunt het scherm projecteren naar andere beeldschermen die aangekoppeld zijn aan bijvoorbeeld een laptop, of u kunt het scherm projecteren naar een beamer.

Windows 11 biedt vier verschillende manieren om het scherm te projecteren. Dit zijn “alleen Pc-scherm”, “Dupliceren”, “Uitbreiden” en “Alleen tweede scherm”.

Elke van bovenstaande manieren om te projecteren is gericht op wat u precies wilt bereiken. In dit artikel leest u wat bovenstaande vier projectie functies bieden en hoe u kunt projecteren via Windows 11.

Beeldscherm projecteren via Windows 11? Dit is hoe!

Om te beginnen zal ik toelichten wat de verschillende manieren van projecteren bieden in Windows 11.

Alleen pc-scherm

Als u meerdere beeldschermen heeft aangesloten aan bijvoorbeeld een laptop en wenst alleen het primaire scherm te gebruiken dan kunt u deze optie selecteren.

Dupliceren

Dupliceren betekend dat alles wat op het primaire scherm wordt weergegeven ook wordt weergegeven op het tweede beeldscherm of beamer. Het scherm wordt dus tweemaal hetzelfde weergegeven op een aangesloten extern beeldscherm of via een beamer.

Uitbreiden

Als u meerdere beeldschermen heeft aangesloten en u wilt het scherm uitbreiden dan is dit de optie voor u. Hiermee maakt u eigenlijk een groter beeldscherm, maar werkt u ook nog via het primaire beeldscherm. Het kan ook worden gebruikt bij de set up van een beamer, u moet dan alleen wel de vensters naar de positie slepen zodat ze zichtbaar worden via de beamer. Dit geldt ook een extra beeldscherm.

Alleen tweede scherm

Als u een tweede beeldscherm heeft aangesloten en u wilt alleen werken met het tweede beeldscherm, een extern beeldscherm bijvoorbeeld bij een laptop, dan is dit de optie voor u. Het primaire scherm – in het geval van een laptop – wordt dan niet gebruikt. U kunt deze optie ook gebruiken bij een beamer, u werkt dan via de beamer.

Het beeldscherm projecteren via Windows 11

Om een beeldscherm te projecteren kunt u gebruik maken van de Snelle instellingen. Dit zijn een aantal snelkoppelingen die zich bevinden links van de tijd en datum in de taakbalk.

Om de Snelle instellingen te openen klikt u op het netwerk, geluid en accu pictogram links naar de tijd en datum.

Snelle instellingen openen

Er wordt nu een venster geopend. Standaard wordt er geen “Projecteren” knop weergegeven aan de Snelle instellingen. Deze knop dient u toe te voegen, dit doet u door op het penseeltje te klikken.

Snelle instellingen in Windows 11 aanpassen

Daarna klikt u op de “Toevoegen” knop en klikt u op “Projecteren”. Sluit af door te klikken op de “Gereed” knop.

Projecteren knop toevoegen aan Snelle instellingen

In de Snelle instellingen klik op “Projecteren”. U kunt nu de vier verschillende manieren kiezen om te projecteren via Windows 11. Als alternatief kunt u de toetsencombinatie Windows-toets + P indrukken.

Projecteren via Windows 11

Ook kunt u de projectie-instellingen benaderen via de instellingen. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik vervolgens links op Systeem en daarna op Beeldscherm. Klik nu op “meerdere beeldschermen” en selecteer de gewenste projectie modus.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!